Keresés

Részletes keresés

harmonikás Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1734

Nem dőlök be, mert sok keresztényt ismerek, amúgy sem szeretek általálnosítani. Őt nem veszem komolyan. :o)

Előzmény: Aragorn (1733)
Aragorn Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1733

Ne dőlj be neki.

R. Katolikus nem katolikus, nem is keresztény.

Provokátor.

Pontosan ez a célja, amit most nálad elérni látszik: kihozni a sodrukból a keresztény hívőket, hogy lejárassa őket mások előtt. Nem vagyunk ilyenek, sem a protestánsok, sem a katolikusok. Szót tudunk érteni egymással.

Vele nem lehet, mert nem az a célja. Csak provokál.

Előzmény: harmonikás (1731)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1732

"hol jeleztem itt, hogy lelépek"

Mondtad már egy párszor:-)

De nyugodj meg, ez a nap már nem számít, a holnapot meg majd kibírod valahogy. Hétfőn pedig ismét munka, vége az ünnepeknek. Nyomasztó volt számodra ugye?

Sajnos amég csak hadakozol, ne is várj különbet.....

Előzmény: harmonikás (1731)
harmonikás Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1731

"Ne válaszoljatok, nem olvasom."

Erre gondolsz? Mert akkor kérdem én, hogy hol jeleztem itt, hogy lelépek. Amúgy nyugodj meg, én sem szeretem a szilvesztert, de nem fogom végig offolni a fórumot. Írj, nem válaszolok :-)

Előzmény: R.Katolikus (1729)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1730

"igazhitű keresztények,"

ööööö előbb járj utána, hogy mi a keresztény.

kapitány úr és szakálka sajna nem teljesíti a kereszténység kritétumait, szál még csak nem is keresztények. Az igazhitű már csak ráadás mi?:-)))DDD

Előzmény: harmonikás (1715)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1729

Előbb azt írtad, hogy mész.

Elakadtál a hóba vagy visszahúzott az az áldott jó szíved?:-)

Előzmény: harmonikás (1724)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1728

Kíváncsian várom a konkrét cáfolatodat is.....

Előzmény: A nevem: nick. (1714)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1727

"(alul nem nyírod, kiskomám? vagy te ott is szőrteleníted? hehe)"

Ezt már kétszer elsütötted.  Valami újat nem tudsz kitalálni? Uncsi már ez a homofób duma.... mellesleg ne várd annyira, hogy ólom golyóként süllyedj alá:-))))

Előzmény: ösztöke (1717)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1726

Előbb tanulj pszichológiát, aztán vesd össze szakáll bercivel:-)

Egyébként meg:

Bizony hogy kialszik a bűnösnek fénye, házában sötétségre változik a fény, kialszik a lámpa, amely fölötte függ.

Szilárd léptei elbizonytalanodnak, csapda lesz számára a saját terve. Mert hálóba bonyolódik a lába, és amikor jár-kel, fonadékon lépked. A hurok megfogja a sarkát, köréje meg pányva csavarodik. A háló, mi megfogja, el van rejtve útján, és a földre téve készen a kelepce.

Félelmek támadnak rá körös-körül, lába nyomában mögötte vonulnak.

Útjain az éhség szegődik társául, s kész a veszedelem elgáncsolására.

A bőrét betegség rágja és emészti, és korai halál nyeli el tagjait.

Elűzik házából, melyben bizakodott, kergetik egész a félelem királyáig.

Alul elszáradtak már a gyökerei, fönt meg az ágai lettek szárazak. Még az emléke is eltűnik a földről, nem marad fenn neve az utcákon. Sötétbe taszítják a világosságról, és elüldözik a földkerekségről. Népe között nem lesz fia-unokája, nem marad utána legelőin senki. Napja miatt félnek napnyugat fiai, kelet fiait meg iszonyat fogja el. Ilyen sorsra jut biz" a gonosz lakása.....

Előzmény: Nemo (1711)
balamszamara Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1725

Neked is! :)

Előzmény: harmonikás (1724)
harmonikás Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1724

B.U.É.K!!!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1723

Az ember léte nem a véletlennek köszönhető

Én vagyok a teremtőd. Már születésed előtt gondom volt rád. Iz.44,2

Az ember személyes léte nem a véletlennek köszönhető. Nem valami tévedés folytán születtünk erre a világra, életünk nem a természet szerencsés összjátéka révén jött létre.

