Túl vagyunk a genetikai tanácsadáson/vizsgálaton! Szerencsére a baba csak hordozó, ez a későbbiekben az ő gyermekvállalásánál okozHAT gondot. Most azt vizsgálják, hogy tőlünk örökölte-e illetve a párom fia örökölhette-e.
Na de a lényeg, hogy minden rendben van, a baba egészséges és puncis!
Hú, hát nagyon megkönnyebbültem! Nem kívánom ezt az estét/éjszakát senkinek!!!
Kár hogy ezt az övterelőt nem előbb témáztuk, majd a következő bébinél szerzek be egyet én is. :) Engem az elejétől fogva nagyon zavart, de ezt a fazont nem láttam amit Allia mutatott. Ez nagyon szimpatikus.
Noncsi: én külön vittem hálóinget a szülőszobára, meg a gyerekágyas osztályra is vagy 3-at, használtam is őket, mert nagyon izzadtam, zuhanyzás után olyan jó volt tisztát venni.
Övterelő: nekem Zalánnal volt zavaró az öv, azóta mondjuk másik autónk is van, itt teljesen jól el tudom vinni egyelőre a hasam alatt és fölött.
Ja, értem, ilyesmire gondoltam aztán én is, hogy fogalmuk sincs, mi ez. Én is csak azt tudom mondani, mint muzsa: nem lehet, hogy a te babáddal valami baj legyen!!!!
mert mi egészségesek vagyunk...és ha valamelyikünk egészséges ezzel a "rendellenességgel" akkor a baba is az...legalább is ezt feltételezik... konkrétan nem egy betegséget mutattak ki, hanem egy eltérést, ami lehet, hogy semmi problémát nem okoz, de igazából sztem nem tudják...
Te jó ég! :-( Jaj, Bünde, nagyon-nagyon drukkolok, hogy ne legyen gond!!!!!!!!!!!!!!! Amúgy nem értem, hogyhogy attól függ, gond-e, hogy örökölte-e? :-o
Én is a biztonsági okok miatt gondoltam, hogy ha egyszer terhes leszek megint, és autózom rendszeresen, akkor majd lesz egy ilyenem. Na ehhez képest most az van, hogy még zavar is az öv (igaz, még ugye elég kicsi a hasam, nem is nagyon lehet alá csúsztatni), szóval mindenképp veszek egyet. A vaterán 1500-3000 Ft-ért lehet kapni használtan, de ahogy írtam, kölcsönözni is lehet. Szoknyát nemigen hordok, így szerintem a gyűrődéssel nem lesz bajom :)
Sajnos rossz hírrel jövök... ma hívtak a genetikáról, hogy kromoszóma rendellenességet találtak... mégpedig olyant, amit nagyon ritka... (nem Down, nem Edwards) a kromoszómák száma rendben van és épek is, csak a 13 és 14-es kromoszóma örökítőállománya felcserélődött... annyit mondtak a telóban, ha tőlünk örökölte, akkor nincs gond, de ha új mutáció, akkor van... úgyhogy most minket fognak vizsgálni, holnap 9-re megyünk... szóval ez van.. a leginkább elgondolkodtató számomra, hogy ha nem megyek a magzatvízvételre, akkor ez lehet ki se derül, mert az AFP-m rendben, a többi vizsgálat is... na mindegy, ezen kár filózni.... majd meglátjuk... nagyon kész vagyok!! :( ha tudok valamit, jelentkezek!
Ja, én voltam a lassabb. :-) Csak rákerestem, hogy safety belt pregnancy, ill. hogy sicherheitsgurt schwangerschaft, + még besafe, és már dobta is a gugli az ebay-es ajánlatokat. :-) Ahogy elnézem, már kb. postaköltségért is lehet szerezni, ha mázlija van az embernek.
Passz... talán bababoltban elmagyarázod, biztos tudnak segíteni. Esetleg valami tükörfordítás, biztonsági öv izélő bigyó. :-)) Magzatvédő öv autóba... - a megfelelő nyelven :-)
Értem, vagyis tudom, mi a lényege, csak azt nem, nekem hogyan lehetne kényelmes... de végülis nagyon keveset is vezetek, mag csak nagyon rövid utakat teszek, úgyhogy talán már csak kibírom valahogy :)
Igazából kisebb hasnál teszi kényelmessé a dolgot, bár szoknyával elég gyűrődős. :-) Biztonsági szempontból van értelme, hiszen egy baleset nem csak rajtunk, hanem a körülöttünk közlekedőkön is múlik. Ilyenkor az övterelő garantáltan nem engedi a terhes hasra a biztonsági övet, hanem alatta tartva azt fogja meg a kismamát, és ezáltal védi a hasban a magzatot.
