Keresés

Részletes keresés

Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 48

"A reaktor a Petofi hid budai oldalanal van ", az R épületen túl.

A K-tól az R-ig 3 perc alatt érek (ja, és most a déli szárny a guzmis, tehát másfél perc alatt.

Ha egy gyalogos 1 óra alatt 5 km-t tesz meg, akkor 1 km-t 1/5 ször 1 óra, azaz húsz perc alatt. Na ennyi idő alatt én már a Kálvin téren megrendeltem a sört.

Nem voltál Műegyetemista, de taxis sem, de nem baj. (buzikám)

Ja, van eladó ékezetes billentyűzetem, 4500-ér, usb-s.

Előzmény: Törölt nick (47)
Dkrisz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 46

De, most még mindegy!

A családjuk valószínüleg még fel sem fogta, hogy nem láthatják többet az apjukat, férjüket, gyereküket!

Majd x nap múlva amikor kivizsgálják ezt az egészet akkor már nem lesz mindegy!

Annyiban egyetértek veled hogy a parancsnok aki beküldte őket hibás lehet.LEHET! De nem kell egyből összesküvéselméleteket gyártani a  buzi kormányról!

Jah és arra azért kiváncsi lennék, hogy szerinted,  ezek a parancsra beküldött "barmok" miért rohangálnak a tűzben és a füstben "robbanásveszélyes" "palackokkal"???!!!

De hagyjuk is az egészet!!

Jó éccakát!

Krisz

Előzmény: Vad (43)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 45

Bocs, így helyes:

"Mindegy, nem akarok vitázni sem veled, sem mással!

MEGHALTAK, mindegy, hogy miért vagy kinek a hibájából! "

NEM MINDEGY.

Előzmény: Vad (43)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 44

"azt most ne nézzük kik voltak, miért haltak meg,vagy esetleg kinek a hibájából!Az már senkinek sem jutott az eszébe hogy ezek az emberek valakinek hiányozni fognak otthonról!"

Ezzel gyalázod le az emléküket, suttyókám.

Na szevasztok, amit kellett, ideírtam, jöhetnek a magyarázkodók

Előzmény: Dkrisz (40)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 43

Mindegy, nem akarok vitázni sem veled, sem mással!

MEGHALTAK, mindegy, hogy miért vagy kinek a hibájából!

NEM MINDEGY.

Előzmény: Dkrisz (31)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 42
Na hol is?
Előzmény: Törölt nick (32)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 41

Buzikám, első emeletig hatoltak a lángok, lokalizálás helikopterrel.

(nagy tüzet sohasem oltanak, lokalizálnak)

Mackósajt.

És ott a Duna erre. (NEM AZ OLTÁSRA!, LOKALIZÁLÁSRA)

Előzmény: Törölt nick (33)
Dkrisz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 40

Sajnálom ha demagógiának látod amit írtam!

Gondolom nehéz lenne most elsétálni az épület elött, de mindegy is...

Tipikusan magyar dolog ez az egész...

Meghalt 3 ember...azt most ne nézzük kik voltak, miért haltak meg,vagy esetleg kinek a hibájából!Az már senkinek sem jutott az eszébe hogy ezek az emberek valakinek hiányozni fognak otthonról! Mindenki azzal van elfoglalva, hogy ez kinek a hibájából történt vagy ki és mit akart ezzel az egészel!

Én csak annyit akartam elérni, hogy ne legen legyalázva az emlékük így egyből mindenféle szaros buzi politizálással, de erről ennyit!

Jó északát!

Krisz

ui.: http://langlovagok.hu/kepek2006/langlovagok/060808_bmeloter.shtml

Előzmény: Vad (35)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 39

Az egész ügy nem tartott tovább 2-3 óránál, a tűzoltó-eksön kb. másfél óra lehetett, javítsatok ki, ha tévedek.

Egy sima búvárnak kitart eddig a palackja, szerinted elfogyott az oxigénjük?

Másról volt itten szó. (pl. én arra gondoltam, nem is volt nekik ilyesmi, mert a palack a tűzben robbanásveszélyes, de erről inkább szakértő beszéljen)

Előzmény: Dkrisz (24)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.09 0 0 38

Nem, nem ér rá a dolog.

Ez egy baromság, ez orbáni duma, hogy előbb elemezni kell, stb. A bukásért vannak felelősök, és menniük kell.

Ugyanígy itt is! Hibás az MSZP az elmúlt 5 év töketlenségéért, meg az időhúzásáért.

Olvastad a fórum linkeket?

A fejétől bűzlik a hal!

Előzmény: Dkrisz (31)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 37
Az csak fekete humor volt, mint láthattad, én is írtam bele, még a tűz előtt.
Előzmény: ooloo (27)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 36

"3 ember meghalt munkavégzés közben!"

Állj oda a tűzoltók elé, és ismételd meg.

Ha életben maradsz, meghívlak egy sörre.

Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 35

Még nem olvastam végig a demagógiádat, de hajnal 2-kor ilyet már nem mernék ideírni anélkül, hogy elsétáltam volna az épület előtt.

Csuttycsutty, legalább wapozzál.

Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 34

Igen.

A tűzoltó nem Melgibzon, nem magáról rohad szét a tűzben/füstben, hanem parancsra teszi, mint a katona. Csernobilba sem önkéntesek mentek az első vonalba.

Ily esetekben szar ember, aki nem veszi elő a parancsnokot, és annak a parancsnokát, de, mint már alantabb írták, kormányig nyúl a cucc, és ahogy én is írtam, stratégiai pontok, és nem emberek mentése volt napirenden.

Emiatt nem kötelező embernek halni, és itt a részvétnyilvánítás kevés, főleg, ha majd az teszi, aki halálba küldte őket.

Ha egyáltalán megteszi.

Tiszteletem minden tűzoltónak, részvétem a kolegákért, de ha én lennék most ott, a helyükben, abbahagynám az egészet, mert a mai eset látványos, fejetlen kockázatvállalás volt. (Ezt annak tudatában mondom, hogy rendelkezünk helikopterekkel, térképekkel, tűzoltási tervekkel, stb, és nem kellett volna sem egy, sem három tűzoltónak meghalni, mert nem volt muszáj.)

És előrebocsátom, sose fog kiderülni, mi történt ott, a földalatti lőtéren.

(gyk: a gumifal nem fog tüzet egy félrelőtt 9, vagy akárhány mm-estől)

Előzmény: USAbarát (17)
Dkrisz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 31

Nem fogok elszállni!Illetve nem szeretnék!

Tudom, hogy nem emberekért mentek be (élőben hallottam a rádiókommunikációjukat), és azzal is tisztában vagyok, hogy mik vannak abban az épületben, már jártam ott, nem is egyszer!

De ha az ott tárolt dolgok, anyagok közül bármelyik is a levegőbe repül, erősen kétlem hogy csak a BME K-épülete sérül meg, plusz a légköriszennyezés stb...

Azt is beismerem, hogy egy kicsit szentimentális volt a dumám a tűzoltókkal kapcsolatban, de kiváncsi lennék Te bemenntél volna-e oda...

HA emberi hiba volt hát az volt, rossz parancs akkor az!

Én csupán annyit akartam hogy ne legyen belőle egyből buzi politizálás!

Én valahogy abban sem látok semmi furát,hogy este volt és csak tűzoltók sérültek meg...a biztonsági őr valószínüleg aludt valahol, nem is beszélve a portásról...

De ha kifejted az elméleted szívesen végigolvasom...max röhögök egy jót...

Mindegy, nem akarok vitázni sem veled, sem mással!

MEGHALTAK, mindegy, hogy miért vagy kinek a hibájából!

De legalább addig ne gyalázzuk le az emléküket ilyen szarságokkal amíg ki nem derül, hogy lett az a tűz, és miért haltak meg...ha egyátalán kiderül..ha nem akkor meg egy pár nap múlva úgyis elfelejti őket mindenki, ráért volna a szarkavarás akkor is!!!

Krisz

Előzmény: Vad (26)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 30

Asszem ilyesmire már írtam. De nem gondolod, vaze, hogy a tűzoltóságnak eme legalább 45 óta számontartott épületének labirintusairól nincsen térképe?

(de ez a kérdés nem a beküldött tűzoltót, hanem a te "politizálásodat" célozza)

Előzmény: ghostmaster (14)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 29

Na, erre mit mongyak e topikban?

Igen, igen, OFF!

Előzmény: lujo2 (13)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 28

Demekkora hülye vagy te.

Eltévedt, és azér halt meg??

Na ez lesz holnap a fókuszban.

Idióta.

Nem is tudom hogyan kifejezni mennyire sajnálom szegények tökéletesen értelmetlen halálát. El sem tudom képzelni, mit kerestek a füstben, máshol az ilyesmit helikopterekkel odják meg. (Nem volt más feladatuk, mint lokalizálni a tüzet, hiszen nem volt életveszély.)

És ha holnap bármelyik faszlap önkényesen segíteni próbáló tűzoltók tragédiájáról szörcsög, lehányom a monitort.

A SEMMIÉRT haltak meg, valszeg rossz parancsra, vagy felkészületlenül.

A nagy veszélyt a kísérleti atomreaktor és a vegyész-épület jelentette, szó sem volt behatolós emberélet-mentésről.

Előzmény: ghostmaster (14)
ooloo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 27
A tűz 22 óra tájékán keletkezett, azt a topikot pedig 16 óra körül nyitották.
Előzmény: Vad (25)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 26

Mielőtt nagyon elszállnál, elárulom, nem emberért mentek.

Ott van egy fasza kis atomreaktor (kísérleti), meg a CH épület, ahol bármikor levegőbe repülnek a tárolt anyagok, ha kis légköri anomália van.

