"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Ja... mint a kvóta tűzoltó nőknél. Akiknél levitték a 100 kilós cipelési szintet 30-ra, mert nem bírják el. Onnantól az összes feminista úgy harcol a kvótákért, hogy azért hozzá a férfi menjen a 10-ikre, ha le kell őt onnan cipelni.
Tapasztalati tények, a róluk szóló vélemények - és ezek vitatása.
Hm. Nekem tetszik.
Elfogadom topik-mottónak
(de csak elméletben. A valóságban nem tudok a feliraton változtatni)
(meg hát nem is ez volt a kérésed)
Alkotni jó, kezdjük ezzel. Jenő, Igor, PomberBéla, LáHaMá, Nemisanyóca, Korosztályom Neingang.. mindenki, aki egyetérteni olvas ide : nektek is jó ez, első lépcsőnek?
Szerintem ezek tökéletesen megférnek egymás mellett, csak nem szabad összekeverni a kettőt:
- a tényeket nem vitatni kell, hanem elfogadni, ill. elfogadtatni az érzelmi okokból, értelmetlenül tagadókkal,
- a véleményeket viszont lehet vitatni, hogy kiderüljön, mennyire helytállóak, tehát megismerni, elgondolkodni rajta, aztán vagy elfogadni, vagy véleményt alkotni róla...
Ez visz előre, nem a tények tagadása és a vélemények automatikus elfogadása. Szerintem.
Tadámmm.. Megérkezett az első véleménykülönbség köztünk.
Szerintem ez a topik nem a vita, hanem az egyetértés terepe. Én legalábbis nem az unalmam szeretném elűzni, hanem a megoldást keresem - és ehhez keresek alkotó elméket.
Özvi szemével meglátnom az egyforma jogok eredményét.. hm.. tanulságos volt. Krisztinával eljutni a megegyezéshez, büszkeség. Bindával eljutni odáig hogy nem akarom tudni hogy ő mit gondol.. hm.
Szóval én az egyetértést.. az egyetértésben alkotó, utat kereső elméket keresem itt.
Szívesen részt veszek a te hazugság-cáfoló küldetésedben is, hiszen itt a te véleményed az én meggyőződésemet segíti.
Akkor alkalomadtán majd az én véleményem is ér egyet a tiéd mellé.
De öreg, pont ezt írtam... hogy ne azért kerüljön oda valaki, mert nincs farka... hanem azért, mert ő a legrátermettebb. Értem a repcsis példádat, de nem analóg. Inkább képzeld úgy, hogy a 100 legrátermettebb férfi,és a száz legrátermettebb nő kerülne be a parlamentbe. Aztán ha a nők jelentősen alulmaradnak a politikában/közéletben, az már az ő bajuk.
A te példáddal: megkeressük a 100 legjobb női, és 100 legjobb férfi pilótát. Aztán lehet bizonyítani:D
Ahogy olvasom, ők a diszkrimináció és a férfiak joghátránya ellen beszélnek, tényeket felsorolva, nemileg semleges megoldást javasolva, a szokásos feminista ellenkezéseket (ellenérvnek nem nevezném) megcáfolva.
Keress rá az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete oldalán van egy publikáció a témában, bár ott FÉRFI NYUGDÍJ 40 címmel van fent, és szerintem teljesen elfogadható attitűddel, stílusban, és NEM valami/valakik ellen, hanem valamiért. És most képzeld el ugyanezt egy 2 danos antifeminista előadásában... Ugye más?
Na ez tényleg jól hangzik, és abszolút korrekt is lenne.
Az antifeminizmus a szexista elfogultság elutasítása (és NEM az az ellentétes előjelű szexizmus!).
Vagyis ha megfogalmazunk egy nemileg semleges törvényt, ami az X gyereket becsületes adófizető polgárnak nevelő EMBEReknek ad korkedvezményes nyugdíjat, az tökéletesen 'antifeminista' lesz ;-)
Még sok ilyen frappáns megfogalmazás kellene, mert ebben az egyben tényleg nagyon erősek a feministák: a rövid, jól hangzó, ügyesen némi igazságmagot is tartalmazó, de összességében sunyi és hazug jelszavakban. Amiket ráadásul csak hosszan magyarázva, kifejtve lehet cáfolni, azt meg sokan el sem olvassák, míg a hangzatos jelszavakat olyan régóta hallják, hogy már tényként kezelik őket az emberek :-/
Az antifeministák is csak magyaráznak, érvelnek, indirekt bizonyításokat fogalmaznak meg, holott néhány rövid, ütős mondatba kellene sűríteni és azt sulykolni ezerrel. Na ez egy jó projekt lehetne az internetes szócséplésünk helyett, kidolgozni az egymondatos hazugságok egymondatos cáfolatát...
Firtat= feszeget, részleteiben vizsgál, túlzottan foglalkozik vele.
Vitat = nem ért vele egyet és ellenérvekkel cáfolni próbálja.
Nem kétlem, hogy vannak jószándékú feministák is, ezek általában jóindulátú, de naiv emberek, akik még hisznek abban, hovy ez az egész az egyenlőségről szól. De a mainstream, 'a' feminizmus már régen túllépett a jogos követeléseken.