Szőke somogyi sikert vár 2006-03-04 12:43:00 KOSÁRLABDA NB I/A Újabb szomszédvári rangadót vívnak a kosarasok Kun Zoltán
Újabb szomszédvári rangadó vár a Kaposvári KK együttesére, amely a férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Dombóvári KK csapatát látja vendégül szombaton 18 órai kezdettel a Városi Sportcsarnokban.
A négy győzelemből álló sorozata után az elmúlt hétvégén Sopronban vereséget szenvedett a legjobb nyolc közé igyekvő Kaposvári KK. A sérült Maxey nélkül főleg támadásban volt egysíkúbb a csapat, így a litván Marciulionis jobbára egyedül próbálta megoldani a helyzeteket. Elsősorban ezeken kell változtatni. A somogyiak helyzetét a Falco Debreceni sikere is nehezíti, ezért is kiemelkedő jelentőségű lesz a Dombóvár elleni hazai összecsapás.
A heti felkészülésünk nem nevezhető zavartalannak, de nem szeretnék erre hivatkozni. mondta pénteken délután Dzunics Braniszlav, a Kaposvári KK vezetőedzője. A sérültek miatt gyakorlatilag az utolsó két napon tudtunk teljes kerettel készülni, addig a fiatalok segítették a munkánkat. Ezzel együtt csak a győzelem az elfogadható eredmény számunkra. Mindenki vállalja a játékot, igaz, többen sincsenek százszázalékos egészségi állapotban. Senkire nem készültünk külön, hiszen egy jó védekezéssel elsősorban a mi elképzeléseinket szeretnénk a vendégekre erőltetni.
A találkozó egyik kulcsfigurája lehet Szőke Balázs, aki épp Dombóvárról átigazolva már hatodik szezonját tölti a kaposváriaknál.
Más még a Dombóvár elleni meccs, mint a többi?
Az első egy-két évben még az volt felelte kérdésünkre Szőke Balázs. Mindkét klubnak bizonyítani szerettem volna, ez pedig pozitív irányba változtatta a teljesítményemet. Mára már nem ez motivál elsősorban, hanem hogy minél jobban megfeleljek a felém támasztott követelményeknek.
A vezetőedző-váltás óta a csapat teljesítménye is változott. Mi más, mint korábban?
Annyit emelnék ki, hogy a taktikával többet foglalkozunk. Dzunics edző külön a védekezéssel és a támadással is többet törődik. Az elkezdett közös munkának persze még koránt sincs vége, sőt. Még mindig nem azt nyújtjuk, mint kellene. Nem állt össze a védekezésünk és támadásban is bőven akad tennivaló.
Ön több lehetőséget kap Dzunics-tól kezdőként. Miként hat ez a teljesítményére?
Mindenképp jóleső érzés az edző bizalma. Tudom, hogy rám elsősorban védőjátékosként számítanak, általában az ellenfél jó kosarasait kell minél jobban kikapcsolnom a játékból. Elsősorban ez határozza meg, hogy mikor jutok kezdőként szóhoz.
A minap az elmúlt esztendő legjobb felnőtt somogyi kosarasának választották. Mit jelent ez számára?
Megmondom őszintén, meglepett az elismerés. Mindenképp nagy megtiszteltetés számomra. Nagyon örültem, hogy rám esett a választás, annak ellenére, hogy nem túl sikeres sze-zont zártunk.
Az idei jobb lehet?
Természetesen azon vagyunk. A következő négy mérkőzést ide sorolom az ASE elleni hazait is meg kell nyernünk, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat a tabellán. Mivel a Sopronnal és a Falcóval szemben is rosszabb a mérlegünk, náluk több győzelmet kell elérnünk a legjobb nyolc eléréséhez. A feladat nem könnyű, én azonban nem elégednék meg ennyivel...
Nyomtatni nálunk tuti nem tudunk, úgyhogy szerintem marad a festés. Majd csörgess meg holnap d.e., hogy hogyan legyen (meg pontosan mi legyen rajta), esetleg többieknek is szólhatunk akkor.
Szerintem is nagyon nehéz lesz megcsinálni a 8-ba kerülést. Kevesebb győzelemmel állunk, ráadásul ugye a Falco, Sopron összesítve jobb nálunk (Simi, tavaly ez döntött a javunkra!). Ezért is jött nagyon rosszul a Falco tegnapi bravúrja... Ellenben én bízok még min. 6 győzelemben, és akkor 14-12-vel csak bejutunk!
