Teljesen nem vállalhatja át a szülési fájdalmakat, de segít benne,hogy hamarabb megtörténjen és hogy a felépülés után teljes értékű nőnek érezhesd magad.
Van az a vicc, hogy feltalálnak egy gépet, amelyik megosztja a szülési fájdalmakat anya és apa között, és ők döntenek, hogy milyen arányban. Jön az első pár, apa megszólal.
- 20%-ot kérek.
Beállítják, megy a szülés. Apa:
- Ez semmi, legyen fele-fele.
Nemsokára megint.
- Háromnegyedét elvállalom.
Nem sokkal később:
- Nem érzek semmit, jöhet az egész.
Megszületik a gyerek, apa közli:
- Nem értem, miért vagytok úgy oda, ez semmiség.
Nemsokára a helyi újságban megjelenik egy hír, hogy a postás fájdalomgörcsökben fetrengve meghalt...
úgy gondolod, h akinek nincs férjöltése, az nem teljes értékű nő?
De am tök mindegy mit gondolsz, az anyák (sokan) ezt érzik! és mivel érzik, senki nem jogosult kétségbe vonni a valóságtartalmát, illetve elmagyarázni, hogy tulajdonképpen hülyék, ha ezt érzik. nem, nem hülyék. nem kéne megkérdőjelezni érzéseikre való jogosultságukat, mert akkor elhiszik, hogy nincs joguk azt érezni, amit mégiscsak éreznek, el fogják hinni, hogy hülyék, hogy alkalmatlanok, és kinyirják a kölyküket ... szóval vmi paradigmaváltásra lenne szükség, mert a "nemérteszteehhezanyukám" már nagyon avítt ...
"röhögsz te is a dokival a férjöltésnél, és megköszönöd, hogy kinyomta belőled a kölyköt, "
Tudod erről azt gondolom, hogy a doki amennyit tudott könnyített a helyzeten. Teljesen nem vállalhatja át a szülési fájdalmakat, de segít benne,hogy hamarabb megtörténjen és hogy a felépülés után teljes értékű nőnek érezhesd magad. Ez nem sorolnám az abúzus tételei közé.
"a férjed szexuális igényeit ki kell elégítened, ha nem akarod, hogy lefaroljon ..."
Hidd el nekem, első kézből tudom, hogy nem minden pasi egyforma.
Akinek a szülés után az a főbb gondolata, hogy mikor lehet már újra dugni,mert a sokára akkor ő elmegy másfele - annak ez csak kifogás, ha nem ez lenne az apropó, akkor találna más indokot a csajozásra. ( van néhány barátom, munkatársam akiknek belelátok kicsit az életükbe) Te esetleg ilyet választottál, de azért van másmilyen is. Nem általános.
4 hónap alatt idáig 2 000-n merték ezt kimondani ...
és ez nem úgy működik, hogy amikor benne vagy, akkor tudod is, hogy mi történik veled ... pl. röhögsz te is a dokival a férjöltésnél, és megköszönöd, hogy kinyomta belőled a kölyköt, hiszed, hogy hülye vagy, és mindenki okosabb nálad, hiszed, hogy a férjed szexuális igényeit ki kell elégítened, ha nem akarod, hogy lefaroljon ... ezek csak úgy vannak, és sokan nem is ébrednek rá soha, hogy ami történt velük az abúzus ...
"így tudta megvédeni a gyereket ettől a beteg világtól"
Azt a gyereket az idegbeteg roggyant elméjű anyjától kellet volna megvédeni.
Bár azt is gondolom hogy igen nehéz lett volna egy még szopós csecsemőt elvenni a drága jó édes anyjától azzal az indokkal, hogy nem bízom benne furán viselkedik.
Nekem erőst úgy tűnik nagyon szubjektív a megítélésed. Sajnálom hogy neked ennyire frusztráló negatív élményeid vannak de azért ezt nem általánosítanám.
hát, csak úgy találomra ... a teste nem lesz az övé jódarabig. nem csak a gyerek rendelkezik vele, hanem pl. a szülesztő orvos random férjöltést csinál a picsájára. mindenki jogosultságot érez arra, hogy véleményezze éppen azt a tevékenységet, amit csinál, vagy sem. a védőnő nem tanácsot adni megy, hanem utasítani, a nagymamáktól ömlenek a kritikák, a férj meg akarja baszni, amikor még észhö' sem tért, mert ha nem, akkor elmegy megcsalni. a teste idegen lesz neki, nem áll vissza a lányos alkat, szégyelli magát. fáradt a kialvatlanságtól, és ideges, hogy meg tud-e felelni a rengeteg elvárásnak, anyagiakban, eszközökben biztosítja-e a kölyöknek a trsdlm által elvárt holmikat. és a legnagyobb az a kiszolgáltatottság, és hogy senki nem törődik vele, mindenki a kölyökkel van elfoglalva. a szoptatás nem "nem mindig kellemes", hanem van amikor olyan kurvára fáj, hogy beszarsz, de nem mondhatod, mert a többi anya ellegyinti, hogy ugyanmár mit panaszkodsz. uis panaszkodni sem illő, egyszerűen illetlen vagy már akkor, ha ordítasz szülés közben! és legyen mindenért is lelkiismeret-furdalásod! és minden pillanatban ott van a kiszolgáltatottság! minden második nőt a terhessége utolsó harmadában csalnak meg először ... amikor már nem tud mit csinálni, amikor már ott vár rá minimum fél év, de inkább egy böri, rabszolgaság. szóval, nem "nem éppen kellemes", hanem óriási szívás! Ha ezt előre el lehetne mondani, kevesebben is vágnának bele, és aki belevág jobban fel tudna készülni, mintha olyan eufém bullshiteket hallgatna, hogy "hát egy picit kellmetlen", de az én kis Zénókám minden fájdalmat, és plusszkilót megért! az ilyen festi magát saját maga előtt is, hiszen már benne van, már ilyenkor nem nagyon lehet kitáncolni belőle, valamit muszáj hazudnia, hogy élhető legyen a helyzet, és legalább más nő is bemegy a csőbe, és akkor majd hazudhatnak együtt egymásnak, kezdődhet az anyukaverseny, és a nők egymás szivatása a kölykökkel ...
