Keresés

Részletes keresés

aagica Creative Commons License 2014.03.26 0 0 4312

Mivel mennétek oda? Mert ha autóval, akkor rossz hírem van, a világ legmagasabb parkolódíjait itt találod. (Riomaggiore 23 euro/nap például.)

Olaszországban tényleg minden nagyon drága...

Előzmény: netnet11 (4308)
aagica Creative Commons License 2014.03.26 0 0 4311

Mi tavaly nyáron voltunk, az első két szakasz volt lezárva (Riomaggiore-Manarola-Corniglia). 

A másik két szakasz a hosszabb. Gondolom azért kell fizetni, mert amikor leomlik a hegy, azt nem olcsó megcsinálni. 

És biztos az is megér némi pénzt, hogy a karbantartással biztosítják, hogy nem a nyakadba omlik. :)

Előzmény: netnet11 (4310)
netnet11 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4310

ezt _sajnos_ mar tobbszor megtapasztaltam:)

ingyenesseg:  mindenkinek tudom javasolni Napoly+ kornyeket (ott pl ingyen lehet kirandulni:) a vezuv kornyeken vegig, kiveve a kratert... (aki mar volt vulkanon annak tok ugyanaz).

sokkal fontosabb a kornyekre utazoknak!!

a "hires" 2-es trail le van zarva, ha jol latom: (ez viszont mar valoban rossz hir)

http://www.parconazionale5terre.it/sentieri_parco.asp?id_lingue=2 

(letezik h 2012 ota??): http://www.parconazionale5terre.it/news_dett.asp?id_prodotto=2896&id_lingue=2

mondjuk igy nem ertem h miert szednek penzt (van ahol azt irtak h a 2-es kerul penzbe)

Előzmény: geodo1 (4309)
geodo1 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4309

olaszországban semmi sincs ingyen. :)

Előzmény: netnet11 (4308)
netnet11 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4308

koszi a gyors segitseget! jo, hogy nem 50 eur, csak inkabb az elveimmel ellenkezik:( h azert fizessek h gyalogoljak a termeszetben.

Előzmény: aagica (4307)
aagica Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4307

Miért lenne rémhír? Kell venni ilyen kártyát: http://cinqueterre.hu/cinque_terre_kartya/

Van, ahol nézik, nekünk is megnézték. 

Előzmény: netnet11 (4306)
netnet11 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4306

sziasztok!

- igaz az a remhir, h ahhoz h a cinque terre-n levo osvenyeken setaljak fizetni kell?

mindegyiken?

koszi

nn

geodo1 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 4305

pár gondolat, kiegészítés:

- bergamoból nem is tudsz vonattal menni milánóba, csak úgy, h bebuszozol a főpályaudvarra és onnan regionaléval.

- bergamoban is van napijegy, melynek ára 5 euró (legalábbis mikor utoljára használtam még ennyi volt). ezt meg lehet venni a reptéren, jó a reptérbuszra is (mellyel az alta cíttába mentél), és a siklóra is. mivel mindkettőt használtad, így már megérhette volna ezt megvenni, ráadásul ha van, akkor bátran lehet másfelé is elbuszozgatni.

- ha jól értem, voltatok milanoban és bergamoban is. erre használható lett volna az io viaggio, ami két napra uszkve 25, három napra 30 euró, és mindenre jó lombardiában lényegileg. ezt a bergamoból jövő buszról leszállva milánóban, a pályaudvaron meg is tudtad volna vásárolni. ha ez van, nem kellett volna milánói kétnapi jegyet venni, és nem kellett volna bergamoban sem semmiféle jegyet sem venni, valamint milánóból vonattal átmehettetek volna bergamoba, szintén használva ezt a turistajegyet.

félre ne érts, nem azt mondom, h nektek ez megérte volna (bár azt hiszem ha nem is hú de nagyon de egy picikét már igen), hanem csak inkább a későbbieknek írom le ezeket a lehetőségeket is.

Előzmény: tbsc (4304)
tbsc Creative Commons License 2014.03.21 0 0 4304

Sziasztok! Az elmúlt hétvégét töltöttük Milánóban (szombat-hétfő), gondoltam megosztok néhány tapasztalatot, nekem is sokat segített.

Városnézés és meccs volt az uticél. Bergamóban szálltunk le és busszal mentünk Milánóba. 5 euro a buszjegy 1 útra, nem érdemes vonattal menni. 

A központi pályaudvarnál tesz le a busz, onnan 5 perc gyaloglásra volt a szállásunk.

Tömegközlekedésre a 2 napos bérletet használtuk 8.25 euroért. Bőven kihasználtuk, érdemes kipróbálni a retro villamosokat!

