Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2022.01.12 0 1 3259

Most is férfi a többség . Akik meghozzák a többlet női jogok szabályait . A francosok ... smúzolnak ...:-D

Előzmény: Abszolút Igazság (3252)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3258

Miért nem mindjárt mind a kétszáz?

Miből gondolod, hogy a férfiak félistenek, a nők meg... ?

Anyóca99 Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3257

Ha ez tényleg így van , akkor jó nagy baromság . Aki csak 30 kilót bír el , az ne akarjon tűzoltó lenni ... menjen csecsemő ápolónak !

Előzmény: Pomber Béla (3256)
Pomber Béla Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3256

Csak akkor ugye a többségük férfi lenne...

Ja... mint a kvóta tűzoltó nőknél. Akiknél levitték a 100 kilós cipelési szintet 30-ra, mert nem bírják el. Onnantól az összes feminista úgy harcol a kvótákért, hogy azért hozzá a férfi menjen a 10-ikre, ha le kell őt onnan cipelni.

endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3255

..cyrano..  téged hagytalak ki.. Pardon

Előzmény: endrebá (3254)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3254

Tapasztalati tények, a róluk szóló vélemények - és ezek vitatása.

Hm.   Nekem tetszik.

Elfogadom topik-mottónak

(de csak elméletben.  A valóságban nem tudok a feliraton változtatni) 

(meg hát nem is ez volt a kérésed)

Alkotni jó, kezdjük ezzel.   Jenő, Igor, PomberBéla, LáHaMá, Nemisanyóca, Korosztályom Neingang.. mindenki, aki egyetérteni olvas ide :  nektek is jó ez, első lépcsőnek?

(bocsex, ha valakit kihagytam) (kit hagytam ki?)

Előzmény: Abszolút Igazság (3253)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.12 -20 0 3253

Szerintem ezek tökéletesen megférnek egymás mellett, csak nem szabad összekeverni a kettőt:

- a tényeket nem vitatni kell, hanem elfogadni, ill. elfogadtatni az érzelmi okokból, értelmetlenül tagadókkal,

- a véleményeket viszont lehet vitatni, hogy kiderüljön, mennyire helytállóak, tehát megismerni, elgondolkodni rajta, aztán vagy elfogadni, vagy véleményt alkotni róla...

Ez visz előre, nem a tények tagadása és a vélemények automatikus elfogadása. Szerintem.

Előzmény: endrebá (3245)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.12 -20 1 3252

"Inkább képzeld úgy, hogy a 100 legrátermettebb férfi,és a száz legrátermettebb nő kerülne be a parlamentbe."

Miért nem lehet úgy, hogy a 200 legrátermettebb EMBER jusson be?

Csak akkor ugye a többségük férfi lenne...

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3236)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3251

Akkor most mesélek én.

Ha valakit hívnak hogy meséljen, az nem lenézés vagy kirekesztés.

Soha nem gondoltam volna hogy egy meghíváson is meg lehetne sértődni - és nem is akarom hogy bocsásd ezt meg nekem.

Maradjunk inkább így, és ne feledjük hogy miért is lett ilyen a viszony. 

Előzmény: özvi (3244)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3250

Van ennél sokkal nagyobb bökkenő : a mögöttes szándék.

Pedig te tudod, hogy a rajtvonalhoz nem a nézők állnak, hanem a versenyzők.

És azt is tudod, hogy a sportolók közül is csak a legjobbak lesznek a versenyzők.

És hogy a verseny nem kényszer?

Namost ezek tudatában kényszerítő szabályokat hozni, hogy mindenki első lehessen a célban?

Kijalófaxt érdekelnek a biológiai adottságok, ha veled versenyezni akarnak?  Téged, meg őt. 

Előzmény: cyr45 (3238)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3249

Nade mire rátermett? 

Ha megmondod mire, én megmondom hogy a mostani rátermettséget hogyan szűrik. 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3236)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3248

Szívesen segítenék ebben a küldetésedben. 

