A Vadászat, az Esztrád maradnak az iTunes válogatásomban maxiriszpekttel adózva a korszellemnek ugyanabban a bugyorban ahol Pajor Tamás még nem volt rocktérítő, csak a Brék. :))
Jövő csütörtökön koncert? Én asszem nem érek rá, de Gerzsont és Anterát érdekelheti. Sőt, talán Tomcatet is. Cé is ott volt a nagykoncerten, ha jól rémlik. Na szóval:
Végül is ez is csak szokás kérdése, csak valahogy nem gondoltam, hogy szervernél is meglépik. De így látva meg végig gondolva már dereng, hogy anno még itt is volt róla szó. Szerencsére ritkán kell Win-es szervereket basztatnom, na nem mintha a Linuxos jobb lenne.
Writeonly. Alant megemlékeztem a feketegazdaságról. :))
Amúgy iróniáról még nem hallottunk?
Épp azt írtam korábban, hogy kamu az egész népegészségügyi hivatkozás, a számok is ezt mutatják.
"Durván visszaesett idén júliusban és augusztusban a dohánytermékekből származó adóbevétel. A NAV adatai szerint 34 milliárd után idén mindössze 28 milliárd jött be júliusban jövedéki adóból a dohánytermékek után, augusztusban pedig csak 24 milliárd, pedig tavaly csaknem 36 milliárd forintot kaszált ezen az államkassza. Hasonló visszaesést látunk az áfabevételeknél is, tavalyhoz képest ötmilliárddal kevesebb folyt be a két hónap alatt."
Egész júliusban és augusztusban hordták vissza a korábban kiadott zárjegyes cigiket? Hmmm... csak így lehetett. :D
Édesapám még kitart, leszokott kb 40 év cigizés után, és azóta nem gyújtott rá, hogy csak Trafikban vehetne cigit. Büszke vagyok rá, bennem nincs ilyen akaraterő a mindennapos edzéshez. De még a munkához sem :)
Bagós nem lett kevesebb, az szinte biztos, elég csak lenéznem az irodaház elé. Volt pár ismerősöm, aki a trafikmutyi elleni tiltakozásként nagy leszokási bejelentéseket tett, aztán a "már csak napi 5 szál" után kuss lett, tehát visszaszoktak szépen. Valószínűleg több a svarc cigi meg kivételesen abban is van ráció, amit írtál. :))
Mit is akarsz ezzel bizonygatni? Hogy még népegészségügy szempontjából is gecc jó ötlet volt a cigi kitiltása az étteremből? Vagy mit? Most ezt tényleg magad ellen hoztad be?
Pontosabban a dohányboltok nyitása előtt visszavitt cigikre a forgalmazók nem kérnek új zárjegyet, mivel azok már jövedéki szempontból rendben vannak és nyilvánvaló, hogy első körben azokat terítették ki a dohányboltokba.
Ez látszik ebben a statisztikában.
Na meg az, hogy miként lehet félre értelmezni az adatokat a valóság ismerete nélkül. ;)
Persze a fogyasztás is csökken, de koránt sem ekkora mértékben ...
Ennek pont nem a cigizés vendéglatóipari betiltásához, hanem a nemzeti dohánybolthoz van köze. De linkelhetnél ide valami óprémium áresést is, pont ugyanannyi köze van ahhoz, amiről beszélünk. Persze ahhoz lehet köze amiről te beszélsz, csak az valami teljesen más téma. :)