Nem tartom valószínűnek, hogy a későbbiekben került volna ki, mivel fórumtársunk megvette az olasz DVD-t, és abban (állítólag) benne van. Keresett is hozzá teljes szinkront 2009-ben, de nem talált. Tegnap olvastam az akkori hozzászólását...
Ilyesmit én is olvastam, de a honlapon úgy volt írva régebben, hogy ez a jelenet csak az előzetesben volt látható. Ezek szerint mégsem. Viszont ehhez a részlethez akkor nem létezik szinkron, mivel így még én sem láttam soha az életben, pedig a 90-es évek eleje óta betéve tudom a filmet...
Mondjuk ha az adott részen nem hangzik el szöveg, akkor könnyen ki lehet pótolni a szinkront az eredeti hanggal...
A régi spencerhill honlapon valami olyasmi volt, hogy miután Charlie megnyerte a pelotaversenyt, a gengszterek Serrano lakására is kimentek bosszút állni, aztán pár pofont kaptak jöttek ki.
Régen (60-as, 70-es évek) divat volt többféle verzióban forgalmazni a filmeket, főleg a távol-keletieket. Amit a gyártó ország lakói kaptak, azok rendszerint hosszabbak voltak, mint a nemzetközi változatok. Valószínűleg ezeknél a filmeknél is hasonlóan jártak el, hogy az eredeti olasz verziók többet nyújtottak, mint a külföldre kiadott kópiák...
Viszont ami nekem új, hogy az ...És megint dühbe jövünk és a Bűnvadászok sem a teljes verzióban látható idehaza. Az utóbbiról tudtam, hogy a DVD-kiadása hiányos, viszont az előbbiből fogalmam sincs, mi hiányzik. Majd horrordvd kolléga megmondja, ő detektálta ezeket...
A Nincs kettő négy nélkül angol változata viszont cenzurális okból vágott, kiszedték a fülönvágásokat a kikötői lokálos jelenetből, mert a cenzorok attól féltek, hogy az emberek utánozni fogják a filmben látottakat. Ezzel sem tudok egyetérteni valahogy. Adják ki magasabb korhatárral, ha annyira nem fér bele...
Leszedtem a német kiadású Nincs kettő négy nélkül BD-rippet, hát sajnálhatjuk, hogy nem ezt adták ki nálunk, hanem egy konvertált Kincs, ami nincs-et. A film (korához képest) gyönyörűen néz ki, bár az angol hang minősége eléggé gyenge, a zene úgy szól, mintha szorulna a magnóban a szalag. A ráapplikált magyar szinkron viszont egy picit el van csúszva a képtől. Magyar felirat nincsen. Ha ezeket ki lehetne javítani, lenne egy natív 1080p24 HD-verzió belőle, bár a gyári tömörítésű kiadásnak jobban örülnék (ez egy 7 GB-os MKV-fájl, a gyári mérettől jócskán elmarad), de ez is több a semminél, mivel így is szembetűnő a képminőség javulása, valódi HD-élményt nyújt...
Hát ja, nem lenne rossz, ha ez a semmitmondó kiadó visszahívná a teljes készletet és ha kijött odakint a rendes HD minőségű Blu-ray, akkor újból megjelentetné, immáron hozzá méltó képpel és hanggal...
Tegnap volt az RTL-en a Mindent bele, fiúk!, abból sem ártana már egy rendes kiadványt összehozni. Ha jól tudom, a tévében futó brutál gyenge minőségű, csonkolt képarányú változatot tették lemezre, ami ráadásul szarrá is van vágva, némely jelenetek követhetetlenül jöttek egymás után, a fél filmet nem lehetett megérteni...
Régen a VICO kiadta VHS-en, az sokkal hosszabb volt, 90 perc helyett 103 volt az időtartama. De azt írják, még ez sem a teljes kópia, belenézem YouTube-on a német kiadásba, van az elején egy bankos jelenet, amikor Nasem csekkjeit akarják beváltani, erre a bankot épp akkor rabolják ki. Na meg a kocsmai verekedést is megmagyarázza utólag Salud, nem csak azt látjuk, hogy szarrá vernek pár embert és annyi.
Az a baj, hogy az olaszok is ezt az erősen vágott változatot hozták ki, az eredeti verzió sehol nem hozzáférhető...
A Bűnvadászok megjelent az olaszoknál, és az rendes bluray kiadás, de jól sikerült a német kiadású Nincs kettő négy nélkül is, tehát szerintem nincs ok az aggodalomra.
Erre csak akkor kapunk választ, ha megjelenés után leszünk. Remélhetőleg ők nem a DVD-kiadást fogják alapul venni, hanem egy vadonatúj HD-transzfert fognak csinál(tat)ni.
Az a baj, hogy az olaszoknál még egyik filmjük sem jelent meg BD-n (vagy ha igen, akkor én nem tudok róluk), pedig azok tutira rendes kiadások lennének...
Szia! Sikerült megoldanod a problémát? Ha nem, akkor írj a krumplishal@indamail.hu-ra Firpo hadnagynak, vagy giovanni5-nek, ők tudnak segíteni a spencerhill.hu,oldallal kapcsolatos kérdésekben.
Így van, ez a kiadás egy Blu-ray lemezre nyomott DVD-matéria, és akkor még finoman fogalmaztam...
Lehet itt rózsaszín ködbe burkolózni, hogy jaj de jó, vágatlan, meg Blu-ray, de attól még van egy minőségi szint, amit a BD-nek, mint formátumnak KÖTELEZŐEN hoznia kell. Ez a kiadvány meg sem próbálja még a látszatát sem kelteni annak, hogy ő egy Blu-ray film...
Úgyhogy lehet, mégiscsak az Xpress-sznoboknak van igaza? Ott is meg ezerrel a felháborodás...
Aki meg nem látja a DVD és a valódi BD között a különbséget, az menjen el szemorvoshoz sürgősen...
Itt arról van szó, hogy ez az egész egy átverés, a jóhiszemű vásárlók megtévesztése. Ennyi erővel fogom az összes BSTH filmet, felkonvertálom és kiadom Bluray-en mondjuk 2000 Ft-ért, és egy csomóan megfogják venni, csak azért mert Bluray és olcsó. Remélem a fogyasztóvédelem nekem fog igazat adni és megfogja kicsit fingatni ezt a noname Wiamfilm-et.
De ugye az olasz DVD hivatalosan nem kapható hazánkban, főleg nem magyar szinkronnal. Én azoknak ajánlom ezt a lemezt, akik a vágatlan változatot magyar szinkronnal szeretnék beszerezni, a jelenleg legálisan elérhető legjobb képminőséggel. Ez ebben a formában igaz!
Bár már nem ma volt a kérdés: "... a Don Matteo sorozat 5-6. évada letölthető-e valahonnan ...", akit érdekel annak tudok segíteni. Az 5-ös sorozatot leadta az "AXN C", a 6-os most megy.