Keresés

Részletes keresés

Bünde Creative Commons License 2010.03.23 0 0 3952
Sziasztok!

Túl vagyunk a genetikai tanácsadáson/vizsgálaton! Szerencsére a baba csak hordozó, ez a későbbiekben az ő gyermekvállalásánál okozHAT gondot. Most azt vizsgálják, hogy tőlünk örökölte-e illetve a párom fia örökölhette-e.

Na de a lényeg, hogy minden rendben van, a baba egészséges és puncis!

Hú, hát nagyon megkönnyebbültem! Nem kívánom ezt az estét/éjszakát senkinek!!!

Azért jól ránkijesztettek!

nagyon köszönöm, hogy drukkoltatok!

Boribon Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3951
Huhh, ez ijesztően hangzik, nagyon drukkolok nektek én is.
Előzmény: Bünde (3939)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3950
Bünde ennyien drukkolunk, nem lehet semmi baj.

Kár hogy ezt az övterelőt nem előbb témáztuk, majd a következő bébinél szerzek be egyet én is. :) Engem az elejétől fogva nagyon zavart, de ezt a fazont nem láttam amit Allia mutatott. Ez nagyon szimpatikus.
Előzmény: Bünde (3946)
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3949
Sziasztok!

Bünde: nagyon nagyon drukkolok!!!!++++++

Noncsi: én külön vittem hálóinget a szülőszobára, meg a gyerekágyas osztályra is vagy 3-at, használtam is őket, mert nagyon izzadtam, zuhanyzás után olyan jó volt tisztát venni.

Övterelő: nekem Zalánnal volt zavaró az öv, azóta mondjuk másik autónk is van, itt teljesen jól el tudom vinni egyelőre a hasam alatt és fölött.

Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3948
Ja, értem, ilyesmire gondoltam aztán én is, hogy fogalmuk sincs, mi ez.
Én is csak azt tudom mondani, mint muzsa: nem lehet, hogy a te babáddal valami baj legyen!!!!
Előzmény: Bünde (3945)
Trollka74 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3947
Drukk, hogy bennetek is meglegyen az eltérés...
Előzmény: Bünde (3945)
Bünde Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3946
köszönöm a drukkokat! ránk fér! :(
Bünde Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3945
mert mi egészségesek vagyunk...és ha valamelyikünk egészséges ezzel a "rendellenességgel" akkor a baba is az...legalább is ezt feltételezik...
konkrétan nem egy betegséget mutattak ki, hanem egy eltérést, ami lehet, hogy semmi problémát nem okoz, de igazából sztem nem tudják...
Előzmény: Babola_ (3941)
muzsa Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3944
Nagyon drukkolok! Nem lehet, hogy baj legyen!!!!!!!
Dittus09 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3943
Bünde, nagy-nagy drukk, hogy ne legyen gond!!!!
Allia Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3942
Bünde, drukkolok, hogy ne legyen baj...
Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3941
Te jó ég! :-( Jaj, Bünde, nagyon-nagyon drukkolok, hogy ne legyen gond!!!!!!!!!!!!!!! Amúgy nem értem, hogyhogy attól függ, gond-e, hogy örökölte-e? :-o
Boribon Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3940
Én is a biztonsági okok miatt gondoltam, hogy ha egyszer terhes leszek megint, és autózom rendszeresen, akkor majd lesz egy ilyenem. Na ehhez képest most az van, hogy még zavar is az öv (igaz, még ugye elég kicsi a hasam, nem is nagyon lehet alá csúsztatni), szóval mindenképp veszek egyet. A vaterán 1500-3000 Ft-ért lehet kapni használtan, de ahogy írtam, kölcsönözni is lehet. Szoknyát nemigen hordok, így szerintem a gyűrődéssel nem lesz bajom :)
Előzmény: Allia (3933)
Bünde Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3939
Sajnos rossz hírrel jövök... ma hívtak a genetikáról, hogy kromoszóma rendellenességet találtak... mégpedig olyant, amit nagyon ritka... (nem Down, nem Edwards)
a kromoszómák száma rendben van és épek is, csak a 13 és 14-es kromoszóma örökítőállománya felcserélődött...
annyit mondtak a telóban, ha tőlünk örökölte, akkor nincs gond, de ha új mutáció, akkor van... úgyhogy most minket fognak vizsgálni, holnap 9-re megyünk...
szóval ez van.. a leginkább elgondolkodtató számomra, hogy ha nem megyek a magzatvízvételre, akkor ez lehet ki se derül, mert az AFP-m rendben, a többi vizsgálat is...
na mindegy, ezen kár filózni.... majd meglátjuk...
nagyon kész vagyok!! :(
ha tudok valamit, jelentkezek!
Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3938
Ja, én voltam a lassabb. :-) Csak rákerestem, hogy safety belt pregnancy, ill. hogy sicherheitsgurt schwangerschaft, + még besafe, és már dobta is a gugli az ebay-es ajánlatokat. :-) Ahogy elnézem, már kb. postaköltségért is lehet szerezni, ha mázlija van az embernek.
Előzmény: Allia (3936)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3937
Ja, meg is van.
Előzmény: Babola_ (3935)
Allia Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3936
Passz... talán bababoltban elmagyarázod, biztos tudnak segíteni. Esetleg valami tükörfordítás, biztonsági öv izélő bigyó. :-)) Magzatvédő öv autóba... - a megfelelő nyelven :-)
Előzmény: Babola_ (3935)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3935
Jé, nem láttam még ilyet, de tetszik. Nem tudod esetleg, hogy hívják külföldiül?
muzsa Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3934
Értem, vagyis tudom, mi a lényege, csak azt nem, nekem hogyan lehetne kényelmes... de végülis nagyon keveset is vezetek, mag csak nagyon rövid utakat teszek, úgyhogy talán már csak kibírom valahogy :)
Allia Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3933
Igazából kisebb hasnál teszi kényelmessé a dolgot, bár szoknyával elég gyűrődős. :-) Biztonsági szempontból van értelme, hiszen egy baleset nem csak rajtunk, hanem a körülöttünk közlekedőkön is múlik. Ilyenkor az övterelő garantáltan nem engedi a terhes hasra a biztonsági övet, hanem alatta tartva azt fogja meg a kismamát, és ezáltal védi a hasban a magzatot.

Aki nem ismeri annak itt egy link az övterelőről. Képekkel illusztrálva. Annak is, aki kételkedik benne. Én 20 éve vezetek napi rendszerességgel, negyedik gyerekemet várom, és eddig 10-14 hetesen mindig el kezdtem használni. Nekem így kényelmes, így érzem biztonságosnak. És aki drágának találja, lehet használtan is venni, bérelni, kölcsönözni, kölcsönkérni... az enyém már elég sok kismamának tett szolgálatot. :-)
Előzmény: muzsa (3930)
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3932
szerintem nem gaz, csak arra figyelj oda hogy a koncentracios kepesseged azert csokken a terhesseggel.
Előzmény: Babola_ (3931)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3931
Szerintetek gáz, ha én félidő után akarok megtanulni vezetni (pontosabban jogsit csinálni, mert amúgy már tanultam)? Akkor lesz rá időm...

