Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Itt amúgy digitális-analóg lett volna az irány, ami elvileg sokkal hihetőbb; mégis, konkrétan összedugni nem tudtunk mit mivel. Számítógépboltról jártam ~boltra, a "szokott lenni"-től a "szokott lenni, várj, megnézem neten, hú, úgy tűnik, nagyon ritká"-ig terjedtek a válaszok. :-)
(A nagyobb baj az, hogy vettünk egy új monitort is (a géppel együtt), és abból is sikerült csak VGA-bemenetest beszerezni. Pedig a monitorok lazán túl szokták élni a gépeket...)
A franc tudja egyébként, én is ezt hittem, de nemrég futottunk bele egy gépoldalon DVI (a plusz pöckök nélkül) -- monitoroldalon VGA konverzióba, több nekifutás után az első stabil megoldást egy videókártya jelentette (másikfajta DVI meg VGA kimenetekkel), aztán legvégül monitort cseréltünk, pedig nem kevés kört futottunk...
A tévé firmware-jére, mi másra. :) Nem tudom hogy pontosan mi a kódja a tiednek, de a supportnal megtalalod a neked valot. Egy probat meger, hatha szoftveresen kuszalodott ossze valami.
"Ez a HDMI - VGA átalakító lehetővé teszi egy HDMI kimenettel rendelkező laptop összekötését olyan analóg projektorral/monitorral, aminek VGA bemenete van. "
A laptopot amin 15 pólusú (D-Sub) VGA kimenet van hogy tudnám összekötni a tv-vel amelyen HDMI illetve RCA csatlakozók vannak. Monitorként szeretném használni a tv-t, azaz a laptop képét azon nézni. Milyen kábel kell ehhez? Vagy esetleg WiFi-n keresztül is lehetne ha a tv és a laptop is kapcsolódik a WiFi hálózathoz. Köszönöm a tanácsokat előre is.
Nekem 2 vagy 3 különböző típusú Samsung szemüvegem van. Mindegyik olyan konstrukció, hogy a szemüvegpanelbe oldalról kell bepattintani a tartókarokat (amelyek az ember füleire ráülnek). Nos, ezek a tartókarok hajlamosak kiugrani a helyükből a rendeltetésszerű használat okozta feszítés hatására. Ha ez 2-3-szor megismétlődik, akkor annyira elkopik az az "ízület", hogy a tartókar nem marad a helyén, csak ha beleragasztod. A másik probléma, amit tapasztaltam, hogy a gombelemet takaró kis fedőlap ugyanígy kikopik, és nem marad meg a helyén, menet közben kinyílik, és kikapcsol a szemüveg. Ezt celluxszal vagy szigetelő szalaggal lehet orvosolni, de hogy néz az ki...
Az 5 Samsung szemüvegünkből (nagy a család :)) 1 olyan van, aminek a tartókarja jár ki, és 1 olyan, aminek az elemfedő lapkát kellett leragasztani. Szóval funkcionálisan jók, a képminőségében én nem látok különbséget a Panasonic szemüveghez képest, de az olcsóbb ár együtt jár a fenti kényelmi kockázatokkal.
Úgy tűnik szerdán meghozzák az új tévénket egy ST60 formájában. A kérdés az, milyen legyen a második szemüveg, mert a Pana 15khufos árát kicsit sokallom érte. Valakinek valami gyakorlati tapasztalat? Állítólag a Samu szemüvegei is jók hozzá.
Van egy 2010 decemberi Pana G20 plazma TV-m. Strong Conax modullal használom (T kábel) új kora óta teljes elégedettséggel, azonban az utóbbi hetekben elfelejti a csatornalista mentéseket. Nem kell újrakeresni, az összes DVB-C látható, a programok nézhetőek, azonban ha összeállítok egy "kedvenc" listát: pár órán, egy-két napon belül a listát elfelejti.
