Szoktak kiesések lenni sajna a BMW szolgáltatásaiban. Nekem mostanában azt csinálja, hogy a lakóhelyemen semmi nem működik a CD-ből (szintén van LTE jel), viszont ha megyek vele 10 percet, elindul. A javítás természetesen reménytelen...
(Ha már javítás, az 5. kisérletre sem javult meg az ACC, meg a parking brake. Most csereautó van nálam, elvileg valami kábelkötegre gyanakodnak...)
Nekem már második napja nem éri el az autó a BMW szolgáltatásokat. Sem időjárás, sem semmi. A töltöttségi szintet sem frissíti. A diagnosztika azt mutatja, hogy az LTE kapcsolat kiváló, a BMW szolgáltatások nem elérhetőek. A BMW szolgáltatások frissítése sem működik. Szóval semmi. Másnál megy?
Akkor muszáj lesz jailbreakolnom a telómat. Úgy haszálható a carplay-ben a legtöbb IOS program, köztül a Waze is... engem is ez miatt érdekel... Vidéken most úgy utazom (ott nem kell alternatív útvonalakat keresni), hogy megy a gyári navi hang nélkül, és megy a Waze csak hangga :) Budapest csak Waze a nyerő... egyenlőre...
A Screen Mirroring csak android eszközökkel működik? IOS készülék nem csatlakoztatható így? (a CarPlay-t leszámítva) Nem igazán találtam erről biztatót...
Újabb látogatást tettem a szervizben, kaptam egy teljes szoftverfrissítést. Érdekes, mennyi apróság változott a gyártás óta, több ikont teljesen átrajzoltak, az üzenetekben végre megjelennek az üzenetek, stb.
Viszont például a sávtartás semmivel nem lett jobb.
Ami még rosszabb, hogy az ACC és a rögzítőfék-hiba továbbra is fennált. Most valami computer-modult ajánlottak a bajor mérnökök cserélni, amitől tuti jó lesz.
Mennyi szerviz-látogatás után lehetne reklamálni valami kompenzációért? :) Eddig 4-en vagyok túl, és 1 legalább még lesz. Remélem, az utolsó...
Én Carplay-t használok zenehallgatásra, a telefon wireless töltődik, míg a központi képernyőn nyomogatom az alkalmazást. Van pár webes rádiós alkalmazás, ami Carplay Certified (TuneIn Radio, bigFM, stb...)
A BT-n keresztüli zenehallgatás egyébként is érezhetően gyengébb minőségű, mint a Carplay (mert az wifi-t használ)
Van valaki, aki a iOS-ről rendeltetés szerűen tudja használni a CD certified alkalmazásokat? (Spotify, Stitcher stb. van vagy 20 ilyen). Az lenne az értelme, hogy ezeket az appokat az iDrive felületről is lehetne használni (nem csak ki-be kapcsolás és ugrás a következő számra, hanem pl. Spofity esetében lejátszási lista váltás és válogatás is, gyakorlatilag az app teljes funkcionalitása anélkül, hogy a telefont babrálni kellene.) Nem pont CarPlay, de hasonló.
Ezek az appok bluetoothon csatlakoznak, és önálló hangforrásként jelennek meg a listában.
Más amikor működik, 10 esetből kb. 1x!
A többi esetben össze-vissza kapcsolgat a bluetooth, hang általában sehonnan nem jön, és a végén az eszköz néhány le- és felcsatlakoztatása után kezd el működni. Pont ami az értelme lenne, az vész el, mert a telefon helyett az iDriveot kell folyamatosan nyomkodni.
Vissza is álltam a sima bluetooth hanglejátszásra, a gyári Apple alkalmazásokkal.
Van ilyen tapasztalatotok, én bénázok vagy ismét a BMW IT hozza a formáját?
Ma csoda történt: az időjárás és a (FIGYELEM!) a hírek is megjelent a CD-ben. És a hírek aktuálisak voltak! Számomra ez szenzáció számba megy.... Lehet, hogy történik magyar CD ügyben valami?
Én úgy tudom a térkép frissítés ingyenes 3 évig. A Connected Drive WEB felületén be lehet állítani néhány ország térképét automatikus frissítésre (értelemszerűen Mo. nem:) Ekkor szerintem a SIM-en keresztül frissít (nem igazán van más csatorna), nagy valószínűséggel csak a változásokat. Le lehet tölteni továbbá ugyancsak a Connected Drive WEB felületéről egy kliens (Win és MAC is!) programot a komplett térképfrissítéshez. A programot elindítva be kell lépned a Connected Drive belépési adataiddal és letölti a komplett friss térképeket (+28GB) ill. tudsz készíteni vele a regisztrált autódhoz egy pendrive-ot. Azt bedug az autódba és vár... Így ingyenes a frissítés. Ezért nem kell fizetni, csak egy saját pendrive kell hozzá. Az előbbiek a Német CD-re vonatkoznak! (https://www.bmw-connecteddrive.de/app/index.html#/portal)
Nekem Dunaszerdahelyi Dunaauto BMW ben azt mondták, hogy ők minden olajcserekor automatikusan SW-t is frissítenek...
Maszi: akkor ha kijön a márciusi major verzió megyek hozzád! :)
VIP1337:
Lehet, hogy tényleg készül valami MO.-on RTTI ügyben! A német CD térképen fel-fel tűnik egy-egy magyarországi esemény is! Gondolom tesztelgetik. Kiváncsi lennék az infókat honnan veszik... Csatoltam egy képet, meg a németről is :)
SW Release: a major verziók évente 3x ( március, július, november, melyek egyeznek az aktuális gyártási időkritériumokkal ), a minor frissítések, hibajavítások a köztes intervallumban is.
Sőt, a térképet sem a SIM-en keresztül frissítik. Vehetsz USB-s frissítési lehetőséget a CD-n, vagy kérésre megcsinálja a BMW szervíz, ha bent vagy. A térkép 3 évi ingyenes, nekem legutóbb felszámoltak 4.600Ft díjat a munkára.