Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Nem az a pár ember a hibás, akit ott foglalkoztatnak. Ha a belüket kidolgozzák akkor sem.
Az a hibás, aki nem szervezi meg a normális ügyfél kiszolgálást!
Ha kell 10-szer, 20-szor annyi emberrel! Aki nem készíti fel a rendszert a megnövekvő igényekre! Pedig minden információ neki a rendelkezésére áll! Meg a főnökének, a miniszterének és annak aki nem ad kellő státuszt és mellé anyagi feltételeket. Ilyen módon még a legfőbb hadúr is felelős, ha egy rendszer összeomlik.
Az is hibás aki hibás törvényeket hoz, tudva tudván a betarthatatlanságukat!!! Pedig azért fizetik, azért tartja el az adófizető! Egészen a legmagasabb felmenőkig!!!
Ebben lehetnek felesleges, szükségtelen lépések. Vagy nagyon sokkal egyszerűbben megoldható feladatok.
Igen, a megfelelő szakemberek megfizetésével KELL biztosítani ezeknek a közfeladatoknak a TÖRVÉNYES betartását!
A személyes fröcsögést pedig felejtsd el de gyorsan! Az okmányiroda dolgozói is amit a pár ember el tud végezni, azt tisztességesen megcsinálják. Az nem rajtuk múlik, hogy egy vármegyei jogú városban 2 ember foglalkozik a gépjármű ügyekkel. Hetekig tart egy átiratás.
Hozhatnám a régi dakota közmondást, hogy a fejétől bűzlik a hal, de minek.
Pontosan ez a helyzet , de ez nem csak M.o.-on van így . Ha valamire törvényből adódóan van 30nap , akkor biztosan a harmincadik napon válaszolnak .
A komcsiknak szoktam mondani , hogy addig megy jól egy országnak , amíg a sz..ból aranyat csinálók vannak többségben , de ahogyan ez az arány megváltozik , vége mindennek .
A hivatalokban a te rokonaid, barátaid, ismerőseid, stb. is ott melóznak.
Ha vacak melót végzenek a hivatalok, azt az ott melózó emberek okozzák. Akik lassan-körülményesen, hanyagul, felkészületlenül, szarok bele alapon dolgoznak úgy általában. (tisztelet a kevéske kivételnek)
Az ország általános állapota a lakóin múlik!!! Az ő munka színvonalukat, hozzállásukat tükrözi.
Ha szarnak érzed az országot akkor az a sok szarember miatt van.
Az okmányirodában vagy az MVM-nél sem viktor szívat meg. Hanem az ügyedet éppen intéző rokon-barát-ismerős-stb. Azaz a többi magyar ember. Ennyi.
Az alatt a több mint 5 hónap alatt mennyit drágult a hardver és a munkadíj? Most a termeléskiesést nem is tekintve. A teljes szaldó időszakának az 1/3-a is eltelt.
NEM! Akinek a dolga lett volna, időben felkészülhettek volna a gyors bővülésre. Mert még az állam is ösztönözte pályázatokkal. Aki a felelős helyen meg ezt nem látta, az alkalmatlan a pozíciójában! Vagy nem kapja meg a megfelelő lehetőségeket a feladata ellátására!
Hadd ne soroljam milyen perifériális dolgok kapnak nagyon kiemelt akár államtitkárságokat is.
Több tízezer várakozó ellehetetlenítése nagyon aljas és becstelen eljárás! Nem pár hetes csúszásról van szó, hanem a törvényes határidő többszörös túllépéséről.
Ami konkrét és mérhető gazdasági kárt okoz sokezer embernek!!!
Olyan esetekben is, amikor a legkisebb indoka nincs a meg nem adásnak. Nincs bővítés. Benne van a 3x16 A-ben. Össz 5 kWp, tehát igazán HMKE.
Ha elkövetek egy törvényi kihágást, bár senkinek nem okozok kárt, rám azonnal brutális büntetést vernek. Ha nem fizetek, a házamat is elvihetik.