Ha esetleg a szüleink nem is tervezték volna a gyermekvállalást, Isten nagyon is tervezte.

Cseppet sem lepte meg, hogy megszülettünk, sőt, kifejezetten számított rá.

Isten gondolataiban jóval korábban megfogantunk, mint édesanyánk méhében.

Az ő ötlete volt az egész; nem a sorsnak, a véletlennek vagy a szerencsének köszönhető, hogy élünk és lélegzünk ebben a pillanatban. Azért lehetséges, mert Isten meg akart teremteni minket!

A Biblia így ír:"Az Úr mindezt véghezviszi értem."Zsolt.138,8

Testünk minden apró részletét maga Isten tervezte meg: megválasztotta népcsoportunkat,

bőrünk színét, hajunkat és az összes többi vonásunkat. Egyedileg tervezett meg bennünket, pontosan olyanná amilyennek neki tetszett. Ő döntötte el, milyen természetes adottságaink legyenek, és milyen legyen a személyiségünk.

A Biblia azt mondja: "Ismersz kívülről és belülről, ismered testem minden csontját. Pontosan tudod hogyan készültem, hogyan áltam össze ízről ízre, valamivé a semmiségből."Zsolt.139,15

Mivel Isten konkrét okkal teremtett meg bennünket, azt is eldöntötte, mikor szülessünk meg,

és milyen hosszú legyen az életünk. Előre kiszámolta életünk napjait, pontosan meghatározva életünk és halálunk időpontját is." Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük." zsolt. 139,16

Isten azt is meghatározta, hol szülessünk meg, és hol éljünk az ő szándéka szerint.

Tehát a népcsoportunk, a nemzeti hovatartozásunk sem esetlegesen alakult.

Isten egyetlen részletet sem bízott a véletlenre, hanem mindent tervének megfelelően alakított ki.

A Biblia azt mondja: "Az egész emberi nemzettséget egy kis vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén; meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait." Apcsel.17,26

Így hát életünkben semmi nem véletlen, mindennek célja és oka van.

Bámulatos, hogy Isten még azt is eltervezte, hogyan szülessünk meg. Születésünk körülményeitől vagy szüleink személyétől függetlenül neki mindenképpen tervei voltak teremtésünkkel. E szempontból lényegtelen, hogy a szüleink jók, rosszak vagy közömbösek voltak-e

-Isten tudta, hogy ez a két személy van bírtokában annak a konkrét génállománynak, amelyre egyedi személyünk létrehozásához szüksége van.

Bennük volt meg a DNS, amit fel tudott használni, hogy megalkodhasson minket.

Törvénytelen szülők vannak, de törvénytelen gyerekek nincsenek.

Sok gyermek szülei szándékán kívül, de nem Isten szándékán kívül születik.

Isten még az emberi tévadést, sőt, a bűnt is számításba vette.

Isten soha semmit nem tesz véletlenül, és nem követ el hibát.

Minden alkotása mögött meghúzódik egy szándék. Minden növényt, minden állatot Ő tervezett meg, és minden emberrel terve van.

Ez a terv, ez a szándék pedig nem más, mint a SZERETET:" Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és fedhetetlenek legyünk előtte szeretetben." Ef.1,4

Isten gondolatainkban már a világ megteremtése előtt már ott voltunk, sőt, éppen e miatt teremtette meg a világot! Úgy tervezte meg bolygónkkat, hogy a környezet számunkra megfelelő legyen. Mi állunk szeretete középpontjában,

mi vagyunk legbecsesebb teremtményei.

A Biblia így ír:"Isten elhatározta, hogy életet ad nekünk az igazság igélye által, hogy mi legyünk legfontosabb teremtményei." Jak.1,18  Ennyire szeret és értékesnek tart.

Isten soha nem találomra cselekszik: mindent aprólékosan eltervezett.

Minél többet tudnak meg meg a fizikusok, biológusok és egyébb tudósok a világegyetemről, annál nyílvánvalóbb, hogy milyen pontosan az emberi léthez igazodik, mennyire testreszabottan megfelel az emberi élethez szükséges követelményeknek.

