Genovában tud nekem valaki olyan parkolót mondani, ahol én parkolhatom le a kocsit? Az a problémám, hogy ha két napnál többet áll a kocsi, akkor lemeríti az akkumulátort, így ilyenkor le kell vennem az akksi sarukat. Ha helyettem parkolnak, akkor ezt nem tudom megcsinálni.
A közeljövőben MSC-vel a Karibi térségbe utazók részére.
MSC Divina MSC Divina, on the three Eastern Caribbean itineraries departing from Miami on September 30, October 14 and October 28 and that formerly included Philipsburg (St Maarten) and San Juan (Puerto Rico), will now cruise the following Western itinerary:
• Miami/Florida (USA) | Departure: 7:00 pm
• At sea
• Montego Bay (Jamaica) | Arrival: 10:30 am | Departure: 5:00 pm
• George Town (Cayman Islands) | Arrival: 8:00 am | Departure: 4:00pm
Starting with the itinerary departing from Miami on November 11, on 7-night Eastern Caribbean itineraries, MSC Divina will now call at St John (Antigua and Barbuda), instead of at Philipsburg (St Maarten).
A kelet karibi út helyett a nyugat karibi út fog menni annyi változtatással, hogy Jamaican - MOntego Bay-en, Mexicoban - Costa Maya - köt majd ki, minden más meg fog egyezni a nyugat karibi úttal.
Mi most erősen gondolkozunk, hogy mi legyen, mert így a 2. rész nem ad túl sok újat.
Egyeztetek az utazási irodával, hogy milyen lehetőségeink vannak, pl hazajövünk az első kör után, vagy ott maradunk de elmegyünk más városba nyaralni, vagy maradunk a hajón..... Még nem tudjuk.. Ti?
Tehát nem kell leszállnunk a hajóról ugye? Nekünk kelet és nyugat lett volna két út összerakva. Csak az a gáz hogy pár helyen 2x-is leszünk ezek szerint.
Köszi az infót. Tehát Philipsburg, St. Maartent és San Juan, Puerto Ricot most már tényleg elfelejthetjük . Nagyon sajnálom mert Maho beach volt az egyik nagy álmom. A mi útvonalunk az alábbi lett volna. Az lehetséges hogy Jamaicában és Mexikóban két helyen kötünk ki? ( A képen Ochinál a kis szivecske az én művem :) )
Szia, mi voltunk január végén azon az útvonalon az MSC Fantasiával. Hosszas tervezgetés után úgy döntöttünk, hogy igénybe veszünk egy ott élő magyar nyelvű vezetőt, aki egy kis mikrobusszal végigkísérte 6 fős csoportunkat Dubajban, Abu Dhabiban és Muscatban. Jól döntöttünk, mert árban megfizethető volt, a nagy távolságok ellenére az összes látnivalóhoz eljutottunk, csak velünk foglalkozott - nem kellett senkihez sem igazodnunk, és mivel magyarul volt, így még tökéletesebb volt az élmény. Ha érdekel, megadom az elérhetőségét.
Sir Bani Yas-on sajnos nem kötött ki a hajó a viharos időjárás miatt.
Szia Brigi! Írod, hogy a szolgáltatások nagy része fizetős - ez eddig is így volt az MSC hajókon, de az esti színház mindegyiken ingyenes volt, akkor mentünk, amikor akartunk és amire akartunk. A Meraviglián fizetni kell érte? Minden este? Vagy ez valamilyen különleges extra előadás, hogy előre be kell rá jelentkezni?
Csatlakozom az elottem szolokhoz! Jaman az "uram", es en is imadjuk Bob Marley szigetet!
Igaz mi most nem Jamaicara utazunk, hanem a deli, keleti tersegbe (Guadeloupe-tol delre), de aggodom az okt. 25-i Barbadosrol indulo hajozasunk miatt. A tarsasag eddig 3 teljes hetet torolt, nekunk meg1 honapunk van az indulasig.
