Kedvesem, csak nem vagy ingerült? Mégis mia bajod, azon kívül, hogy a véleményem nem egyezik meg a Te tiszteletreméltó véleményeddel? (Figyu: liberalizmus! liberalizmus! mindíg csak erre gondolj)
Kedvesed neked a mérilú nevű trampli boszorkány. És mielőtt belefirkálod egy rovatba, hogy jobbos a lelked és hogy a szar szarszagú, meg ehhez hasonló izgalmas dolgokat, olvasd el, vagy legalább az elejéről tájékozódj. Paraszt surmóság az ide készült kitudjahanyadik ide nem tartozó röffeneted után megkérdezni, hogy mi a rovat tárgya.
N.Fryd-A MInta Érték Nélkül és a Püspök úr c. művében olvastam. Róla: "a jeles cseh elbeszélő életművében külön helyet foglal el a családi krónikája. Megismerünk egy eddig kevéssé ismert világot, a Csehországban élő vidéki zsidóság világát,1856-tól a II.Vh-ig..."
Ez azért lehet, mert a jelenségekből leszűrhető következtetések az én esetemben nem erre utalnak, a te esetedben meg igen.
A légy tud repülni, a skorpió nem tud. Mindez az alapos megfigyelésekből leszűrhető.
Ez a "jobbos agyam" magamutogatás meg különösen nevetséges. Lehet, hogy az a baj, hogy csak jobb féltekével rendelkezel? De maradjon ez meg, ha rám hallgatsz, a te titkod. Összességében teljesen jelentéktelen és kellemetlen kis perszónának látlak és azonkívül illetlennek, mert többszöri figyelmeztetésre sem a rovat tárgyával foglalkozol, hanem a magad személyének a definiálgatásával.
Ez is egy vélemény, s mint ilyen, tiszteletre méltó. Az már egy másik dolog, hogy nem értek vele egyet. De az még csak véletlenül sem fordul meg a jobbos agyamban, hogy Te alkalmatlan vagy a kreatív gondolkodásra.
Én el tudom képzelni, hogy te nem érted, amit írok.
Hogy nem érted, az it nem azt jelenti, hogy a szavak egymásutánját nem tudod követni, hanem azt, hogy képtelennek gondollak következetes és célra irányuló és tisztességes koherenciájú gondolatmenetek követésére, még kevésbé ilyenek előállítására, hiszen akkor valózsínűleg egy alapvetően másról szóló rovatba nem firkálnál provokatív és sekélyes és olykor ordenáré, de a dologgal összefüggésben nem álló, hanem sokkal inkább valamiféle érzelmi viszonyulást a magad számára megerősítő szövegfolyamot, amelyek értelmetlenné tágított használatú hívószavak köré szerveződnek, úgymint zsidó, nemzet, liberalizmus, hitelesség és így tovább.
Szövegfolyamod nem mutat fel célrairányultságot, nem mélyíted el az előkerült fogalmak tartalmát, nem reagálsz érdemben és kooperatívan mások véleményére.
Ez független az én liberalizmusomtól, netán nem-liberalizmusomtól (ez a megjegyzésed is példája a fent leírtaknak), pusztán írásaid színvonalából extrapoláltam, ez tehát egy megfigyelésen alapuló és így megalapozottnak tűnő vélelem.
Megértelek, hogy büszke vagy népedre, és kulturátokra, Hidd el, mi is büszkék vagyunk a miénkre. Ha most sorolni szeretnéd azt, amire mi nem vagyunk büszkék, hidd el én is sorolhatnám, amire Ti nem lehetnétek büszkék.
Ez egy késői jelentésfejlődés, történeti okokból állt elő. A Bibliában a goy, egyes számban jelenti Izrael népét is, míg a többesszám, a goyim, a népek, értelemszerűen a többi népeket jelenti.
A jiddis használatban azután a goyim, többesszámban, ahogy az természetes is, a "többi" népet, a "népeket" jelölte, a gentilest, míg a diaszpórában a zsidóság magát nem goy-ként, azaz "egységben élő nép"-ként fogta fel, hanem sokkal inkább vallásos-leszármazási közösségnek.
Így lett a jiddisben a goyim egyesszámából, a goy-ból, noha eredetileg népet, sokaságot jelentett, a zsidóságra értelmezve is, a nemzsidó férfi megnevezése egyesszámban.
Az am inkább a magyar nemzet szóval hozható párhuzamba.
Egyébként kedves Állományjavító, és liberális barátaim. Engedjétek meg, hogy elmondjam nektek, hogy szerintünk, nem liberális emberek szerint a másik ember véleménye és személyisége alapvetően tiszteletreméltó. Például én el nem tudnám képzelni azt, hogy Te nem érted meg azt, amit én írok. Te (TI) ezzel hogy vag/tok? (Tudjátok, hogy a liberalizmus mit jelent??)
Ha a román tud mondani három olyan nagyságrendű találmányt igy kapásból, ahogy most én: villanymozdony, porlasztó, c vitamin, amit románok találtak fel, és a magyar, akinek mondja, nem tud ilyen magyarokat mondani, akkor nevezze nyugodtan bozgornak. De amig fordítva van,addig szánalmas a román részéről a kijelentés.
Szerintem, ha egy nyelv már eleve megkülönböztet emebereket valamilyen szempontok alapján, az már a fejekben is megjelenik. A magyar nyelvben és fejekben ilyen nincs. Viszont van, ahol van. Erről mi aztán igazán nem tehetünk.
És ha véletlenül igaz, amit írnak, akkor mi van? Ha például én azt írom, hogy a bélsár büdös, akkor elfogult vagyok? Volt szerencsém (?) egy buszon utazni hajléktalannal, és kisebbségiekkel, hát az illat mit mondjak, nem volt kellemes. És ha ezt bevallom, rasszista vagyok? Ha nem vallom be, mi vagyok?