Előzmény: Abszolút Igazság (3231)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3247

Egyszerűbben..   rövidebben.. 

Az antifeminizmus NEM szexizmus.    A feminizmus a szexizmus.

Netovább, mert bonyolult lesz.   :-) 

Előzmény: Abszolút Igazság (3233)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3246

Félre tetszel érteni. 

Előzmény: özvi (3244)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 1 3245

Tadámmm..    Megérkezett az első véleménykülönbség köztünk.

Szerintem ez a topik nem a vita, hanem az egyetértés terepe.  Én legalábbis nem az unalmam szeretném elűzni, hanem a megoldást keresem - és ehhez keresek alkotó elméket.

Özvi szemével meglátnom az egyforma jogok eredményét..  hm..  tanulságos volt.   Krisztinával eljutni a megegyezéshez, büszkeség.  Bindával eljutni odáig hogy nem akarom tudni hogy ő mit gondol.. hm. 

Szóval én az egyetértést..  az egyetértésben alkotó, utat kereső elméket keresem itt.

Szívesen részt veszek a te hazugság-cáfoló küldetésedben is, hiszen itt a te véleményed az én meggyőződésemet segíti.

Akkor alkalomadtán majd az én véleményem is ér egyet a tiéd mellé. 

Előzmény: Abszolút Igazság (3225)
özvi Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3244

Másokkal kiszolgáltatni magad az tetszene . Na ez a ffi beállitódás.

A nő szégyellje magát ha nem tud valamit, de te bátran bevallhatod.

Előzmény: endrebá (3241)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3243

Asszem hüjeséget beszéltem.. mégsem kéne a józan észt meg a bölcsességet létszámarányossággal higítani.

Maradjunk inkább a szenvedős férfi-privilégiumok megfelezésénél. 

Előzmény: endrebá (3242)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3242

Hatalomkvóta, diplomakvóta, szülési kvóta, csatornatisztító kvóta, öngyilkoskvóta..

Józanészkvóta meg bölcsességkvóta is kéne. 

Előzmény: Töck Jenő (3222)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3241

Szia özvi, én nem vagyok tisztában a feminizmus őstörténelmével..  a te tudtoddal mikor kezdődött?

Mikortól feminizmus a feminizmus?   Mesélj. 

Előzmény: özvi (3221)
endrebá Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3240

Szia Igor, köszönöm hogy nekem is mondod.. csak én a mai helyzet okát nem néhány nő unalmában látom.

Legnagyobbrészt az abból megszerezhető anyagi haszon tartja fent ezt az egyéni önzőség divatját.

Aztán az egyes nők személyes értéktelenség-érzése..  vagyis a mögöttük(alattuk?) álló lelkes férfiak vígasztaló szándéka.

Illetve a hercegnőket nevelő szolga-apák, és a valamilyen okból bűntudatos egykori sikerférfiak álmal. 

Szerintem ezek az okok tartják ezen a fenntarthatatlan fejlődési pályán a nőhatalmat.

Kvóták..  amilyen égbekiáltó hülyeség lenne a terhességi kvóta, meg a pilótakvóta - olyan hülyeség a hatalomkvóta meg az oktatási kvóta.

A feminizmus pedig nem miattunk, hanem saját maguk miatt lett szitokszó.   szerintem

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (3219)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.12 0 0 3239

Es meg azonos nemen belul is kell egyenlitgetni neha, lasd boxban a sulycsoportok.

Előzmény: cyr45 (3238)
cyr45 Creative Commons License 2022.01.11 -3 0 3238

nem a célban kell egyformának lenni az eredményeknek, hanem a rajtvonalnál a lehetőségeknek.

Nem rossz, csak van egy apro bokkeno: A biologiai adottsagok!

Mert fentieket ertelmezve, akkor a noi atletaknak, uszoknak, stb. a ferfiakkal kellene versenyezni?...

Előzmény: endrebá (3215)
cyr45 Creative Commons License 2022.01.11 -2 0 3237

Sajnalom, de kiprovokaltad: Kenytelen vagyok teged atlepni!