Nagyon remenykedem, ez lenne az elso hajos utunk, de Puerto Rico St Thomas es St Maarten is szerepel a kikotesi helyek kozott...
Jamaicára mi is mindig szivesen térünk vissza 😊 ! Hál' Istennek ott nem tombolt a hurrikán csak erös esözés volt és nagy szél, reméljük a legjobbakat...
Köszönöm szépen! Tudtál segíteni. Szerintem ránk is valami hasonló vár. A kelet-karibot sajna elfelejtetjük. Csak az imádott Jamaicámmal ne történjen semmi. :) Én azt se bánom ha 17 napig csak leszünk. :)
Mi október 27.-én indulunk a TUI Cruises Mein Schiff 6-tal 17 napos hajóútra New York-ból Jamaikára (New York-Norfolk-Port Canaveral-Miami-Nassau/Bamamák-St.Thomas-St.Maarten-Tortola-Dominikai Közt.-Jamaika).
Az USA Today tegnapi tudósitása szerint St.Thomas és St.Maarten kikötöjei november végéig-december elejéig minden bizonnyal nem lesznek használhatóak, annak ellenére, hogy Philipsburg-öt nagy erökkel próbálják a franciák minél elöbb helyreállitani.
Az NCL az összes kelet-karibi útvonalát pillanatnyilag nyugat-karibi útvonallal helyttesiti, a Royal Caribbean a saját flottájával St.Kitts és St.Croix szigeteken köt ki, hogy kikerülje St.Thomast és St.Maartent.
Az MSC-t nem említik, sem a fenti újság sem a német Kreuzfartradio.de, azt tudom, hogy a TUI Cruises a Royal Caribbean-hez tartozik.
Puerto Rico-ról nem irtak semmit, de ott talán még rosszabb a helyzet mint máshol.
Ezzel nem tudtam segíteni, mi is várjuk a fejleményeket és reméljük, hogy hamarosan tájékoztatnak bennünket a jelenlegi állapotokról.
Helytelenül fogalmaztam meg egy mondatot. :) Szóval figyelemmel kísérem az MSC honlapját de jelenleg a novemberi utakra még NEM terjed ki a tájékoztatás.
Helyzetjelentést kérnék azoktól akik mostanában jöttek haza Karibról. Milyenek az állapotok? Mi november 9.-én indulunk egy kelet és nyugat karibi útra. Két útvonal összerakva. Két szigetet érintettek az útvonalunkon a hurrikánok St maarten-t és Puerto Ricot. Figyelemmel kísérem az MSC honlapját de jelenleg a novemberi utakra még terjed ki a tájékoztatás. Vajon más útvonalat kapunk, vagy addigra látogathatók lesznek ezen szigetek?
Megjöttünk az 1 hetes MSC Preziosa hajóútról. Ez volt eddig a negyedik hajóutunk, úgyhogy van egy kis tapasztalatunk az eddigiekből kiindulva. Sajnos úgy néz ki, hogy egy időre biztosan ez lesz az utolsó utunk, mert annyi negatív élmény ért, hogy több volt a bosszúság mint az élvezet. Bevallom, mi is egy kicsit merevek vagyunk, nekünk a 8 óra az 8 óra és nem 8 óra 5 perc stb. De az eddigi tapasztalatok alapján a kikötések mindig időben vagy még korábban történtek.
Hamburgba autóval mentünk, de ezt nem részletezem, mert 2 nappal korábban indultunk és kirándultunk Dél Németországban.
Fél 3-kor érkeztünk meg a kikötőbe. Itt sorszámokat osztottak, mert 5-6 pultnál történt a beengedés és hogy ne kígyózzon a sor, akinek sokat kellett várnia az még leülhetett. A wifi tökéletesen működött a terminálban. Hamburgból a hajó az eredetileg tervezett 18:30 helyett éjfél után indult el. Ha ezt tudjuk, akkor még Hamburgban is szétnéztünk volna.
