"What you've got to do is look in your cupboard, see what's there, put it all in a big pot, sprinkle some grated cheese on top and bung it in the oven. That's what pop music is all about."
Ez is abban a Justin-os interjúban volt, Damon állítólag nagyon féltékenykedett...
Azok ellenére, amit a korábbiakban írtam, én is hülyeségnek tartom ezt a Pavement-es hasonlítgatást. Túl popember Damon szerintem, hogy Pavement-et hallgasson. Meg egyáltalán...a "You're so great" ami kicsit Pavement-es, meg talán az "I'm just a killer...".
pavementes gyereket még a saját házukba is meghívták, egy kis kollaborációra.
állítólag éjszaka rákapcsoltak a fejére, valami ötletszívó szerkezetet...
justin is ott volt, neki különösen tetszett
Damon:
"'Blur' wasn't influenced by Pavement. That's rubbish! The only American artist who's really influenced me is Beck, because he's written some sublime songs."
Ezt jól mondta Justine.
Ja, nekem bejön a 13, hallgattam eleget, de ez még nem von le abból, hogy vegytiszta Vowee Zowee koppintás. Az énekstilusban is. (Ja, a Beck analógia is kurvára igaz)
Damon egy tartály, amit saját maga kibaszott jó anyagokkal tölt meg és egy hangyányit megturmixolja. Viszont egy nagyon jó tartály, a Parklife pedig csupa élvezet.
Ez egy egész friss ausztrál interjúból részlet:
"The next Blur album will make the Radiohead album look like a Travis record." "We've got an idea now of what kind of record we're going to make," he says, almost seriously. "It's very early days but I didn't want to start another Blur record until I had at least some sort of idea of where it was going.
In a way I've made the commercial record - inadvertently - with Gorillaz. That's not really where I want to go with Blur. That's something we've worked on for so many years that it should give us - as a band - the opportunity to do new things, tread new territory, without being too worried whether it sells or not. The new thing we do is going to raise a few eyebrows that's all I'll say."
Jaja, gyakran hallok ilyen vádakat.
Én nem akarok ítélkezni felette és amíg nem ad ki szart a kezéből, addig nem is tudok rá haragudni... biztos elfogultság, nem is tagadom.
De például a Gorillazzal sincs semmi bajom.
Ezt nem hiszem, de nem rosszindulatból mondtam, nem tehet róla, szegény ilyen.
Nem nyitottnak mondanám, egyszerűen sikerhajhász és ezért váltogatja folyton az egyéniségét. Lassan igazzá válik, amivel vádolják egyesek (pl. leos carax), hogy trendekhez igazodik.
Két idézetet tennék ide, ezeket nem én mondtam.
Az egyik nem szó szerinti, mert az augusztusi Q magazinban van, ami otthon van, fejből most nem tudom...Damon mondja egy Gorillaz-interjúban, nem hiányzik most a Blur neki, mert köszönhetően a két kislemez-slágernek, ismét a listák élén van és úgy érzi magát mint a Parklife idején, és ez számít.
A másikat Justin mondta egy tavaly tavaszi, szintén Q-s interjúban:
"Damon always wanted to be in U2, i always wanted to be in The Fall".
Mondjuk annak ellenére, hogy elismerem a Blur munkásságát, és vannak király dalaik, Damon Albarn fel sem ér M. intelligenciájához, és egyáltalán, egész életében frusztrált lehet, mert a kortársai közül szinte mindegyik karizmatikusabb, mint ő (Jarvis, Liam, Brett, stb.)...
Amúgy azt olvastam, a dal Brett Andersonnak szól, merthogy a britpop szappanopera egyik részében lenyúlta a nőjét (Justin-t az Elasticából), erre, Brett ír egy dalt ANimal Lover címmel a debütáló albumra, amire Damon ezt válaszolta. Kész Barátok KÖzt.