Előzmény: Töck Jenő (3220)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2022.01.11 0 1 3236

De öreg, pont ezt írtam... hogy ne azért kerüljön oda valaki, mert nincs farka... hanem azért, mert ő a legrátermettebb. Értem a repcsis példádat, de nem analóg. Inkább képzeld úgy, hogy a 100 legrátermettebb férfi,és a száz legrátermettebb nő kerülne be a parlamentbe. Aztán ha a nők jelentősen alulmaradnak a politikában/közéletben, az már az ő bajuk.

A te példáddal: megkeressük a 100 legjobb női, és 100 legjobb férfi pilótát. Aztán lehet bizonyítani:D

Előzmény: Töck Jenő (3222)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.11 -20 1 3235

Ahogy olvasom, ők a diszkrimináció és a férfiak joghátránya ellen beszélnek, tényeket felsorolva, nemileg semleges megoldást javasolva, a szokásos feminista ellenkezéseket (ellenérvnek nem nevezném) megcáfolva.

De hát ez maga az antifeminizmus.

Előzmény: binda (3234)
binda Creative Commons License 2022.01.11 0 0 3234

Keress rá az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete oldalán van egy publikáció a témában, bár ott FÉRFI NYUGDÍJ 40 címmel van fent, és szerintem teljesen elfogadható attitűddel, stílusban, és NEM valami/valakik ellen, hanem valamiért. És most képzeld el ugyanezt egy 2 danos antifeminista előadásában... Ugye más?

Előzmény: Abszolút Igazság (3233)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.11 -20 1 3233

Na ez tényleg jól hangzik, és abszolút korrekt is lenne.

Az antifeminizmus a szexista elfogultság elutasítása (és NEM az az ellentétes előjelű szexizmus!).

Vagyis ha megfogalmazunk egy nemileg semleges törvényt, ami az X gyereket becsületes adófizető polgárnak nevelő EMBEReknek ad korkedvezményes nyugdíjat, az tökéletesen 'antifeminista' lesz ;-)

Előzmény: binda (3232)
binda Creative Commons License 2022.01.11 0 3 3232

Javasolok egy rövid, jól hangzó jelmondatot:

NŐK 40 helyett GONDVISELŐK 40 -et!

Ha a mögöttes program, indoklás még nyomokban sem tartalmazna ún. antifeminizmust, én simán támogatnám. Sokan mások is - szerintem. Gondold végig.

Előzmény: Abszolút Igazság (3231)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.11 -20 2 3231

Még novemberben írtam :-)

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160004508&t=9241059

De ennek csak örülök, ha beépül a köztudatba.

Még sok ilyen frappáns megfogalmazás kellene, mert ebben az egyben tényleg nagyon erősek a feministák: a rövid, jól hangzó, ügyesen némi igazságmagot is tartalmazó, de összességében sunyi és hazug jelszavakban. Amiket ráadásul csak hosszan magyarázva, kifejtve lehet cáfolni, azt meg sokan el sem olvassák, míg a hangzatos jelszavakat olyan régóta hallják, hogy már tényként kezelik őket az emberek :-/

Az antifeministák is csak magyaráznak, érvelnek, indirekt bizonyításokat fogalmaznak meg, holott néhány rövid, ütős mondatba kellene sűríteni és azt sulykolni ezerrel. Na ez egy jó projekt lehetne az internetes szócséplésünk helyett, kidolgozni az egymondatos hazugságok egymondatos cáfolatát...

Előzmény: Töck Jenő (3226)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.11 -22 0 3230

Nem.

Firtat= feszeget, részleteiben vizsgál, túlzottan foglalkozik vele.

Vitat = nem ért vele egyet és ellenérvekkel cáfolni próbálja.

Nem kétlem, hogy vannak jószándékú feministák is, ezek általában jóindulátú, de naiv emberek, akik még hisznek abban, hovy ez az egész az egyenlőségről szól. De a mainstream, 'a' feminizmus már régen túllépett a jogos követeléseken.

Előzmény: binda (3228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!