"az anyaságról való tabumentes felvilágosítás elengedhetetlen lenne mind a friss anyukáknak, mind a környezetének "
Eddig úgy gondoltam a védőnők éppen ez miatt járnak a családokhoz látogatóba.
Szerinted mi az amiről fel kellene világosítani a kismamákat.
Teljesen naivan kérdem, mert nekünk efféle bajunk nem volt. Egyedül annyit mondott a feleségem, hogy a gyerekszoptatás nem mindíg egy kellemes élmény, főleg amikor a picinek már jöttek a fogai.
Azt hogy majd pelenkázni kell, meg eleinte éjjel is felkelni a gyerekhez azt előtte is tudtuk.
mert nem vagy pszichiáter ... a te lelked sem annyiból áll, amit idevetsz belőle ...
Rendes férje volt aki mellette állt, dolgozott, pénzt keresett, a nagyszülők is mentek rendszeresen segíteni ( ők fedezték fel a szörnyűséget).
az anyaságról nincs tényleges felvilágosítás. kislányokat idomítanak a szerepre, és amikor megtapasztalják a valóságot, csalódhatnak. az újságokból ennyit lehet tudni, h a férj rendes volt, dolgozott, a nagyszülők segítettek. Ezeket simán meg lehet élni úgy is, hogy magára hagyták, és ellenőrzés alá vonták ... sokan hiszik a segítő szakmában, hogy segítenek, akkor, amikor kontrollálnak ...
az anyaságról való tabumentes felvilágosítás elengedhetetlen lenne mind a friss anyukáknak, mind a környezetének a csecsemőgyilkosságok megelőzésében.
a tett azé, aki elkövette, de az előadásra mindannyian váltottunk jegyet!
Igen olvastam már róla, tudom, hogy létező jelenség.
Egyszerűen a jelen esetben nem látom az okát. Rendes férje volt aki mellette állt, dolgozott, pénzt keresett, a nagyszülők is mentek rendszeresen segíteni ( ők fedezték fel a szörnyűséget).
"nem járt sokkal rosszabbul, mintha nem nyírta volna ki a kölykét,"
Egyrészt vár rá egy nem kellemes kivizsgálás, másrészt szembesül a tettével, harmadrészt a vizsgálati fogságban sem szokták a többi rabok kímélni a gyerekgyilkoskat,negyedrészt a környezete megvetésével is szembesülnie kell. Ezeken felül nagy a valószínűsége, hogy a férje a továbbiakban nem kíván vele családot alapítani.
"az asszony gyermekágyi depresszióban szenvedett, ezért a férje szinte soha nem hagyta egyedül a babájukkal, ám amikor vissza kellett menni dolgoznia, nehéz szívvel bár, de kénytelen volt otthon hagyni a kisfiát a feleségével. Ezután történt a tragédia."
Én mondjuk Johnny nélkül azt se tudnám ki az az Amber Heard.
De az hogy ő híres volt korábban is, vagy jobb színész nem változtat azon, hogy az ital és a drog sajnos mindenkiből elő tudja hozni az állatot. J.D. 11 éves kora óta szereken él. Ha újból munkákat akar (Johnny) szüksége lenne egy jó rehabra :( én sajnálom őt, de olyan lelassulva beszél mint aki a tárgyalásokra is bevett valamit.
Amber mint kiderült szintén nem vetette meg a piát és valószínű a drogokat sem, mégis csak J.D. van függőségei miatt szörnyetegnek beállítva, ami elég felháborító.
Az Tény, hogy az ő kapcsolatuk elképesztően mérgező volt mindkét félre! Bármelyikük bármit is tett, szerintem a legrosszabbat hozták ki egymásból!
Viszont mint írtam szerintem mindketten bűnösek, olyan 70% (Heard) - 30% (J.D.) arányban.
Még a végére annyiban én is teljesen egyet értek Amberrel, hogy az interneten való fenyegetések, a gyermekével való fenyegetések és a mém készítések (legyen az bármennyire is vicces) nagyon nem szép és így azok az emberek, akik ezeket készítik, szintén bántalmazóvá válnak valamilyen szinten.
De! Járna! Abszolút egyetértenék egy ilyen jogrenddel. ahol mindkét felet ugyanazzal az alapossággal vizsgálnák, és nem lenne joga pl. a vádlottnak hazudnia a saját védelme érdekében! Ahol ha az egyik felet pszichológus vizsgálja, hogy vajon igazat mond-e ugyanúgy a másik felet is alá vetnék ugyanannak a vizsgálatnak! Üdvös lenne!