Pontosan tudniuk kellett volna mi várható. Úgy törvényileg, mint szoftver és személyi állomány tekintetében is! Az ország nagy részében semmiféle műszaki akadálya nincs az ilyen kis házi rendszereknek. Tehát vizsgálni sincs mit. Akár telefonon az irányítószám és a cím ismeretében ki lehetne adni a MGT-t.
A műszaki feltételek betartása előzetes időhúzás nélkül is az én érdekem, hogy átvegyék ha elkészült a rendszer.
A 25-30 éves időtávhoz képest nem mindegy az a 4-5 hónap...? Hamár így alakult éppen.
A lényeg, hogy folyamtosan érkeznek az MGT-k. 2023-ban elkészül vagy 40-50-(70?) ezer HMKE ismét.
Zöldül az ország villanya. Pörög a GDP.
Viszik haza a napelemet rakó tetőemberek a havi 800 eFt nettót. De lehet, hogy még többet is majd, mert erősen hiány van belőlük.
Vedd észre, A 800 nettó/hó az 800000/400x2=~4000 EUR/hó életszínvonal, osztrák-német viszonylatban paritás alapon. Nem rossz az... egy egyszerű munkát végző melósnak.
Immár több mint ezer éve létezik jogfolytonosan. (igen kevés ilyen ország van...)
Azaz a világ egyik lejobban élhető- és legbiztonságosabb országáról van szó. Rádásul a világ legjobban élő harmadába tartozik gazdaságilag is >> kell a sok naplemes HMKE :-)
Magyarország, Összességében egy remek hely, ahol jó élni.
Á, dehogy. Amikor a hatósági előzetes engedélyt nem adja ki a szolgáltató 5 hónap után se, az nem ellehetetlenítés ugye? Az nem mulasztásos törvénysértés ugye?
Egy kicsit kinyílik a bicska a zsebemben mikor a HMKE lehetetlenné teszik ,de a 60 megawattos rendszerek csak úgy kinőnek a földből ( napelem amerre a szem ellát ). Talán ráéreztek az ízére ,hogy megtermelik gombokért, eladják nagy pénzért !
Nyilván kell akku menedzsment. A töltés vezérlés ezt nem tudja. Bár néhány offgrid (sziget) inverter a minimum és maximumok között tartja. De a soros akkuk balanszolását nem oldja meg.
Ha szűkebb tartományokat használnak az aksikból, az élettartam megnő, de nyilván kisebb a betárolható mennyiség.
Az a kisebbik gond, a nagyobb az ha az akku egy bizonyos szint alá merül, akkor romlik az élettartama. Erre is találtam egy megoldást, hogy a rendszer csak addig menjen, míg megfelelően fel van töltve. : https://www.youtube.com/watch?v=oDUm_eYZMN4&t=946s . Persze ezt lehet variálni, pl ha a feszültség lesett, kapcsoljon le és ne is kapcsoljon vissza amíg én nem akarom. 24 Voltos 30 Amperes MPPT vezérlőm van, akkor úgy kell kalkuláljak hogy az akkuból max 10 A vegyek ki, a többit a napelemnek kellene megtermelni.
2 szivattyú kb 300 Wattosak, kb 1-1 óra, ( még az sem kell mindennap,) 2 láda, 2 szekrény amennyit elbír a rendszer. A Youtuben láttam hogy 2 akku 2 hűtőt ellátott.
Miért lenne illegális, ha majd a hűtőket, vagy a szivattyúkat, ki tudom venni a hálózatból, és a tarifán nem lépek túl, akkor már megérte. Így is ( megy a hasam) mert szeptember óta nem kaptam villanyszámlát, és nem tudom mire számítsak. De még vennem kellene legalább 2 napelemet, + 2 Akkumulátort, de nem akarom amíg ilyen szürke ködös idő van.