Én Hollandiában Lottumban voltam. De az ottanit én inkább egy bemutató kertnek nevezném, semmiképpen sem rozáriumnak. Amit Eske írt azt valóban érdemes lenne megnézni, persze, ha útba esik.
Koszi a valaszt, de annyira tetszik ez a halvanylila szin, hogy ennek ellenere kell nekem egy ilyen. Pedig mrgfogadtam, hogy csak nagyon illatos rozsakat veszek.
Azt szeretném kérdezni, van-e ötletetek, holvannak a legszebb németországi vagy hollandiai látogatható rózsakertek? Van rá esély, hogy ki kell utaznunk üzleti ügyen, és akkor már ráhúzhatnánk 1 v. 2 napot az "élvezetekre" is, ami nálam csakis vmi szép rózsekert(ek) meglátogatását jelentheti...:)
Ami nem csak föld, mint Szőregen, hanem mint pl. egy Austin rózsakert... Tudnátok esetleg tippet adni? Esetleg valaki volt már valahol ilyen ügyben?
Álomszép rózsáid vannak, gratula!:o) Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek rózsaszaporításra valami tuti tippje. Sok mindent kipróbáltammár, de sajnos eddig sohasem jött össze:o(
Én is nagyon örültem neked. Csodás termékeid vannak, igazán büszke lehetsz magadra. Én most eljöttem Szegvárról, de amit ígértem küldöm majd. Talán nem is baj, hogy nem ebben a melegben.
És igen mi voltunk a rózsafesztiválon, immár másodszor. Sok fotó nem készült, de hozok néhányat:
Kedves Mokuscicc, Elnézést, hogy eltűntem, de sajnos technikai problémák adódtak. Szerencsére most már megoldódni látszanak és mindenképp megpróbáljuk befejezni a játékot, de sajnos csak Júliusban lesz rá lehetőség és akkor lesz a Rózsák sorsolása is. Jasminea
Az enyém is teljes napon van és nem fakul a színe. Biztosan jól mutatna a feltöltött szalonnasütőben. Én cserépbe ültettem és azt szeretném, ha lecsüngene a cserép oldalán. Erre a célra nem biztos, hogy igazán jó. Az egyik oldala talán le fog csüngeni, de a másikon felfelé nőtt egy ága. Ősszel ültettem, még alakulhat a helyzet . Egyébként szépen virágzik, egészséges, bár én permetezem a többivel együtt. Nem tudom, milyen lenne permetezés nélkül.
Van egy dekoratív kőből rakott szalonna sütőm amit nem használunk. Arra gondoltam, hogy feltölteném földel és ilyen fajta rózsával ültetném be. Teljes napot kap és azért kérdeztem a rózsa színét. Ott nyújtózkodhatna nyugodtan még a fűnyíró sem szabdalná meg néha.
De jó, hogy írod, hogy két évesen már ekkora a Perennial Blue, most nagyon megörültem, mert én épp most rendeltem egy konténerest belőle a Pharmarosa-tól, remélem két év múlva hasonlóan nagy bokor lesz nálam is! :)
A kis feketerigó beleesett a komposztálóba. Elkeseredetten próbáltam keresni neki valami bogarat, hogy éhen ne haljon. Mikor végre találtam egyet és egy csipesszel megpróbáltam megetetni, előkerültek a szülei és majd leverték a fejemet nagy rikácsolás közben. Etetik a kis madarat. Ha arra járok, mindig megjelennek és kiabálnak. Nagyon izgulok, hogy sikerüljön felnevelniük.