Hétfő délelőtt Bergamóban kirándultunk, a reptérről 20 percenként indul helyijárat a városba (2.10 euro 1 jegy). A végállomás a Citta Alta, az óvárosi rész. Gyönyörű panoráma, macskakő, régi épületek, még siklózni is lehet (1.25 euro 75 percig érvényes jegy).

A reptérrel szemben található az Orio Center, mely egy hatalmas bevásárlóközpont.

Ha marad valakinek elköltendő pénze, itt biztosan megteheti. Hipermarket, étkezési lehetőségek, rengeteg üzlet.

Ha bármi kérdés ezenkívül felmerül, szívesen válaszolok!

damoczia Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4303

köszönöm a gyors infókat

geodo1 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4302

persze, h érvényes, teljesen egyértelmű és kipróbált. még az iseo-tavi hajóra is jó, de egyébként a hajókra nem, csak azon az egy tavon. de busz, vasút, funicolare, metró, mind okés, és tuttira okés.

Előzmény: bozsori (4301)
bozsori Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4301

A honlap szerint jó minden tömegközlekedésben használt siklóra Lombardiában.

Legalábbis ezt írják két sorral afölött, ahol hangsúlyozzák hogy a repülőteret érintő szakaszain a Malpensa Expressznek nem érvényes az "Io Viaggio" jegy. :-)

csoki113 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4300

Szia,

A jegypénztárban én is akartam kérni kiegészítőjegyet, a nő nézett hülyén rám. Megkérdezte miért akarok olyat, mikor egész lombardiára érvényes az IO VIAGGIO. A jegykezelő tüzetesen megvizsgálta, majd rakott rá egy lyukat. 

A honlapjuk szerint viszont nem lenne érvényes, én a saját tapasztalataimat írtam le. Ha a Malpensán bemész jegyet venni, kérdezz rá Te is, nem kerül semmibe :)

A vonatállomás nem a reptér mellett, hanem alatta van. Nem tudod eltéveszteni, a padlóra is óriási matricák vannak ragasztva és a falon is végig ki van táblázva az irány.

Bergamóban nem siklóztunk, de a Comoiból kiindulva szerintem jó arra is. Hátha valaki megírja a tutit.

Előzmény: damoczia (4298)
geodo1 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4299

olvtárs ezt erősítette meg, h nem kell a kieg.jegy, de én azért ezzel kapcsolatban akkor is óvatos lennék ha két helyi cégember is megerősítette. hivatalosan sztem kell a kiegészítő, és ha egy olyan jegyellenőr lesz aki nem így gondolja (márpedig olaszországban a tömegközlekedésben sok minden előfordulhat :D) lehet probléma. de annyira kis összegről van szó, h ezen nem múlik sztem.

nem lehet eltéveszteni a vonatot, követed a nyilakat, táblákat és már ott is vagy.

igen, jó a siklóra is, persze.

Előzmény: damoczia (4298)
damoczia Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4298

Szia Csoki113

Ha jól értem amit írsz hogy az IO VIAGGIO-val belehet jutni Milánóba és nem kell hozzá kiegészítő jegy? Sokat olvastam a fórumot de azt hiszem arra vonatkozó infót nem találtam hogy a vonat pályaudvar közvetlenül a reptér mellett van-e.

Az IO VIAGGIO Bergamóban jó a siklóra is?

Előre is köszi a választ

csoki113 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 4297

Sziasztok,

Ma érkeztünk haza Milánóból, néhány tapasztalatot megosztanék Veletek.

Az IO VIAGGIO kártya problémamentesen megvásárolható a jegypénztárban Malpensán.

Mi 3 napost vettünk 30,85 € volt az ára.

Nem kell kiegészítő jegy Milánóba, ezt a pénztárosnő és a jegykezelő is megerősítette.

Mindenhol elfogadta az automata beléptetőrendszer a metrón, voltunk vele Comoban, Bergamoban, csak a hajóra nem volt érvényes.

Szerintem nagyon megéri az árát, mi a többszörösét elköltöttük volna a három nap alatt utazásra.

Köszönöm mindenkinek, aki írt ide a fórumba, a segítségükkel gyönyörű napokat töltöttünk Milánóban és környékén. Igaz Milánó nem lett nagy „szerelem”, de Bergamo és a Comoi tóvidék igen.

Amennyiben valakinek van kérdése, ha tudok válaszolok.

anblock_italia Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4296

Nekem sajnos nincs, még nem volt módom ott megszállni, csak remélem, hogy ami késik nem múlik. De szerintem sem érdemes ilyen helyeken nagyon spórolni a szállással, fontos, hogy jó helyen legyen, a csillagok nem annyira fontosak. Én biztos Vernazzában aludnék kettőt, egyet meg Genovában. 

