Ha szeretsz ilyesmivel pepecselni, lehet kapni magában ostyalapokat, amikre magad is készíthetsz krémeket. A falusi szomszédasszonyom szokott ilyesmit csinálni a nagy családi bulijaikra (meg jaffakockát, mhm!)
Gondolkodom, mi lehetne még. Csak közben máglyarakást sütök.
Tényleg: új telefonom van (a német szám ugyanaz), és nem tudtam rendesen átvinni a Whatsappot sajnos. Rámírnál, lécci, majd megint, mert nem tudom, melyik számoddal használod?
Én úgy főzők, hogy az ebédmaradék elég legyen uzsonnára. Kb 4 kor.
Aztán 6 körül eszek némi édességet, általában pár kocka nápolyit.
Sajnos az ára meredeken nő, viszont a minősége nagyon romlik.
későn lefekvés előtt 1 órával sós túrót eszek, ha van akkor szalonnával, vagy löncshússal, mert úgy tapasztalom, hogy a só miatt éjjel nem kell pisilni. De csak pár falatot.
Ettem már nutellásat meg szilvalekvárosat is (egy szlovák faluban), de gesztenyéset meg diósat is el tudok képzelni meg diós-lekvárosat. A lekvárból azt a "hitlerszalonnát" keresd, ami a buktába is jobb vagy jó beszikkadt szilvalekvárt használj. Vagy babpüréset csak sósan. :)
Okés, nézem majd. Holnapra főzök tárkonyosragulevest és máglyarakást, viszek be a kolléganőimnek is délutánra (ha nem lógom el, mert ma éjszakai ügyeletet adunk, és szerintem meg fogok fagyni a praxisban). :)
Ma székelykáposztát rittyentettem. Főzelék sokszor van, annál az a bajom, hogy feltéthez nem mindig van ötletem.
Isteni tartalmas leveseket lehet főzni , ha az jó a férjednek is . Én mindig két napra valót főzök , és néha egyszerre két félét . Így nem kell naponta ugyanazt enni , mert másnaponta váltogatható , nem unom meg . (gulyás leves , lencse leves/bab leves valami füstölt hússal/kolbásszal , tejfölös/majoránnás krumpli leves , karalábé leves , raguleves (mifelénk becsinált levesnek csúfolják ... nemtom' miért) , zöldség leves (1-2 kocka tyukhús leves kockával ) .... Ha akarod , néha beírom éppen milyen levest gyártok , hátha ötletet ad ....
Főzelék ? Szinte mindenből lehet főzeléket csinálni , és kenyér nélkül ehető . Valami sült/főtt feltéttel laktató is .
Az a baj, hogy én szeretek vacsorára kenyeret enni valamivel (rántotta, sajt, májkrém, lágytojás), de nem tarthatunk itthon kenyeret, mert akkor a férjem is enne, és neki nem szabad a cukorbaja miatt. :( Most heroikus kitartással diétázik, nem szed gyógyszert, se nem lövi magát inzulinnal, ezért nem akarom pluszkísértésnek kitenni. Így az ilyen tejbegríz, lekvár kiesik. A leves viszont jó ötlet, vettem is tárkonyos ragulevesnek valókat holnaputánra.
Eddig zabpehellyel próbálkoztam (simán a zabpehely, nem a cukrozott instant cuccok) vagy kefirrel ettem magában sajtot meg hasonlók, de nem érzem, hogy elég lenne.
Munka napokon én leginkább levest . Merthogy levesmániás vagyok , de ha melózom , nem lötyögtetem 60 km.-t , így estére marad .
Hétvégeken meg amit előtalálok ... tükörtojás , rántotta , vajas-lekváros kenyér , tejberizs , magam gyártotta húspástétom , lecsó , meg ami most eszembe sem jut .
Miket szoktatok vacsorázni? Kéne nekem valami jó ötlet, amit mindig lehet otthon tartani és enni. Bár egyelőre a lágytojás pirítóssal a favoritom, de ahogy magam ismerem, azt is meg fogom unni idővel. :)
Ki a ménkű érti az én alvókámat ? Van , hogy egyhuzamban alszom 10 órát , de általánosságban 7-8 órát . Néha meg 3-4 óra után felébredek , és az istenért sem tudok visszaaludni .:-(((
Nem kell azt kérdezni . Ki van írva , hogy a rendszer "sütiket , cokikat" (tudnám mi a ménkűk azok ... nyilván valami szűrő lehet) használ a védelmünk okán , és ezt kell elfogadni .
Oké , egyszer belépéskor . No de minden kattintáskor ? De mára meggyógyult .