8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
A spanyolok sztem tuti hozzák a svédek ellen.Főleg ha hadják hogy Romero is játszon. Igazából sem a farnciákat sem a németeket nem szívlelem nagyon de most azért megeröltetem magam és szurkolok a franciáknak :D
Tetszik nagyon a pozitív értékelés, és hozzáállás. Holnap nyernünk kell, nincs mese. A spanyolok megverik a svédeket, a franciák pedig a németeket. Muszáj így akalulnia. :)
Bárki bármit állít: csodálatos meccs volt! Egy remek magyar csapat, amelynek ezúttal a "második sora" hozta magát, ha a nagyoknak (idősebbeknek nem ment.)
Ott álltam a vegyes zónában és láttam a svéd játékosok arcát. Egyikük a rácsot rugdosta, a kieli csodabeállós (akit a II. félidőben a Herbert Gabi levett a pályáról) nyilatkozat nélkül továbbállt. Ők is tudták, ezzel az elvesztett egy ponttal lehet, hogy Peking veszett el a számukra.
A magyar csapatnak azonban megmaradt a sansza, amivel élni kell, Izland szerdai legyőzésével. A holnapi nap nagyon fontos lesz. Az első meccsen Svédország-Spanyolország, itt a hispánoknak kell drukkolni. A második mérkőzés, a német-francia, a tavalyi vb-elődöntő visszavágója. A gallok egy éve erre várnak. Most nekik kell szorítanunk. S ha ők is győznek, meg mi is, akkor a második középdöntős nap után Magyarország válogatottja a 2. helyen várja az utolsó napot és ebben az esetben a svédek és a németek (ők játsszák a legutolsó középdöntőt), nem tudnak bennünket kipörgetni.
Ez a magyar férfi kézilabda-válogatott nagyon megérdemelné ezt az olimpiai selejtezőt. A csapat most nagyon együtt van, lehet, hogy Gál Gyulának most kevésbé megy, de más azzal a kézzel odahaza merevülésben üldögélne, Gyula meg itt játsztikk. S bármilyen hihetetlen, ő is nyerni akar. Császár Gabi kezét is ápolták kedden délelőtt, de eszébe nem jut, hogy ne tegye oda magát. A két kapusunk csodás és az a Zubai Szabolcs, akiről eddig kevesebb szó esett, szerzett olyan labdát és dobott olyan gólt, amivel megmaradt a reményünk a győzelemre és amivel hoztuk a döntetlent a remek svéd csapat ellen.
Biztos vagyok abban, hogy sokakban van most hiányérzet, hiszen a 40. percig végig vezettünk, a parádésan játszó Iváncsik Gergő kihagyott egy hetest, kettős emberelőnyben volt sanszunk, de ne feledjük: a magyarok egy 0-7-es széria után álltak talpra. Ez pedig remek dolog, ebből lehetne erőt meríteni az izlandiak elleni ütközetre.
Akik ezt a meccset látták (hallgatták) életük egyik legnagyobb sportélményét kapták. Hasonlót a tavalyi Dánia elleni kieli mérkőzéshez. Amikor ma délután a csarnok felé baktattam, eszembe jutott, hogy ha csak a két ország (svéd és magyar) sportkultúrája közötti differenciát nézem, ha csak azt veszem górcső alá, hogy az állam ott és itt mennyivel támogatja a sportot, ha azt nézem, hogy milyen lehetősége van egy svéd és egy magyar gyereknek, aki elkezd kézilabdázni, akkor ezt a meccset a skandinávoknak minimum 10 góllal kellett volna megnyerni.
Szerencsére a sport nem csak erről szól. Valahol egy csoda az eddigi magyar szereplés azzal a háttérrel, ami nekünk van. Én ezért vagyok most boldog, hogy 27-27-re végeztünk Svédországgal.
