Szombaton megyünk Szarajevóba és nagyjából reggel 8-9 között érkezünk, így ott reggeliznénk. Még régebben olvastam valahol egy pékségről, ahol híresen jó a burek. Nem tudja valaki, melyik lehet az? Ha másikat ajánlotok, ahol tutira nagyon finom, az se baj. :) Köszönöm!
ha gyorsabban szeretnétek menni, akkor Eszék-amac-Sarajevo-Mostar. Itt már több autópálya van. Google-ban meg tudod nézni az útvonalat. Lehet Brod-nak is menni, csak ott kicsi a határátkelő, viszont ha éjjel mentek, akkor jó a brod-i átkelő is, mert kicsi a forgalom. Pihenőt esetleg érdemes Kotorsko településen a Motel Gajić-ban tartani.
konzuliszolgalat.kormany.hu hivatalos kormányszervi oldalon általános tudnivalók vannak.
Amúgy rengeteg hasznos infó van itt az index fórumon ebben a topicban is, a keresőbe írd be a kulcsszót: euró, benzinkút, szállás :)
Ha először mentek, akkor Gradiska Banja Luka Jajca Jablanica Mosztár a legszebb útvonaL Türelem, lassú haladás és sok nézelődés útközben. Sebességkorlátozások betartása. Autópálya csak Banja Lukáig.
EGy kis segítséget szeretnék kérni, 2 hét múlva indulunk nyaralni Pécsről Peljesac félszigetre ( Kuciste), viszont úgy döntöttünk, hogy Bosznián keresztül mennénk, sőt 1 nappal hamarabb indulva Mostarban megszállnánk 1 éjszakára.
MIlyen útvonalat ajánlanátok? Milyen jótanácsokkal tudnátok ellátni minket? Autópálya útbaesik? Árak? Eddig mindig horvátországon keresztül mentünk a tengerre autópályán, most gondoltuk kipróbálnánk bosznián keresztül az utat.
Samacnál léptünk be az országba, tankolás, pénzváltás után mentünk is a kisvárosi üzletbe, ahol angolul pillanatok alatt kiszolgáltak, segítettek aktiválni a SIM-et.
Lehet, hogy ez már nem igaz, de olvastam olyat is, hogy nem mindegyik szolgáltató SIM-jei használhatóak az egész ország területén, ezért is választottam a fenti céget.
Sziasztok. Albánia felé menet, és jövet is lesz 2-2 tranzit szállásunk. Odafelé Szarajevo belvárosában, és Pluzinében, visszafelé Kotorban és Mostarban. Pluzine és Kotor nem aggaszt, ott belső parkolóban lesz az autó, de Szarajevoban és Mostarban nem, ott utcán kell parkolni. Bennem is felmerült a biztonságos parkolás kérdése. Tetőbox lesz az autón, telepakolva, mivel négyen megyünk. Nem szívesen cipelném fel a rengeteg holmit minden alkalommal. Szerintetek biztonságos ha lent marad?
Nem gondolom, hogy bármelyik nagyváros biztonságos lenne. Soha, semmit nem szabad a kocsiban hagyni sem itthon, sem Németországban. Boszniában nem volt még negatív tapasztalatom, de a józan ész mindenhol jól jön.
Átutazóban szeretnénk egy éjszakára megszállni Szarajevóban. Találtam egy felújított appartmant a Obala Maka Dizdara-n közvetlenül a folyó partján az óvárossal szemben. Mennyire biztonságos ez a környék? Lehet parkolóhelyet találni ezen a környéken és ott lehet hagyni az autót egy éjszakára? Hogyan működik a parkolás, egyértelmű automatás jegyvásárlós a módszer vagy van valami trükk?
Legközelebb október 28-án hajnali 3-kor lesznek olyan csillagállások az univerzumban, hogy ezt megtehessem én is. Noh addig csak nem várok a nyaralással. Jövő pénteken, ha a fene fenét eszik, akkor is megpróbálom. :) :) :)
No igen. Imotikánál mindig (oda-vissza) voltak vagy hetvenen előttem, mégsem tartott 15 percnél tovább az átkelés. Ezért voltam aztán igazán bosszús a "magyar "oldalra, ahol hét kocsi is több mint háromnegyed órát vett igénybe. Mert éppen váltottak a ....... magyarok.