Aki nem ismeri annak itt egy link az övterelőről. Képekkel illusztrálva. Annak is, aki kételkedik benne. Én 20 éve vezetek napi rendszerességgel, negyedik gyerekemet várom, és eddig 10-14 hetesen mindig el kezdtem használni. Nekem így kényelmes, így érzem biztonságosnak. És aki drágának találja, lehet használtan is venni, bérelni, kölcsönözni, kölcsönkérni... az enyém már elég sok kismamának tett szolgálatot. :-)
Hm, nekem sose volt gondom a biztonsági övekkel, terhesen se, meg egyébként se. Övterelőt nem is láttam még, igazából azt se tudom, az hova mit terel, nekem teljesen jól ment az öv a hasam alatt ill. fölött enélkül is. Na, ebből csak azt akarom kihozni, hogy szerintem csak akkor lehet érdemes venni, ha tényleg kipróbáltan nem kényelmes anélkül.
Megint belepoff, RO-ból, bocsi. Engem is nagyon zavar a bizt. öv felső része (alapban is, de terhesen meg rémségesen idegesített) én azt csináltam, h egy nagy ruhacsipeszt tettem felülre, az megfogta, nem tudott visszacsúszni annyira. persze nem volt lazára hagyva azért, be kell állítani (meg állítgatni néha menet közben : )) h ne legyen túl laza meg túl szoros se : )
szerintem nem árt, ha viszel, mert hátha épp nem tudnak adni, vagy valami undormány állapotút adnának, én irtózom a szakadt holmitól :))) Mikor én szültem, elvileg lett volna kórházi, a gyakorlatban viszont mikor kérdeztem, azt mondták, hogy ja, most nem tudnak adni. Egyedül szültem pedig abban a három napban, amíg ott voltam...
övterelő: nekem megvan valahol a régi, de annyira nagyon nem vettem észre, hogy használt volna, meg nem is annyira az alsó övrész a gáz számomra, hanem a keresztben átmenő, az meg úgyis szétnyomná a hasat koccanáskor :((( hogy a túróba bírjátok úgy eligazítnai, hogy a has fölött menjen át? ott a mell, nem? (nekem ez amúgy is állandó probléma, vezetés közben folyamatosan húzkodom el. nem nőkre tervezték az öveket, az aztán tuti, a hátsó ülésekről meg már nem is beszélek.)
en 34 hetesen csokkentettem le egy kicsit a vezetest annyiban, hogy a reggeli-esti iskolaturakat nem en csinalom (ez reggel-este 40-40 perc vezetes volt). Mar farasztott a dolog es habar meg kepes vagyok vezetni (es vezetek is mert muszaj, nincs magantaxim :), de gy regi kiskocsim van, pl szervokormany nelkul, igy ha szuk helyre kellett beparkolnom pl es erobol forditani a kormanyt, az nagyon huzta mar a hasamat. de a korhazba (kb 30 percnyire van) meg egyedul jarok autoval, lehet meg szulni is egyedul megyek majd, mikozben a parom a kolkoket helyezi el valahol, ezt majd meglatjuk annak fuggvenyeben hogy most mennyire lesz gyors a dolog.
epp ezt agyaltam vegul ki tegnap, hogy en most ezert nem veszek haloinget, hanem elcsorom a parom egyik mar nem hasznalt ingjet. Az leer combkozepig, vegig gombolhato, stb., szoval szuleshez idealis :)))) utana meg ugyis van ket szoptatos pizsamam.
ne aggodj, nekem sincs :)))) nem fogok ennyi penzt kiadni par honapra egy ovtereloert, hanem egyszeruen az also ovet beigazitom a hasam ala, a felsot a hasam fole. Es persze nagyon ovatosan vezetek, kerulom a hirtelen fekezeseket meg minden. (az utobbi idoben nem is nagyon vezetek, legalabbis az iskolaba hordast nem en vegzem, igy max orvoshoz, ide-oda megyek el, legfeljebb feloras tavolsagok, heti 2-3-szor).