Dr.Mihael Denton, az új-zélandi Otagói Egyetem molekuláris genetikai kutatócsoportjának tagja megállapította: "A biológiai tudományok révén felhelmozott összes bizonyíték azt a központi állítást támasztja alá, hogy a kozmosz egy gondosan megtervezett, egységes egész, amely alapvető okaként és céljaként hordozza az emberiséget;olyan egész, amelyben a valóság minden összetevője ebben a lényegi tényben nyer értelmet és magyarázatot. Több ezer évvel korábban már a Biblia is megfogalmazta ezt:

"Ezt mondja az Úr,...aki a földet formálta.....nem kietlennek teremtette, hanem lakóhelynek formálta." Iz.45,18

Vajon miért döntött így Isten? Miért volt érdemes annyi energiát belefektetni a világegyetem megteremtésébe? Azért mert Ő a szeretet Istene. Felfogni szinte lehetetlen ezt a fajta szeretetet, viszont semmi sem megbízhatobb ennél a szeretetnél. Mi lehetünk ennek a szeretetnek a tárgyai, hiszen pontosan ebből a célból teremtetünk- s erre az igazságra kell építenünk az életünkket!

A Szentháromság közösségében tökéletes szeretet uralkodik. Nem arról volt szó, hogy magányos lett volna, hanem egyszerűen éreztetni akarta velünk szeretetét

Ám van Isten, akinek oka volt arra, hogy megteremtsen bennünket, s így életünknek is mélységes értelmet adott! Ezt azomban csak akkor fedezhetjük föl, ha Istent tesszük meg életünk kiinduló pontjának. A Róm.12,3 üzenetét így is meg lehet fogalmazni:"Őnmagunk megértésének egyetlen pontos módja az, ha megismerjük, hogy kicsoda Isten és mit tesz értünk."

Russel Kelfer verse összefoglalja mindezt:

Okkal vagy, aki vagy,

Gondos terv része vagy.

Egy kincs, egy külön alkotás,

Egyedi teremtmény, semmi más.

Okkal vagy, amilyen vagy,

Kezében hibátlan anyag.

Keze véghez vitte tervét,

Ő látta az anyaméh mélyét.

Két szülő, akiket ő szánt neked,

Szereted, vagy nem szereted.

Ők is egyedi terve részei,

Rajtuk a Mester kézjegyei.

Tudja, fájdalmad súlya nagy,

Ő sír veled mikor rád szakad.

De szíved alakul terhe alatt,

S az isteni jellem felé halad.

Okkal vagy, aki vagy,

Mestered alkotása vagy.

Szeretett kedves teremtménye,

Hisz ő sem emberi elme szüleménye.

AMIRA1969 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1722

Nyisd meg szemünket,Uram,

hogy megláthassunk Téged testvéreinkben.

Nyisd meg fülünket, Uram,

hogy meghallhassuk hívását a szenvedőknek.

Tárd ki szívünket, Uram,

hogy megtanuljuk egymást szeretni,

ahogyan Te szeretsz minket.

Add nekünk újra Szentlelked, Uram,

hogy egy szív és egy lélek lehessünk

nevedben. Amen

----o----o----

,,Mint a szeretet virágát,

úgy alánljatok föl Istennek

-minden szót, amelyet kiejtetek,

-minden pillanatot, amelyet megéltek,

-minden gondolatot, amely megszületik

bennetek.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1721

Ha lehet olvasd el. Sokmindent meg fogsz érteni belőle.

http://www.aratas.hu/jezus.html

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1720

Gyere haza, Atyád vár!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1719

>igazhitű keresztények, ide húztak be, s ha nem is tetleg, de szóban egymást püfölik.<

:)

Ők olyanok mint a jó testvérek. Ütik, verik egyást, de ha valamelyik távol van, hiányoznak egymásnak.

prophet1 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1718

Ne válaszoljatok, nem olvasom.

Nem válaszolunk, ne olvasd.

ösztöke Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1717

Barátom,

Hát ha sátán csak ilyen pehelykönnyű ellenfeleket tud kiállítani, mint te, akkor könnyű dolgom/unk (mint minden igazságkeresőnek) lesz/van, fél kézzel is leverlek igazságban, vitában, életben, bármiben ..., aztán szórhatod gyalázkodásaidat (engem nem mozdít, csak mint eddig, kiosztalak aztán annyi), gyalázkodhatsz nyugodtan, ígéret ez, kellenek az ilyenek, hogy az ilyen alakoktól kapjanak gyalázatot, akik Jézus követik, így igazak az ígéretek, és ha Istennek ezek az ígéretei igazak, akkor a sokkal jobbak is igazak lesznek(milyen öröm), így hát illik az ilyesmi, hogy beteljesedjenek az írások, hogy meglegyen minden, hogy eljöjjön a Krisztus.

