APT: Akkor nagyon ügyes legyél, nekem nem sikerült annak idején rátenyerelni!
CERTINA: Jól tetted, az új ára 40 és 50 között lehet.
BLC: Ebből 50 darab készült, már rég a gyüjtőknél van mind.
Ami az internetes vásárlást illeti, nekem jó és rossz tapasztalataim is vannak, csak kellő referenciával rendelkező eladóktól lehet és szabad biztonsággal vásárolni.
APt
igen ebben igazad van , de vannak már szinte ismerős nevek ,gondolom ha gagyit árulnának akkor már bebuktak volna, + gondoljunk bele valaki vett 2-3 éve egy órát és megunta hol tudná ennyiért eladni, ha üzletbe viszi talán félárat adnak érte mivel vmit nekik is kell keresni.+U.S: teljesen más a hsználati tárgyakhoz való viszonyulás ,ott mondjuk öt évente lecserélik a teljes bútorzatot ez eu ban egyáltalán nem jellmző.teljesen helyesen megjegyzem .
de tökéletesen igazad van a lenyelés reális veszély, főleg ha látják ,hogy a címzett nem annyira az államokban lakik .
J B: Nagyon-nagyon szép ez a TISSOT. Igazi, eszenciális ÓRA, pont az én konzervatív ízlésemnek való. Kénytelen leszek egy ilyet is venni.... ;))
AMYGDALUS: Lassanként érlelődik az órabörze, általában novemberben szokott lenni. De itt a topicon úgyis kidoboljuk pár héttel előtte.
PASSIONATA: A legnagyobb baj az lehet, hogy lenyelik a pénzt, és nem kapsz semmit. A következő az, hogy kapsz egy hamisítványt. Ha ezek nem jönnek, be, akkor nagy gáz már talán nincs (esetleg nagyon összevert az óra, de ez nem valószínű), a szerkezetek nagyon robusztusak. Én az első két eshetőségtől félek alapvetően, ezért nem veszek semmit a Neten. Ha lenyelnek 2-300eFt-ot, akkor gyakorlatilag mehetsz a sóhivatalba, ekkora összeget nemzetközi viszonylatban az életben nem szerzel vissza.
CERTINA: Nagyon jó vételt csináltál! Sok örömöt az órához!
Meghajtom a fejem a tények előtt és bevallom, hogy a csúcsmodelleket nem ismerem anyagi okok folytán, de azért ma reggel vettem egy automata Tissot Seastart, bemérettem a vízállóságát, tökéletes, naptáras még olajozni sem kell. 12 KHUF-ot fizettem érte.
SLIFFY: Ilyen darabokra céloztam korábban. Én jónéhány éve egy pontosan ugyanilyen órát hajtottam arany tokkal, sajnos nem sikerült megszerezni. Szerintem tökéletes állapotban, acél tokkal 60-70 körül lenne reális, százért már régi Omegát is lehet kapni, de ha az enyém lenne 150 alatt biztos nem adnám. És érdemes összehasonlítani ezeket az árakat egy mai kvarc Tissot-val, ami csókolomot köszönhet ennek és 100 fölötti az ára!
egy héten belül már a második kétéves speedmastert pro-t árulják 275Kért a TZn , azt hiszem APT mondta ,hogy a szerkezet vizsgálata nélkül bizti ,hogy nem venne így órát , kérdésem mi lehet a legnagyobb baj ami mondjuk egy ilyen szinte új órával történhet ?
Szerintetek mi a reális ára egy 7750-es szerkezetű, keveset használt órának, mint pl. ezt itt. Automata, acél tok, üveg hátlap, 30 m WR. Most 201 Euron tart a licit.
GLASHUETTE – Szubjektív dolog, de jobban szeretem a Monza formatervét a Zenith kronókénál. Zenithből ez az igazi (szerintem):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Más: Ha már szó esett a Bulováról, elképzelhető az, hogy egy új, mai Bulova automatában Miyota szerkezet kegyeg? Az üveg hátlapon át kísértetiesen hasonlít a Citizenben lévő werkre, jelölés az óra megbontása nélkül nem látható.
CERTINA: A mai TISSOT T-Touch órák technikailag elég érdekesek. Mint kvarcórák nem a topic igazán kedvelt darabjai, de megbízható használati tárgyak. Mindenesetre a mai TISSOT (2000 utántól) innovatívabb, mint a nagyon elszürkült Certina (valójában mindkettő ETA tokozó szimpla tömeggyártó), nem is tartom most egyiket sem túl érdekesnek - bár a Peseux7000-re épülő (a'la NOMOS.., etc..) COSC minősített TISSOT PORTO meglehetősen jó és népszerű óra, de műszakilag ő sem túl izgalmas.
- Régebben azonban sokkal jónevűbb cégek voltak, az Általad adott árakat nem egészen értem, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy amúgy az azonos kategóriájú Certina és Tissot órák nagyjából azonos értéket képviselnek. A műszak színvonal is hasonló, a Tissot azonban sokkal nagyobb múltú cég, a Certina csak kb: 1940 körültől létező márkanév, a Kurt Fréres indította el, elődje volt például a GRANA. A TISSOT gyökerei a XIX. századba nyúlnak vissza, a cég gyakorlatilag igen nagy összefonódásban dolgozó társcége volt az 1920-as évek végétől a LEMANIA-nak, ami igen jó szerkezetek kialakítását eredményezte. Hirtelen ennyi jutott az eszembe...
(Ja és én nem mindig vagyok mérvadó, csinálhat nekem a Tissot-Certina-Rado-Breitling bármilyen high-tech kvarcórát, az engem teljesen hidegen fog hagyni. Amelyik óra fiatalabb nálam az lenézem... ;))) )
CERTINA: Amit írsz, az értékben nem nagy különbség akkor sem, ha esetenként a duplájáról van szó. Szerintem a TISSOT tradicionálisabb márka. Külföldön pl. az én ismereteim szerint egy osztállyal magasabbra tartják a Certinánál s nekem is kifejezetten szimpatikusabb. Régebben több értékesebb darabot gyártottak, viszont hangsúlyoztam, hogy (főleg az utóbbi időkben) nagy különbség nincs a két cég között.
jb!
Nem kötözködés, hanem erős tudásvágy, érdeklődés vezérel:
Miért a Tissot? Csupán meghirdetett árakból kiindulva egy 70-es évekbeli automata Seastart meg lehet szerezni 20-25 kHUF-ért, egy hasonló korú, jó állapotú kézi felhúzós Certina 23-36-os vagy 25-36 -os werkkel 35-55 kHUF.Az ár nem tükrözi a minőséget?
Köszi a választ előre is!