És ezt az övterelő micsodát mikortól érdemes használni?
Előzmény: franciacsibe (3925)
muzsa Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3930
Hát kipróbáltan nem kényelmes nélküle, csak fel nem foghatom, mitől lenne kényelmes vele :) Úgyhogy nekem már nem lesz :) arra a két hónapra...
Előzmény: --zerge-- (3929)
--zerge-- Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3929
Hm, nekem sose volt gondom a biztonsági övekkel, terhesen se, meg egyébként se. Övterelőt nem is láttam még, igazából azt se tudom, az hova mit terel, nekem teljesen jól ment az öv a hasam alatt ill. fölött enélkül is. Na, ebből csak azt akarom kihozni, hogy szerintem csak akkor lehet érdemes venni, ha tényleg kipróbáltan nem kényelmes anélkül.
Előzmény: muzsa (3928)
muzsa Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3928
Tök igazad van, szerintem nem terhesen is szar a biztonsági öv a nőknek, nyilván férfiakra optimalizálták őket...
Előzmény: pacsuli (3926)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3927
Megint belepoff, RO-ból, bocsi.
Engem is nagyon zavar a bizt. öv felső része (alapban is, de terhesen meg rémségesen idegesített) én azt csináltam, h egy nagy ruhacsipeszt tettem felülre, az megfogta, nem tudott visszacsúszni annyira. persze nem volt lazára hagyva azért, be kell állítani (meg állítgatni néha menet közben : )) h ne legyen túl laza meg túl szoros se : )
Előzmény: pacsuli (3926)
pacsuli Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3926

szerintem nem árt, ha viszel, mert hátha épp nem tudnak adni, vagy valami undormány állapotút adnának, én irtózom a szakadt holmitól :))) Mikor én szültem, elvileg lett volna kórházi, a gyakorlatban viszont mikor kérdeztem, azt mondták, hogy ja, most nem tudnak adni. Egyedül szültem pedig abban a három napban, amíg ott voltam...

övterelő: nekem megvan valahol a régi, de annyira nagyon nem vettem észre, hogy használt volna, meg nem is annyira az alsó övrész a gáz számomra, hanem a keresztben átmenő, az meg úgyis szétnyomná a hasat koccanáskor :((( hogy a túróba bírjátok úgy eligazítnai, hogy a has fölött menjen át? ott a mell, nem? (nekem ez amúgy is állandó probléma, vezetés közben folyamatosan húzkodom el. nem nőkre tervezték az öveket, az aztán tuti, a hátsó ülésekről meg már nem is beszélek.)

Előzmény: Noncsi.. (3913)
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3925
en 34 hetesen csokkentettem le egy kicsit a vezetest annyiban, hogy a reggeli-esti iskolaturakat nem en csinalom (ez reggel-este 40-40 perc vezetes volt).
Mar farasztott a dolog es habar meg kepes vagyok vezetni (es vezetek is mert muszaj, nincs magantaxim :), de gy regi kiskocsim van, pl szervokormany nelkul, igy ha szuk helyre kellett beparkolnom pl es erobol forditani a kormanyt, az nagyon huzta mar a hasamat.
de a korhazba (kb 30 percnyire van) meg egyedul jarok autoval, lehet meg szulni is egyedul megyek majd, mikozben a parom a kolkoket helyezi el valahol, ezt majd meglatjuk annak fuggvenyeben hogy most mennyire lesz gyors a dolog.
Előzmény: Törölt nick (3916)
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3924
epp ezt agyaltam vegul ki tegnap, hogy en most ezert nem veszek haloinget, hanem elcsorom a parom egyik mar nem hasznalt ingjet. Az leer combkozepig, vegig gombolhato, stb., szoval szuleshez idealis :))))
utana meg ugyis van ket szoptatos pizsamam.
Előzmény: Babola_ (3919)
franciacsibe Creative Commons License 2010.03.22 0 0 3923
ne aggodj, nekem sincs :))))
nem fogok ennyi penzt kiadni par honapra egy ovtereloert, hanem egyszeruen az also ovet beigazitom a hasam ala, a felsot a hasam fole. Es persze nagyon ovatosan vezetek, kerulom a hirtelen fekezeseket meg minden.
(az utobbi idoben nem is nagyon vezetek, legalabbis az iskolaba hordast nem en vegzem, igy max orvoshoz, ide-oda megyek el, legfeljebb feloras tavolsagok, heti 2-3-szor).
Előzmény: muzsa (3920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!