Mennyi idő mostanság lakáshitel bírálat fogyasztóbarát lakáshitel esetén? 04/21-én fogadták be az igényt, Februárban sikeres előbírálatot csináltattam magasabb összegre. Az értékbecslést 05/04-én kapta meg a bank (minimálisan de magasabbra értékelték, új lakás Budapesten). Fogyasztóbarát lakáshitel (így 15 munkanap van a bírálatra), CSOK+CSOK kedvezményes hitel és ÁFA visszatérítést is igénybe veszünk. Gyerekek már megvannak, nem megelőlegezett, minden papírt benyújtottam még az értékbecslés előtt.
én hétfőn megyek megszüntetni a Wizzair hitelkártyámat és gondolkoztam rajta, hogy a Max-ra váltsak-e vagy az OTP BonusGold-ra, de ez akkor most el is dőlt. majd számolok egyet, hogy milyen költség bankokon keresztül hitelkártya-törleszteni, de ha vészes, akkor majd viszem utána a betéti számlámat is, ha előtörlesztettem a hitelemet.
van ilyen is. vagyis ez ugy lesz majd, hogy szamlakonverzios arfolyam miatt fizet az ember +14 huf-ot, es meg ket szazalekot azon felul is, mert valtas tortenik? :)
- 2021.04.01-től befogadott hitelkártya szerződések esetén Bank deviza konverziós jutalékot számít fel. A jutalék mértéke 2%. A felszámolt jutalék százalékos értékének számítási alapja a nemzetközi kártyaszervezet által alkalmazott, a tranzakció napján érvényes árfolyam. A jutalék mértéke akciós jelleggel 2021. december 31-ig 0%
mas hirdetmeny meg nem tartalmazza ezt a szoveget, de azokban eleg junius 1-jen kozzetenni (60 nap, a hitelkartya hirdetmennyel eloreszaladtak)
nehezen tudom elkepzelni, hogy csak visa kartyakra kulon elszamolas legyen hitel- es beteti kartyakra. a mastercardos szar arfolyam is fuggetlen attol, hogy milyen kartya
ertem a gondolatot, nyilvan en is igy fogok tenni, ahol lehet
de azert elmennek a picsaba megis. mondom a peldat: direkt a jo arfolyam miatt valtottunk a visa maxokra, az egyik szamlan az utazas a kivalasztott kategoria. emiatt autoberleshez is ezt a kartyat hasznaljuk, beterhelik a biztositekot, aztan lesz abbol egy vegleges berlesi ar, de legalabb nem kellett szivni a fogam az arfolyam miatt
most minden autoberlesen bukom majd a 14 forintos konyvelesi felarukat. vagy kitalalok addig valami mas megoldast, de tenyleg, rohadjanak meg. es mikor leszunk kulfoldon? julius 28-augusztus 11. igazi szivas
en csak most lattam, ti lattatok? kicsinaljak a visa-kartyak arfolyamelonyet!
2021. április 29-i közzététel: 2021. augusztus 1-től változik a Forinttól (HUF) eltérő devizanemben végzett tranzakciók elszámolása Visa típusú hitelkártyák esetén. A 2021.08.01-től elszámolásra kerülő tranzakciók esetén a Visa nemzetközi kártyaszervezet a tranzakció eredeti összegét és devizanemét az általa alkalmazott napi árfolyamon átváltja a Bank elszámoló devizanemére (EUR). A Visa nemzetközi kártyaszervezet által elszámolt devizaösszeget (EUR) a Bank a kártyaszervezettől a Bankhoz való beérkezés napján érvényes, utolsóként fixált számlakonverziós deviza-eladási árfolyamon váltja át a hitelkártya számla devizanemére (HUF) és terheli a Számlatulajdonos hitelkártya számláján a feldolgozást követő banki munkanapon (könyvelési nap).
Ha minden hibájukról emailt kapnál, spammelésnek tűnhetne :) (szarkazmus on)
Ez az infó panaszbejelentésre jött válaszul. Érdemes néha beírni nekik, akkor ilyen plusz információhoz jut az ember. Lassan kibontakozik a jövő bankolása.
Nekem még mindig nem terhelték be az áprilisi "ügyfélkapcsolati díjat". (Gondolom azért lett kitalálva ez a más banknál talán nem is létező kategória, hogy azt lehessen mondani, hogy nincs számlavezetési díj.)
Változtak mostanában a Privilégium L csomag feltételei? Csak mert nekem április végén olyan címen is vontak le díjakat, amiket eddig nem. Pl. állandó megbízások díja, csoportos beszedés díja, stb.
Most rászántam kb. 5 percet, hogy ne csak "ismeretterjesztő" oldalon olvassak, mert a nagyközönségnek szánt ismeretterjesztés (marketing) azért nem azonos a műszaki illetve jogi előírásokkal.
Azt találtam, hogy 5 másodperc arra előírás, hogy a küldő bankból átmenjen az összeg is és az információ is a fogadó bankba. Az összeg a fogadó bank számláján kell jóváíródjon (még nem a kedvezményezett ügyfélén!), az infó pedig ahhoz kell, hogy a fogadó bank tudja, hogy melyik ügyfélszámlán kell jóváírnia.
Az ügyfélszámlán "haladéktalanul" kell jóváírni.
Nincs konkrétabb előírás hogy ez mit kell jelentsen.
Nyilván ennek is lesz valamekkora ideje (>0sec), de az is nyilvánvaló, hogy mondjuk a fél óra már nem "haladéktalan".
Igen, amikor a zérót megszüntettem náluk szembesültem vele, eze párszáz volt, de a többiek azt is visszakérték, én hagytam, kenjék a hajukra. Ez az erstés viszont nagyon pofátlan lehúzás.
Jó kérdés. Megszüntetéskor szóban(!) arról tájékoztattak, hogy a felmondási idő alatt ha nem történik tranzakció, AKKOR szűnik meg 30 nap után véglegesen a számla, de ÁSZF-ben semmi ilyesmit nem találtam, szóval az is lehet, hogy igazad van. CIB bezzeg nem szórakozott. Kérdeztem mennyit hagyjak a számlán, mondták semennyit, megkérdezték miért megyek el, felajánlották hogy maradhatok ha úgy gondolom, aztán korrekt módon 0 Ft lehúzással megszüntették, megköszönték a részvételt és elbúcsúztak. Hozzájuk ha úgy adódik szívesen vissza is megyek, de ez a dzsordzsibank...