A szakállammal meg nem tudom mit jössz? Talán a lenyalt homofób egypotomi sátánfia, e-világ istenének természetellenes képűsége neked jobb (hát formálódj csak külsőleg is arra a képre, mint sátán elsőszülöttje, mit bánom én?), és te ennek hajbókolsz, ez az etalon nálad, a világ? (alul nem nyírod, kiskomám? vagy te ott is szőrteleníted? hehe) Ez nálad a legnagyobb gyalázkodás...? :DDDD Nem megy ez neked. Gyenge vagy, fel kéne nőnöd.

Hát tudd csak meg, barátom (szólíthatlak így, hiszen Júdást is így szólította a Mester), Izrael hadakozó férfiai, a hit hősei, akik megszalasztották az idegenek táborát (igen, az idegenek, mint te, te is idegen lennél isten népe közt) gyalázatnak vették ha a szakállukat levágták. (meg kellett várni amíg újra kinő) Igen, ezek igazi izraeliták, igazi egyház (nem úgy mint a babiloni "egyház"-ad, akinek szolgálsz, ami csak utánzat, szemfényvesztő, népbutító, sőt, üldöző, gyilkos), és tőlem csúfolódhatsz a szakállammal, én dicsőségnek/dicséretnek veszem ezt, és mint ahogy amazokat is csúfolták - lásd a hozzád hasonló Góliát - , az idegennek (sátán fattyai) ez a módszere..., dehát elég volt Isten nevében egy kövecske a homlokára, mint ahogy ama rendszernek is, aminek szolgálsz is elég lesz egy égből jövő Kövecske és összetöri a homofób aranyfejű állóképet, hirtelen, mint az ólomgolyó, úgy süllyed el a vízben.,.. (írva van, tehát így lesz) Istennek csak ennyi a te földi népirtó szervezeted (bazilikus/kígyós) királysága, annyi lesz neki, egy pillanat alatt, és égni fog, pikk-pakk, bizony, bizony. Én ezt várom barátom, erre számítok, és öröm lesz a mennyben, mikor égésének füstje felszáll, HalleluJaH. Ámen!

Csá

Előzmény: R.Katolikus (1710)
Nemo Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1716

Nem az igaz hit, hanem az érvek hiánya szüli R.Katolikusban a vissztaszító dühöt. A sértettektől meg nem szabad rossz néven venni, ha válaszolnak. A vitaszálak visszakövethetők. Az persze igaz, hgy nem itt volna a legjobb ezeket a harcokat folytatni.

harmonikás Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1715

Ezt nevezem igazán csak. Még itt sincs a szilveszter, de már kocsmai verekedésekre hasonlít az igaz hitűek gyülekezete. Nem kell ehez kereszténynek lenni. Csak ki kell menni az utcára, és máris ezt látja az ember. Azért csodálkozom, hogy az anyázásig nem mentek el. Lassan egy éve nyitott ez a topic, mára elérte azt, hogy a máshol kipofozott igazhitű keresztények, ide húztak be, s ha nem is tetleg, de szóban egymást püfölik. Mentem, s levontam a következtetést. Az az igazi keresztény, ki baromi nagyott rúg a másikba. Ezt régen én is csináltam, lehet, hogy akkor voltam keresztény. Ne válaszoljatok, nem olvasom.

A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1714

"Ne a magad kicsinyes bosszuálló csak enyém lehet az utolsó szóból indulj ki....:-)"

Cáfolom ezt a tanitást...

Előzmény: R.Katolikus (1704)
A nevem: nick. Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1713

Ennyi hiányzott csak: " ha a Biblia igaz"..:)

Előzmény: Biga Cubensis (1712)
Biga Cubensis Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1712

Jaj de szomorú érzésem támadt. Ezt mintha Cserfa írta volna :(

Előzmény: ösztöke (1708)
Nemo Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1711

Lám, már Ösztöke szakálla lett a legfőbb érve kendnek. A kend felekezetnek megtámadott tanait pedig majd megvédik képességük szerint a kend minden tekintetben kendnél előbb járó felekezettársai.

Előzmény: R.Katolikus (1710)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1710

Csak ennyit tudtál kiböfögni a gondozatlan rozsdás szakállad alól? Ez lenne a benned lakozó Jézus?