Előzmény: netnet11 (4293)
anblock_italia Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4295

Én is gondolkoztam erősen azon, hogy a mostani milánói napjaimból kettőt Genovában töltenénk (ahol amúgy már voltunk), de aztán arra jutottam, hogy inkább talán jövőre Pisából Cinque Terre onnan Genova, majd Milánóból haza repülővel. De én ki nem hagynám, hogy legalább egyet ne aludjunk Genovában! Egy város igazi arcához hozzá tartozik a az este, és nekem leginkább a reggel. Most is úgy osztottam be az éjszakákat, hogy Bergamóban is aludjunk egyet. Pláne ha Milánóba jön vissza a repülőhöz, mindenképpen célszerű lenne. 

Előzmény: dexter0719 (4294)
dexter0719 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4294

csakis Vernazza, az a legszebb:-)

persze ez szigorúan magánvélemény

Előzmény: netnet11 (4293)
netnet11 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4293

Koszonom szepen a gyors valaszokat,  Cinque Terre tokeletes megoldas!

mar csak azt kell kitalalnom, h Genova-ban v inkabb CT vmelyik varosaban szallnank innkabb meg:).

ha van esetleg bevalt olcso szallas javaslatotok vhol a kornyeken?

szep napot

nn

Előzmény: anblock_italia (4292)
anblock_italia Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4292

Genova az egyik legszebb város Olaszországban, a tengerpartja az valóban nem olyan "lidós", de kicsit odébb menve van strand is. A másik oldalon meg ott van vonattal a Cinque Terre..., van ezeknél szebb??? 

Előzmény: netnet11 (4290)
geodo1 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4291

genova nem ipari város, tök jó hely, nem beszélve onnan akár dél felé, akár nyugatra a tengerpartról. a sampdoria viszont egy genovai focicsapat, sztem ilyen város nincs, én nem tudom mire gondoltál ennél. nizza messze van. én újragondolnám a helyedben, jó volt az az első gondolat.

Előzmény: netnet11 (4290)
netnet11 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 4290

Sziasztok!

Milanoba repulunk 4 napra a marc vegen, es vonattal szeretnenk vmi tengerparti, hangulatos helyre tovabbmenni. eredetileg genova-ra gondoltam, de aztan jobban megnezve, inkabb egy ipari varosnak tunik.

masodik tippem nizza vagy sampdoria volt, de ha jol latom 4-5 ora a vonat csak odaig (plusz ugye a repter +1 ora), ami egy kicsit sok egy 4 napos kiruccanasbol.

van esetleteg valami otletetek, Milanobol vonattal 2-3 ora alatt elerheto, lehetoleg tengerparti, hegyes-dombos kellemes, nyugis szep helyre ahol lehet kirandulni, setalgatni, esetleg 1-1 latnivalot megnezni?

koszonom elore is!

udv,

netnet

anblock_italia Creative Commons License 2014.03.15 0 0 4289

Azért valaki megmondhatná, hogy jól sejtem-e. Vagy a hallgatás beleegyezés?:-)

Előzmény: anblock_italia (4288)
anblock_italia Creative Commons License 2014.03.11 0 0 4288

Én úgy sejtem, hogy a Centrálén kell megvenni a visszaútnál a kiegészítő jegyet..., ha nem így lenne, akkor erre már biztos felhívta volna valaki a figyelmet a topicban. De ha rosszul sejtem, majd hazajövetel után légyszi világosíts fel..., hacsak csütörtök estig nem mondja meg valaki a tutit:-)

Előzmény: csoki113 (4287)
csoki113 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 4287

Ha péntekig nem kapok választ, a sejtésed is kisegítene :)

Előzmény: anblock_italia (4286)
anblock_italia Creative Commons License 2014.03.11 0 0 4286

Tényleg, ez a kérdés eddig még nem merült fel..., bár sejtem a választ, de én is kíváncsi lennék rá.

Előzmény: csoki113 (4285)
csoki113 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 4285

Sziasztok,

Szombaton utazunk Milánóba.

Végigolvastam a fórumot, gyakorlatilag minden kérdésemre találtam választ, amit köszönök szépen. Egy dologban kérném a segítségeteket.

Az világos hogy Malpensán megveszem automatából a háromnapos IO VIAGGIO kártyát és veszek hozzá egy Malpensa- Busto kiegészítő jegyet. Ezzel bejutok Milánóba és elmehetek a Comói tóhoz is. A visszafelé szóló Busto-Malpensa kiegészítő jegyet is meg tudom venni szombaton hétfői dátumra az automatából? Vagy azt a hétfői visszaúton kell a Centralén?

Egyáltalán a kiegészítő jegyet dátumra kell venni, vagy x napig érvényes?

lacika104 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 4284

Jóvanakkor :)

Előzmény: geodo1 (4283)
geodo1 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 4283

az a 403 db értékelés ami történt eddig erre a hotelre, és kiadott egy igen magas 8.5-ös átlagot, nem elég? ha ehhez jönne még mondjuk kettő, az változtatna valamin?

Előzmény: lacika104 (4282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!