:))) Bonifác nekem is egy pillanatra megfordult a fejemben, de el is vetettem, hosszú:) Tegnap konzultáltam a Zurammal, még mindig a Bercel a befutó, úgyhogy én le is állok a keresésről, mindenkinek köszönöm a segítséget!:)
Eszembe jutott még nektek 3 név: Szervác, Pongrác, Bonifác nem tetszik? Csak mert nekem a Bonifác nagyon megtetszett most, a másik kettő is eléggé, és te jutottál eszembe, hogy ezek olyan vidám hangalakúak. Bercel nekem is tetszik, de nekem az olyan nem névszerű, inkább földrajzi név hatású. Viszont kellemes hangzású, szóval támogatom... De a Bonifácot jobban... :)
semmi gond, de tényleg:) Csak olyan nehéz így is a névválasztás, hogy arra már pláne nem tudok figyelni, hogy volt-e kevesek által (hál istennek!) ismert negatív alak a történelemben. Jó, Adolf nem lesz, bár ma már szerintem inkább csak az idióta tizenévesek röhögcsélnének rajta.
Most egyébként a Bende és a Bercel a befutó, de még van hátra vagy 130 nap:)
pffffffff... hát nézd, azt gondolom, azért, mert van EGY alak a történelemben, aki pont ezzel a névvel pont nem volt túl szimpatikus alak (Döbrögi nem ér, ő Dömötör volt!:D), épp itt az ideje a név rehabilitációjának. És még max. 2 ember volt, aki ezzel azonosította a nevet, szerencsére az emberek műveltsége ezen a területen meglehetősen hiányos. Ennyi erővel mi van a Ferencekkel és Mátyásokkal? Szóval tényleg ez az az érv, amivel nem tudok mit kezdeni.
hát szerintem ebből a listából jó pár névvel, pl. Zénóval meg Hubával is rettenetesen kiszúrsz a gyerekkel, el nem tudom képzelni, hogy boldog lenne ilyen névvel (pl. az ügyvédi névsort nézegetve biztos, hogy Benőt tárcsáznád?)
mondjuk én Samut, Dömét se adnék ugyanezért, és nem kutyanév, hanem egyéb kellemetlen asszociációként (Sztójay Döme)
szóval nem lehetne inkább a bébi Kornél vagy Simon a listáról?
Én azt nem értem, hogy a 100as lista miért kizáró ok. Most komolyan olyan gyakorinak számít, ha mondjuk egy évben 80-90 baba kapja a nevet? Az én fiaim nevei mind rajta vannak (Kornél, Dénes, Lóránt), de mindháromnál, mielőtt megszülettek és mondtuk, hogy mi lesz a nevük, sokan felhúzták a szemöldöküket, hoyg milyen furcsa/ritka/stb nevek. Egyébként a Kornél talán a leggyakoribb, talán 3-4 kisfiút ismerek még ilyen évvel, de ők mind fiatalabbak az enyémnél, Dénest egyet, Lórántot egyet sem ismerek, az enyéimen kívül. Persze ez csak egy elmélkedés, mindenki úgy választ nevet, ahogy neki (és a párjának ;)) tetszik.
Ti olyan jók vagytok nevekből! Nem emlékszik valaki, hogy gyerekkorunk (ööö.... a 30+ korosztály gyerekkorának) melyik meséjében szerepelt egy kislány Imola Lilla Margaréta néven?
Hát én innen még tudnák huzigálni: Berczel, Gusztáv (pedig utóbbi teszik, de) túl komoly a Döméhez. Az Artúr is, de az még talán elmegy a Hugó, Zénó csoportba (lsd: később) Benő, Soma jó, még talán a Bende is. Igazából a Huba is, csak a Döme, meg a Huba együtt már túlzottan komikusan (comic-usan:-) hangzik. Hugó, Zénó elmegy, hiszen ugyan komoly hangalakú, de vidám hangulatú nevek! (Boldit, Simit, és Korit nem sajnálom, hogy elkezdted kihúzni...)
Ha állatnevekből indulnánk ki, egyetlen gyereket sem lehetne elnevezni... :) Tehát fenntartom: a listából nekem továbbra is Samu. Na, jó, esetleg Soma. És... khm... Bercel nem.
a Rikardo az vmi borzalmas ... tenyleg szappanoperas.
a Dorian nekem ( itt Austriaban) teljesen mindannapos nev, mar megszoktam. tetszik is. Magyarorszagon lehet, h furcsa. baar amilyen neveket hallok, nem nagyon log ki a sorbol.
igen, én is csodálkozom, a Donát szerintem nem okozna problémát a mi vezetéknevünkkel, de van közeli ismerős. Na jó, itt a listám, bár a Bercel most lehet, hogy felkerül rá;) Artúr Benő Bende Boldizsár Gusztáv Huba Hugó Kornél Samu Simon Soma Zénó
Egyszer játszottak együtt a gyerekeim egy Adorjánnal, Dodinak becézték, nekem tetszik a név...
Regő nem neves név ;) ?? Duatlonon második lett, mondták a nevét, egy pasi felkapta a fejét. Az ő fia is Regő. Az egyetlen akiről én Regőm előtt hallottam :))
Nekem a Bercel is tetszett. Tuti Berciztem volna... de fiúból jó sok név tetszik, zöme nincs a 100-as listán....
Nem panaszkodásnak írtam, csak meglepődtem. :-) Azon is, hogy 329 Ramóna van, nem gondoltam hogy ilyen gyakori.
pfau, nekem is eszembe jutott már pl. Patrese a Rikárdóról, de ettől szvsz hülyén hangzik magyar névnek. (de pl. a Kevin meg még pár ilyen név nem zavar)