A második napon az ebédet követően szörnyen rosszul lettem. Elől, hátul jött ki belőlem minden és nem azért mert összezabáltam az étlapot és még csak nem is a hullámzástól. (a hazaérkezésünket követően kiderült, hogy egyetlen egy grammot sem híztam az 1 hét alatt, ami szerintem elég ritka az ilyen utakon). Az útvonal megváltozott, erről az este bedobott papír értesített minket, ha jól értettük, akkor sztrájk miatt.
Rotterdam: ide nem tudtam itthon programot tervezni, ezért elhittük, hogy a kikötőből a városba 30 perces utazást követően lehet bejutni. Megvettük a társaság által kínált Shuttle jegyet 13 EUR/fő áron. A kikötő és a centrum között 2,5 km volt, a busz 5 percet vitt. Aki ment Brüsszelbe kirándulni, az 6 órát utazott, 1,5 órát töltött ott. Mi erre szerencsére nem fizettünk be, elég bosszantó volt a 13 eurós lehúzás is.
Southampton: a kikötőből balra kell indulni, G10-kapun kell kimenni. A városközpont nincs közel, de begyalogolható. Sétáltunk egész nap. Semmit nem tudnék kiemelni a városból, mondhatnám, hogy egy jelentéktelen városka. A szervezett utazások bementek Londonba, ahol az emberek 2, azaz kettő órát tölthettek. Asszem kaptak vissza a befizetett pénzből, na de ez akkor sem normális…
Zeebrugge: a kikötőből a kikötő saját (piros) Shuttle busza kivisz a kapuig (max. 1 km). Itt jobbra fordulva, kb 200 méter múlva van egy kis bódé, amiben Cruise Express http://www.cruise-express.be/en/ nevű cég árulja a buszjegyeket Brugge-be 20 EUR/fő/oda-vissza áron. 9 éves kor alatt ingyen van. Az MSC 19 EUR/fő áron visz ki a kikötőből. Fekete Vito taxikkal ne menjetek, azok lehúznak! Brugge gyönyörű, tényleg olyan mint egy tündérmese. Csónakáztunk, waffel-t ettünk, söröztünk és csak sétáltunk, sétáltunk…
Amszterdam: a városban Canal tour-t találni 16-17 EUR/fő/60-75 perc áron lehet, ezzel mentünk, és sétáltunk. Fél 9-re értünk vissza a hajóhoz a beléptetésnél 5 átvilágító kapuból 1 üzemelt, a bejutás 50 percet vett igénybe. Mivel itt is ronggyá áztunk, ez az idő még többnek tűnt.
Aztán a fentieken túl, amik feltették az i-re a pontot:
- a kikötőkbe érkezést követően volt, hogy órák teltek el, mire az első utas kiszállhatott,
- narancslé az utolsó 3 napban nem volt,
- a kártyához járó gyümölcskosarat nem kaptuk meg,
- gyakorlatilag háromszor tudtunk az ültetéses vacsorán részt venni, mert egyszerűen nem értünk vissza időben a hajóra. A 14. emeleten található étteremben a vacsorát igen egyszerű kínálatból lehetett fogyasztani.
a későbbi indulások/érkezések okai:
- késett a repülő, amivel az utasok jöttek,
- rossz volt az időjárás,
- nem jelentkeztek útlevél ellenőrzésre az utasok,
- a kikötő nem tud fogadni.
Ja, és amiről nem az MSC tehet, egész héten esett az eső és 10 fok körüli hőmérséklet volt.
A színházi előadások és a croissant tökéletes volt.
Egy kis táblázat az ígért időkből és a valóságból:
Érkezés Indulás Érkezés valójában Indulás valójában
Hamburg 18:30 éjfél után, hajnali 1
Rotterdam (új) 8:00 22:00 8:30 19:00
Southampton 8:00 18:00 12:30 19:00
Zeebrugge 9:00 19:00 12:30 21:00
Amszterdam 9:00 11:30
Amszterdam 9:00 9:00
Hamburg 7:00 7:00
Természetesen nem akarom senki kedvét elvenni, és aki most áll az utazás előtt annak nagyon jó utat kívánok!