Nem fér rá 70 perc. Nekem sd60 kamerám van, 8Gb memória kártya.kb. 62 perc a max. felvételi idő. Szerintem megfizethető a 16Gb-os kártya is (10-12 ezer Ft) Arra 2 óra felett fér fel. Még egy gyakorlati tapasztalat: kameráról USB-n letölteni az anyagot számítógépre (1 óra anyag) 7 percembe került. A memóriakártyám 8Gb Kingmax cat10 osztályú, (vízálló :-) 5200Ft volt . Szóval a letöltés kameráról nagyon gyorsan megvan.
Alexfux: Egyértelmű, a sima SD-st válaszd! Ha elromlik a memóriakártya, tudod cserélni. Nem érzékeny rázkódásra és valószínűleg ez a legolcsóbb megoldás. Tapasztalatom szerint 17MBps bőven elég, így egy 8GB-os kártyára ráfér 70 perc videó.
Gratula az eszközhöz. Tapasztalatokat szívesen fogadok, hiszen szerintem csak az adathordozóban van különbség és abban sem sok a két eszköz között. Ja, meg kis filmecskéket is szívesen látnék az ismert videomegosztó portálok valamelyikén. :-)
Ezt a 3 gépet néztem ki deh nemigazán tudok dönteni. Tudna vki segíteni? + még olyan kérdésem, lenne, hogy a Panasonic aksija kb hány percet bír!? Köszi^^
2 hete vettem egy ilyen kamerát! (Panasonic sd60) tehát nincs benne memória, vettem bele egy kártyát kb. 6000 Ft (8Gb). Erre a kártyára a legjobb felbontásban kb. 1 óra fér rá. ( 17 Mbps 1920 x 1080 pixel/16:9) Ebben a kamerában nincs 24Mbps! A tesztek szerint így is, árához képest nagyon jó a képminősége. Saját véleményem: az árhoz képest (100.000 Ft) nagyon jó kis kamera. Természetesen létezik sokkal jobb is, jóval drágábban. Full HD TV-n visszanézve nagyon jó képet kaptam. Két formátumot gyártok belőle: sima PAL felbontásút és AVCHD-t. Már csak lejátszót kell vennem hozzá... :-)
Panasonic SDR-H250 -el vettem fel videót /.MOD és .MOI fileok, de a .MOD tulajdonképpen MPEG2 kimenet/, ami "interlaced" és "top field first" ;ebből szeretnék egyszerű módon, minőségromlás nélkül "progresszív" avagy "deinterlaced" videót csinálni, amit feltölthetnék a Youtube-ra. Ötlet, javaslat, program?
Régóta nézegetek egy Pana HDC-xx60-as kamerát. Az xx azért van, mert még nem tudtam eldönteni, hogy a sima SD-s (SD60), vagy a vinyós (HS60), vagy a beépített memóriás (TM60) verziót válasszam.
Meg tudná valaki mondani, hogy egy ilyen Full HD-s kamera mekkora méretű file-t csinál rendes minőségben mondjuk egy óra felvételből?
És a választott kamerával kapcsolatban is szívesen olvasnék pro és kontra véleményeket!
Nem tudom, hogy van-e olyan PC program ami szimulálja a Blu-ray lejátszo felületi strukturáját. (Hasonlo mint pl. PowerDVD a DVD-re igaz az is csak a lemezröl tudja a menü strukturat felismerni.)
Ha ilyen nincs akkor a PC magátol nem fogja ezt felismerni.
HDV kamerát használok, és DVD-t írok belőle, de ennél ugye tud jobb formátumba is menteni a szerkesztő, kevesebb tömörítéssel, de akkor elveszik a DVD menü, ami fontos lenne. Hogy lehetne megoldani, hogy valamilyen jobb formátumba konvertáljak, és legyen menü is, és nem akarok bluray lemezeket írni, hanem gépen szeretném tárolni megnézni a filmeket.
Én is várom a választ, főleg a time lapse miatt. Az én gépem tudja, használom is rendesen, de nem tudom az újabb gépek közt van-e ilyen. És ha már időtényező, a memóriás gépek igazán növelhetnék a frame/sec arányt, extrém lassításokhoz. A féynképezőgépnek szánt CASIO EX(?)-1 már többszázat exponál másodpercenként.
Nincs mit mondani, végül is 4x probálták rendbe tenni (FW frissités), de egyszer sem sikerült, és végül feladták és visszaadták a pénzt.
(3 honapomba került a kisérletezés meg a bizonyitgatás, hogy nem tudja azt, amit a gyárto állit - sajnos.
Pedig különben nagyon jo szerkezet lett volna, ha azt tudja amit állitottak a prospektusok. Egy univerzális media player beépitett DVB-T tunerrel meg memoriakártya olvasoval, külsö és belsö HDD-vel, USB-vel, PAL analog és HDMI ki- és bemenettel, valamint LAN csatlakozással).
Itt vagyuk ujra, és sikerült jól lezárni az ügyet.
Egy biztos, hogy a jövöben nagy ivben kerülni fogom azt a márkát.
Amugy nem sikerült kideriteni miért képtelen lejátszani a studiofelvételeket (jo minöségü MPEG2 meg MPEG4), mig a saját maga által rögzitett felvételeket lejátsza.
Csak azért említettem meg, mert úgy látom egyes gyártók megpróbálnak az olcsó kamerákba mindenféle extrát pakolni, hogy a sok azonos árú olcsó kamera közül kitűnjön. Szerintem ez a fókuszsegéd nagyon jó, meg a spotmérés is messze túlmutat a kamera szintjén. Mind olyan extrák, amiket egy átlagos amatőr szinte soha nem használ, mégis van bennük. Viszont ez azt jelenti, hogy mindezt mondjuk egy kétszer annyiba kerülő kamerába is gond nélkül, talán még áremelés nélkül is beletehetnék, hiszen szinte csak szoftver kérdése az egész.
Ha már szóba hoztam a régebbi kamerámat, megemlíteném, hogy olyan jó awb-t nem láttam még mint ami ebben a sanyo hd1000-ben van. Szinte mindig gyönyörűen beletalál és ragyogó színei vannak. Nem túlszaturált, jó bőrszínek, jó helyen lévő gamma érték. Ehhez képest a Canon hf100 egy fos. Az még oké, hogy awb-n nem tud normális kéet hozni nade manuális wb-nál azért már színhelyes képet kéne adnia. Ehhez képest a vörös csatorna mindig sok. De nem az egész tartományban hanem csak közép/magas vörös értékeknél. Az emberek színe napsütésben rákvörösbe csap át. Hiába lövöm be fehér lapra vagy átnézeti "tejüvegre". Most vagy a Canon szar ilyen téren (elképzelhető, hiszen a Canon sohasem értett a wb-hez, lásd dslr-ek) vagy rosszul van kalibrálva a kamerám. Van hozzá ugyan service manualom de ahhoz még kéne egy gyári memóriakártya amivel lehet aktiválni a service módot.
Akkor neked jó, mert az enyémbe még az sincs. Amit írtam az csak egy megjelenítési "hiba". Kb. abból adódhat mintha úgy méreteznénk kisebbre egy képet, hogy vesszük minden 4. pixelt és azt jelenítjük meg. Az ebből adódó anti aliasing hiányt nézem. Illetve nénzém ha pl. napsütésben látszódna. Ott teljes halál van.