különben az nst-n is eljutottak oda, amit én már az ezelőtti világeseményen is hiányoltam a portugáloktól, szal még többre lehetnének képesek ha lenne egy minőségi csatáruk......
Minden tiszteletem az erdélyi magyarságé. Ezt csak azért írom, hogy ne értsetek félre. Bölönit én egyszerűen nem tudom magyarnak érezni. Velem van a baj? Nem is értem, mit keres a magyar tv-ben.
"POR-ESP Eb elődöntő sakk szemmel ! Egy barátom megpróbált meggyőzni, hogy sakkozó szemmel is felfedezhetek benne elemeket :) Azt mondta, mindkét csapatnak megvan a maga játékstílusa, csakúgy, mint a top sakkozóknak. A portugálok stratégiája a legértékesebb játékosra épül, mintha a sakktáblán a legértékesebb figurára, a Királynőre építenénk (a nemekkel nem élcelődöm). Ez esetben természetesen Christiano Ronaldora, a bolygó egyik legjobb játékosára. A spanyolok stratégiája inkább az idegőrlő pozíciónális játék, apró lépésekkel, apró előnyszerzéssel, és ennek ez előnynek a végsőkig történő megőrzésével. A végén a pici győzelem úgyis ugyanannyit ér, mint a kiütéses. Nekem, személy szerint, a táblánál egyik stratégia sem jön be. Én imádok támadni, nem szeretem a lassú, tologatós pozícionális játékot. Persze, tudom, hogy egy hosszú tornán sokszor épp ez a leghatékonyabb. Másrészről azt sem szeretem, ha a taktika egyetlen figurára épül, a királynőre. Én valamennyi figurát szeretem támadásba lendíteni, néha még a királyt is. :) Szóval, most már kíváncsi vagyok mi less a Királynő Csel vs. Pozícionális Játék vége… :)"
Portugálok 5* is abban a felállásban kezdtek volna, ha nem sérül meg Postiga, spanyoloknál 1 perces Negredo kezd centerben, meglepő, hogy támadó a csapatukban és nem Fabragas és nem Torres.