Egyszerűen megoldódott a WiFi kérdés. Rászántam még egy Powerline árát így sikerült akciós áron 139.990 Ft-ért megvenni a Samsung UE40F6320AWXXH tv-t. Valami elképesztően gyönyörű képe van, ebben már beépített WiFi van, nem kell külön vacakolni vele. És ezért az áráért akcióban ingyen adtak hozzá egy WiFi-s Samsung billentyűzetet is. friss a vásárlás most ismerkedem a készülékkel. Úgy látom nagyon sokat tud. Arra még nem jöttem rá, hogy laptopot amin 15 pólusú (D-Sub) VGA kimenet van hogy tudnám összekötni a tv-vel amelyen HDMI illetve RCA csatlakozók vannak. Monitorként szeretném használni a tv-t, azaz a laptop képét azon nézni. Milyen kábel kell ehhez? Vagy esetleg WiFi-n keresztül is lehetne ha a tv és a laptop is kapcsolódik a WiFi hálózathoz. Köszönöm a tanácsokat előre is.
Ilyen gond máskor nem szokott lenni. Csináltunk már nídforspíd WLAN partit, 3 laptop ugyanazon az asztalon, egyik sem panaszkodott. Viszont ha a tévén filmet nézünk, az egymagában álló laptop is csődöt mond, még akkor is, ha a routerrel egy szobában van.
Ha egy távoli routerre két wifi eszköz csatlakozik amik egymás közelében vannak akkor azok zavarni fogják egymást.. Ez van, ezért jobb a kihúzott utp-kábel..
Elképzelhető földelési/árnyékolási probléma is, ha jól értem amit irtal.
Ki kellene probalni a tévét a saját médialejátszójával, úgy is hogy össze van kötve a bekapcsolt pc vel es ugy is hogy nincs. Kozben pedig figyelni a routert. Az utobbi lehalhat a megnovekedett adatforgalom miatt is, bar kevesbe valoszinu.
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, mert (számomra) elég furcsa jelenség, de lehet, hogy van köze a tévéhez, csak nem tudom, mi. Szóval, van egy P50ST60 plazmatévém, 5 méteres HDMI kábellel kapcsolódik a számítógéphez. A PC-t használom médialejátszásra. Van ezen kívül egy TP-Link TL-WR1043ND 300M routerem. A tévé nincs hálózatban, wifi-t sem használ. A mozizást úgy szoktam csinálni, hogy arra az időre a monitort kihúzom a PC-ből, és csak a tévé van kijelzőként csatlakoztatva.
Eddig a bevezetés, és most jön a lényeg. Azt tapasztaltuk, hogy amikor a film elkezdődik, elmegy a wifi az egész lakásban. Maga a hálózat látható, jelerősség is van, de kapcsolódni nem igazán tudunk, sem laptopokkal, sem telefonokkal. Ha véletlenül mégis sikerül csatlakozni, az csak pillanatokig, percekig tart, aztán megszakad.
Lehetséges, hogy a tévének valamilyen üzemmódjában olyan sugárzás keletkezik, ami zavarja a wifi kommunikációt? Vagy mitől lehet?
A Samsung UE40F5300AWXZH FULL HD SMART LED tévéről mi a vélemény. Illetve mivel nem ismerem jól ki magam a műszaki leírásban az a kérdésem, hogy:
1.) 1.) fotelban ülve tudok ezen internetezni?
2.) 2.) WiFi nincs benne ez utólag hogyan oldható meg? Nem szeretnék LAN kábelt áthúzni az egész szobán. Egyébként még vásárlás előtt állok, a keret az 130.000 Ft. Ennyiért 102 cm-es, okos, LED tv-t keresek. Nagyobb nem kell, kisebb, de min 90 cm-s lehet, ha ezeket tudja és kevesebbe kerül, valami megbízható jó márka.
A Samsung UE40F5300AWXZH FULL HD SMART LED tévéről mi a vélemény. Illetve mivel nem ismerem jól ki magam a műszaki leírásban az a kérdésem, hogy:
1.) 1.) fotelban ülve tudok ezen internetezni?
2.) 2.) WiFi nincs benne ez utólag hogyan oldható meg? Nem szeretnék LAN kábelt áthúzni az egész szobán. Egyébként még vásárlás előtt állok, a keret az 130.000 Ft. Ennyiért 102 cm-es, okos, LED tv-t keresek. Nagyobb nem kell, kisebb, de min 90 cm-s lehet, ha ezeket tudja és kevesebbe kerül, valami megbízható jó márka.