Nem gyanús, hogy éjjel történt, és csak tűzoltók haltak meg ill. kaptak füstmérgezést, még egy biztonsági őr, vagy portás se?

Embnerélet nem volt veszélyben, míg a parancsnok be nem küldte a beosztottat.

Hálistennek nem ősz vagy tavasz végén volt, amikor egyetemistákkal van tele az épület, éjjel is, mert írnak -terveznek - dolgoznak olyankor.

Előzmény: Dkrisz (7)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 25
Előzmény: USAbarát (2)
Dkrisz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 24

Nem bírlak megérteni....

Valakik még mindig a tűzet oltják ott,azzal a tudattal hogy már 3 társuk életél követelte ez a tűz....Te pedig már most összesküvéselméleteket gyártasz...

Azok az emberek lesz*rták, hogy ki akarta volna leromboltatni azt az épületet, ha egyátalán így lenne,azért mentek oda hogy eloltsák a tüzet,és nem azért haltak meg mert a kormány szerencsétlenkedik!!!

Jobb lenne ha lefaküdnél aludni inkább!!

Alvás elött meg inkább azon járjon az eszedben, hogy meghalt 3 ember akik ugyanezt megtennék mégegyszer a Te életedért is, és mindegy lenne nekik hogy éppen melyik kormány uralkodik!!!

Zividivi:Te se haragudj, de ezzel nem értek egyet!

Ennek az eseménynek semmi köze szerintem a politikához! 3 ember meghalt munkavégzés közben!Semmi köze a politikához vagy a kormányhoz!Ha esetleg egy szál gatyában kellett volna bemmeniük és biciklivel mentek volna a helyszinre akkor azt mondom, hogy igazad van, a politikusoknak tenni kell ez ellen valamit!

De itt megvolt a felszerelés, tudtommal van oxigénszint jelzőjük, nyilván dolgoztak bent amíg elérte az oxigén a megengedett legalacsonyabb határt, amikor ki kell jönniük, de már írták elöttem,milyen dolog kitalálni egy pincelabirintusból elsőre...főleg füstben!!

Ha pedig a kormány megteszi amit írtál akkor ennyit róluk....de bízom benne, hogy legalább ezt nem teszik meg...

Pont ezért vannak ezek a fórumok, hogy tisztába tegyük a szennyest és nem kell még itt is kavarni a szart...azt megteszik helyettünk a parlmentben vagy tv műsorok adásaiban elegen!

Krisz

Előzmény: USAbarát (11)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.09 0 0 23
Ov nem lesz többet. Ne aggódj. Most más problémák vannak. Sokkal nagyobbak!
Előzmény: lujo2 (22)
lujo2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 22
Na majd ha OV lesz a min. elnök, és kisiklik a vonat, remélem lemond :D
Előzmény: zividivi (19)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.09 0 0 21

Ornánt ne keverjük ide. Megbukott. Pintér is.

Más alkalmatlansága nem mentség a saját töketlenségre.

Ha egy vezérigazgató megbukott, utána szerinted mármilyen barmot a helyére lehet ültetni? Nos? Pedig, elég, ha csak visszafelé mutogat!

Előzmény: lujo2 (18)
zividivi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 20
Helyesen: APOLITIKUSSÁ
Előzmény: zividivi (19)
zividivi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 19
Ne haragudj, nem lehet apolitussá tenni az eseményt.

Ha szakmai hiba történt, hát azért. Ha a felszerelésün spóroltak, hát méginkább. És az ember joggal tart attól, hogy a "költségvetés" hiányosságait majd az áldozat tűzoltók nyakába fogja varrni a kormány és az igazságtól független média.
Előzmény: Dkrisz (7)
lujo2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 18
Tudjuk Pintér úr nem csak az olajügyekhez, meg az biztonsági örző védő feladatokhoz, hanem a tűzoltáshoz is ért.
Előzmény: USAbarát (17)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.09 0 0 17

Miért szerintetek minden rendben van egy olyan szervezetnél, amelynek vezetője szakértő Lampert Mónika?

Az rendben van, hogy hárman meghalnak? Hát persze, senki sem felelős, hogy ilyen előfordulhat. Az, hogy ilyen előfordult, annak komoly okai vannak:

Képzetlen állomány

Képzetlen vagy töketlen tűzoltóparancsnok, oltásirányító.

Ki felel ezekért?

Ez nem baleset, hanem gyilkosság!

lujo2 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 16
Nyugaton meg az önkormányzat. Láttam ott egy kis faluban tüzet. A helyi tűzoltószertárból egy kis teherautóval kivonultak. Nem főállásúak, a munkahelyükről jöttek, nem is uniformisban, csak a védőfelszerelést húzták fel, volt aki nem is a tűzoltóautóval, hanem a saját kocsijával, és eloltották a lakástüzet. Gondolom, ha a tűz komolyabb, akkor a közeli nagyobb városbók hivatásosok jöttek volna.
Előzmény: zividivi (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!