Olyan nincs, hogy indító játékossal semmit sem csinálhatsz. Ha kis szabálytalanság volt, akkor kis szabálytalanság volt (persze csak ha kis szabálytalanság volt :-) , videóbírót!)
fr- német: húzós sok mindenről dönt de álmaimban a franciák nyernek :)
izland - magyaro. : magyar
csoport
fr 8
hun 5
esp 4
ger 4
swe 3
isl 0
ha minden igy történne akkor francia b csapatot kellene megvernünk az elődöntőért. ellenben ha a németek nyernek, akkor menni fognak mint a huzat, döntetlen esetén tovább számolgathatnak hogy első vagy második helyen akarnak e továbbmenni.
akkor fr 6 ger 6 mi 5 spanyol 4 swe 3. németek verik a svédeket 8 fr minket 8 esp6 mi 5 swe 3 isl 0. tehát akkor csak negyedikek vagyunk de izlandot meg svédeket akkor is előzzük és szurkolni kell hogy szlovénia és montenegról legyen a két utolsó a másik ágon.
persze még sokminden történhet de nem gondolom hogy a svédek ezek után bárkit megvernének igy akár még egy kiskülönbésgű vereség is beleférhet izland ellen
én a legelsőt tartom valószínünek (vagy inkább azt szeretném nagyon nagyon :D)
Ha abból indulsz ki, hogy neki kell bizonyítania, hogy labdára ment akkor így van. A kérdés, hogy kézre ment-e! Ez viszont nem egyértelmű, hozzá is ért a labdához. Ha rosszul emlékszem szóljatok, béna a memóriám :)
Viszont tisztán látható volt,h esélye nem volt svédnek h kiüsse a kezéből a labdát mivel vhol a csuklója alatt találta el,így viszont akadályozta ugyh simán járt a 2 perc.Aztán lehet azt mondani,h csak a labdát akarta.A szándékos lábra is lehet azt mondani h pont odaléptem és rádobta a lábamra akkor is 2 perc.
Ha egy magyart állítanak ki hasonlóért biztos agyf@szt kapok. Semmit nem számít a pálya közepén, hogy odaütött. Ha előre lendülő (ált lövő) kéz után nyúlnak, azaz sérülést kockáztatnak, akkor azt lehet két perccel büntetni. A bírónak nem kell kitalálnia, hogy ő közben arra gondolt, hogy jól eltöri a karját. Sima kis fault volt, nem jár érte két perc. Erre mondtuk páran, hogy nem a bírókon múlt.
Fantasztikus meccs volt, 20-24-nél szerintem mindenki kiegyezett volna az X-el, örüljünk most ennek, és szurkoljunk! Annak is, hogy számunkra kedvezően alakuljanak az eredmények! Ez a magyar csapat nagyon megérdemelné, hogy ott legyen Pekingben! Ne legyen már TÖBB olyan pechünk, mint a tavalyi VB-n, hajrá Skacok!!!
Előszor is gratulálok a csapatnak, -4-nél már majdnem kikapcsoltam a tévét, biztos voltam benne hogy ez a hajó elment. De a srácok felálltak és még majdnem nyertünk is. Ha jobban észnél lettünk volna a végén simán meg lehetett volna.
Abban a periodusban picit elkezdtünk egyénieskedni, mindenki azt hitte, hogy egyedül nyeri meg a meccset. Sajnos most a Gyula nagyon gyenge volt, de Eklemovics sem nyujtott sok mindent és sajnos Nagy Laci is halványabb volt mint szoktuk.
Az látszik hogy beálló játéknak javulnia kell. Nem akarok tippeket adni a kapitánynak, de én Nagy Kornél helyett inkább Schuch Timuzsint nevezném be, ő kb Gál alkatú beálló, tudna segíteni védekezésben is és támadásban is.
Illyés játéka számomra hatalmas pozitívum, én eddig azt tartottam róla, hogy egy örök igéret, de tetszik, ahogy pörgeti magát és az sem mellékes, hogy végre nem csak elvétve talál a kapuba.
NEEEEEEEE! Akkor ez a meccs egy igazi kuriozum volt:) szeretem en az Ilyest nagyon, de nem sok meccset bir ki kiallitas nelkul, de azert hasznosan is vedekezik, es mostansag meg lo is.Tsodas