Kleenex-ékkel elboltoltuk a kis madagaszkárit a kis leopárdra, most éppen az új terráriumát kutatja végig... :-) Homok még nincs benne, holnapra szerzek neki azt is.
Holnap mindenképp felvisszük a kisleot Pestre és majd attól függően, hogy hogy sikerül odaérnünk vagy kiviszük hozzátok, vagy ott hagyjuk. Ti mikorra értek haza?
Hét közben megoldható... csak hétvégén ne kelljen bemásznom a belvárosba, elég az munkanapokon...
Ma találtam a szelektív kukasor mellett egy kitett, használt akváriumot... az egyik oldala meg volt repedve, azt gyorsan levágtam róla és készítettem egy kisebb terkót a növendék madagaszkáriak nevelésére :-) holnapra meg is szárad tán, akkor majd lefényképezem.
A gyerekem nem messze lakik a Blahától, ezért gondoltam erre. Így nem kell neki se vonatoznia Kecskemétről vasárnap. De ha véletlen hét közben járnál arra, az is jó lenne, akkor nála hagynám. Ha egyik sem jó, kiviszem hozzátok.
Vasárnap? :-O Örülök, ha hazaérek a telekről... tőlünk a Blaha kb 3/4 órás út egy irányban a vasárnapi ritka közlekedéssel, visszafelé ugyanannyi... az másfél óra :-( Muszáj a Blaha, nem lehetne valami "kék metrós" hely inkább?
A 1 évnél öregebb gekkókat érdemes teleltetni. A teleltetés kb 1,5 hónap összesen.Csak is fokozatosan szabad, ez azt jelenti hogy kb 2 hét alatt fokozatosan csökkented a hőmérsékletet a terráriumban 10-15 fokra fokozatosan elhagyom a világítást nekik és fokozatosan csökkented a etetések számát, majd kb 3 hetet töltenek el táplálék és 15 fok körüli hőmérsékleten. Én ilyenkor a terráriumot is letakarom hogy minnél kevesebb legyen a megvilágítás. Majd ogyan ez a fokozatosság kell a természetes körülmények visszaállításához is. Én január elején szoktam kezdeni és március végén és április elején már vannak tojások nálam. Nagyon fontos hogy csak jó koncicióban levő gekkót teleltess le, amelyiknek kellően vasag a farka, mert a farokban levő zsirkészletet használják fel. Ja én ne felejtkezz meg a rendszeres friss vizről sem. Hát kb ennyi a teleltetés. A fiatal serülő gekkókat nem szabad teleltetni csak a felnőtt egyedeket lehet.
Mindenféleképpen érdemes. Az eredeti élőhelyükön is "telelnek".
De csak felnőtt állatot teleltess, picit, növendéket ne. Telelés után jobban fognak szaporodni is - bár ezt egy gekkós barátnőm így kapásból megcáfolta, mert ő nem teleltet és mégis annyi pici születik nála, hogy nem győz gazdit keresni nekik.
Szerintem mindenképpen érdemes párban tartani őket, hátha tudsz keltetni Te is! No meg aztán a gekkóknak se jó a magány... nem gondoltál még "társkeresésre"?
Köszi. Én majdnem 1 éve kaptam, azóta még nőtt kicsit, és mostanában ritkábban vedlik, lehet hogy mostanra lett teljesen felnőtt.Egyedül él(hím), ez nem tudom, hogy befolyásolja-e azt, hogy meddig él, de ez van.Nyugis bár kissé unalmas az élete. :o) Mostanában találok neki nagyon jó rovarokat, pl zöld lombszöcskét evett kettőt is.Szegény szöcskék már elég leharcoltak voltak, azért adtam neki oda őket, másképpen nem áldoztam volna fel.
Tényleg, mikor ejthetjük meg a cserét? A kis madagaszkári egyre nagyobb, lassan kizabál a vagyonomból :-D Már majdnem kétszer olyan hosszú, mint amikor megszületett (a vizestál fele olyan átmérőjű, mit a CD).
Tegnap megint lerakott két tojatot a nőstény, betettem a keltetőbe, hátha lesznek belőle kis állatkák! :-) Elvileg valamikor november közepén kel ki a "szingli" tojásból, a duplából meg nov. vége felé.
Szépen? Pl. hátterezéssel. Olcsón? hm... nem könnyű... de van megoldás! Én is így csináltam a saját terkóimat, sógoromé mondjuk stílusosabb lett, ott más technológiát használtam (nem purhab, hanem hungarocell, jól alakítható hőlégfúvóval, lehet mindenféle mászóperemet meg kiszögellést kialakítani).
Ha vki tud olyan könyvet ami leopárdgekkókról szól,az legyenszíves írja le nekem.És még vmi,tudtok vmi jó ötletet,hogy hogyan lehet olcsón és szépen berendezni egy terráriumot?