Vagy inkább a Máriát mocskoló démon tehetetlen puffogása......! Jót röhögök rajtatok, már rég elszállt felettetek a képességem, hogy így nyíltan gyertek, mikor már bármilyen álruhában a hegy túloldaláról kiszúrlak:-))))) Ugrálj és pattogj, csak megne pukkadj közben, várd meg még varacskos urad kiosztja büntetésed, hogy ilyen balgán ostoba vagy.

Szánalmasak vagytok ti mind, akik a katolikus egyház és szentségeit gyalázzátok, nemo, jehova és gyülis bagázsotokkal. Nem más ez mint szektás majmok üres okoskodásai, mely saját veszteteket fogja okozni!

2Pét 3,16 – A tudatlanok és ingatagok szócsavarása a saját vesztüket fogja okozni!

Az ilyen sátánszolgákkal már rég nem állok le hitről beszélgetni, de mivel általatok is erősödtem így kegyelemből megszánlak benneteket a megvetés és a gúny közös kelyhével.....

Előzmény: ösztöke (1708)
Nemo Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1709

Nekem elég a kendre rábizonyított önlehülyézés, magamat már nem is kell védenem.

Előzmény: R.Katolikus (1705)
ösztöke Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1708

Barátom,

Ennyit tudsz? Ez dedó, a nem-de játék, ami még az oviban elmegy,.. meg a gúnyolódás, gyalázás, ez megy neked, bár tőled, fikanick-troll barátom (aki nem vállalja személyét, semmijét, de a más személyét tudja piszkálni ezerrel a sötétből, aki nem jön a világosságra) nem várok többet, hiszen több érvemre behallgattál (vitára is képtelen vagy), csak annyira voltál képes, mint most is, hiába, nem megy ez neked, hagyj fel vele, felsültél, szénné égtél, hiába az agyalágyult gyerekes puffogás (szégyellhetnéd magad, felnőtt létedre, ilyen gyerekesnek lenni), nem menti, aki elolvassa láthatja. Idézni nem fogom, hiszen fel van írva (Isten előtt is, így tanúságom igaz), bárki rákereshet, megnézheti a Máriás topiban: kevésnek, pehely-könnyűnek bizonyultál, mindenben. Ez tény. Persze dedózhatsz tovább (nem-de), engem nem mozdít - csak annyira, - ha kedvem lesz rád bizonyítom szemétségeidet, aztán otthagylak, mit sem törődök veled. Szerintem, te egy szégyenfolt vagy, nemhogy hívőnek, de még lelkiismeretesnek sem tartalak, undorító az a pökhendiség, emberek lekezelése, lenézése, ami belőled árad (akár egy szemforgató hamis papból). Tőled az egészséges gondolkodású emberek undorodnak, mint a kakától, ami messziről bűzlik, jobb elkerülni, mint rálépni. Ennyi, a fórumos ténykedésedé. Te még nem vetted észre? Csodálom. (bár az ámokfutó őrült sem veszi észre, aki szembe megy a sztrádán, hogy mindenki szembe megy vele)

Csá

Előzmény: R.Katolikus (1677)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1707

"mondhatott nekik Jézus bármit, istenuccse se vették észre magukat."

Magadat vagy nemot tartod Jézusnak?:-)))

Majd mindjárt visszamegyek hozzád, megnézem milyen idióta képzelgéseket másolgatsz........

Előzmény: prophet1 (1706)
prophet1 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1706

Ha én lövöldöznék rád azt megéreznéd öcsike......, de nem ütöd meg azt a szintet, ahogyan egyik agymosott szektás társaddal sem. Lásd a Mária topicban lévő ámokfutásodat:-)

A farizeusokra is az volt a jellemző, hogy mondhatott nekik Jézus bármit, istenuccse se vették észre magukat. Vannak ilyen "keresztények" is bőven. Szép példa vagy az esetre.... Talán jobb lenne, ha abbahagynád...Elvégre "hatalmas keresztény" vagy.....

Előzmény: R.Katolikus (1702)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1705

"A Mária-topikbn pedig feleljen kend érdemben, ha tud, aztán szájaljon."

Mt 24,

28Ahol a hulla van, oda gyűlnek a keselyűk.

A te elkárhozott hullád már ott van......

Előzmény: Nemo (1703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!