Segítség kéne az öreg rókáktól. Sokat olvastam már a fórumból "Kalos alapjárat probléma" ügyben, de nem sikerült megoldani.
Kocsi: Chevrolet Kalos, 2005, 1200 ccm, 49000 km.
Tünet: ingadozó alapjárat, túl dús keverék és oxigén szenzor alacsony feszültség (OBD hibakódok szerint)....
A megoldást a hibakódok alapján lamdaszonda-cserében láttam, de természetesen nem oldotta meg, így kerültem a fórumra. Annyit kérdeznék, hogy van-e esetleg olyan általatok javasolt megoldás, amit érdemes megpróbálni? Pl: gyertyacsere, fojtószelep takarítás, mágnesszelep a vákumcsőnél...
Van még egy lehetőség mivel a lámpa alatt a kapcsoló 3 állású, lehet hogy lekapcsoltad. Balra kikapcsol, középen ajtó nyitásra világít, jobbra folyamatosan világít. Nálam így van. Kalos 1.4 sedan 8 szelepes.
A segítségeteket szeretném kérni Belső világításom nem működik. Én olyanra tippelnék hogy van egy világítási időzítő relé ami nem akar működni hogy van e ilyen és ha van merre találom. Egyébként a biztik és az izzók is jók.
Üdv szeretnék segítséget kérni van egy Daewoo kallos om 1.2 es és az a problémám hogy amikor elsőre beindítom az autót akkor beindul de le is fullad rögtön aztán másodjára vagy harmadjára viszont beáll rendesen az alapjárat mitől lehet ez ?
Sziaztok Tudja e valaki hogy hol van a motoron csatlakozási lehetőség , daewoo kalos 1,2s -en szeretnék üzemanyag nyomást mérni . Indításkor többször le le fullad mire tuningolva végül elindul / csak hidegen csinálja/. Szeretnék pár hibát kiszűrni ,mielőtt mindent ki cseréltettnek velem,! / a szerelők tanácstatalanok hibakodom nincs.:(
Nálunk is vibrál, de kicsit lassabban, és nem teljesen egyenletes frekivel... :)
Ha mondjuk rányomom az ablakfűtést, akkor megszűnik (stabilizálódik az alacsonyabb fényerőn), ha egy picike gázt adok, hogy épp csak emelkedjen a fordulatszám, akkor is megszűnik (a magasabb fényerőn áll be).
Szerintem a fesz szabályzó, de így van már kb. 4 éve, és semmi nem változott, se nem ment tönkre, szóval nem foglalkozom vele.... :)
Mérj rá töltésre, de gyanítom, hogy feszültség szabályzó kezdi leadni a rendszámot :) De akkor a tompított, illetve más fény is kellene vibráljon, főleg, hogy nagyobb fogyasztok mint a belső fény.
Nem tudom melyik motor. Ki lehet biztos, csak így messzíről nagyon nem tudom. Hasonló a tünet, de lehet aztán hogy valami teljesen totálisan máshol van a baj.