Egyetértek! Annyi kiegészítést tennék, hogyha a Kecskemétnek marad még hosszú ideig ez a formája, akkor őket még utól lehetne érni és még a Pécset érzem egy kicsit ingatagnak, akiket az eredmények kedvező alakulásával utól lehetne érni!
A Sopron és a Falco ellen a végelszámolásnál hátrányban leszünk az egymás ellenikkel. Ráadásul mindhárom csapatnak meccselőnye van. Paks, Debrecen, Alba, Kecskemét, Pécs kvintettet pedig vélhetően nem fogjuk utolérni. Közülük egyelőre csak a Pécset előznénk meg egymás ellenivel. Nagyon kell kaparni a 8-ért, és az ellenfeleknek is hibázniuk kell.
Ennyire ne legyél pesszimista! Tavaly szvsz nehezebb volt a helyzetünk, mint idén és mégis bejutottunk a 8ba. Szerintem idén is megcsináljuk! Jelen pillanatban nem gondolnám, hogy az általad emített 3 csapat kezében lennénk. 9 forduló még rengeteg, bármi megtörténhet. Most úgy gondolom, hogy legrosszabb esetben 12 vereségünk lesz(hazai és a ZTE elleni meccseket hozni kell), de szerintem ennél kevesebb lesz, mert szvsz 4 idegenbeli meccsból 3szor nem kapunk ki és akkor már nem is vagyunk olyan rosszak a többiekhez képest! Tehát föl a fejjel és ne légy pesszimista!
Sajnos én nem vagyok túl optimista a 8-ba jutásról! :-(
Az a helyzet hogy mostantól a Sopron, a Falco és a Körmend kezében vagyunk.
Csak ők tudnak bejuttatni minket! Az hogy mi nyerünk az egy dolog, de nekik bukniuk kell 2-vel többet mint mi, és ez igen nehéz lesz!!! Sajnos ez van. :-(
De ettől még: Hajrá Kaposvár!!!!! :-)
Sajnos ez a vereség tényleg benne volt a pakliban! A hazaiakat szvsz hozzuk és Zalaegerszegen nyerni kell valamint ha a Kecskemétnek marad ez a formája, akkor ott sem vagyunk esélytelenek! Nyíregyházán és Körmenden nagyon nehéz lesz! Szvsz 8ba jutunk és talán egy 6.hely jó esetben meglehet!
Kár érte, de benne volt sajnos. Semmi vész, hoznunk kell a következő 4 meccset (Dvmse o, Ase o, ZTE i, Olaj o), amire minden esélyünk megvan. Az akkor már 12 győzelem lenne, annyival tavaly is ott voltunk a 8 között. Bár idén szerintem szorosabb is lesz, meg sajnos a Falco-Sopron kettősnél összesítve rosszabak is vagyunk, szóval nem lenne szerencsés azonos mérleggel zárni velük. Ezért jó lenne még mondjuk a Debre o, Nyír1 i, Mafc o közül kettőt (vagy mind a hármat :-) ), megfogni, akkor elég jó helyről kezdhetnénk a rájátszást.
Figyelj, te buzigyerek. Jó lenne, ha kotródnál minden fórumból ezekkel a szánalmas, a soproni cseréket fikázó hozzászólásaiddal. Csodálom, hogy itt még nem válaszoltál magadnak, mint a többi topicban. Te skizofrén faszkalap!!!
ON
Elnézést, de ez a köcsög már nagyon a bögyömben van.
Ha már itt vagyok: jó meccs volt, szerencsére Lendon még nem nyerte vissza a formáját, Marci... pedig későn lendült bele. Az nagyon jellemző volt, amikor a 2. negyedben Marci, és asszem Gráczer kb 3 szor adták vissza egymásnak a labdát a 3as vonalrül, pedig mind2 tiszta helyzetben volt, mégsem vállalták. A végén izgulhattunk, de nem érdemtelenül győztünk. Dzunics nagyon korrektül viselkedett, csak a végén szakadt el nála a cérna egy lényegtelen helyzetben, addig abszolút nem foglalkozott a bírókkal.