Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mutantattila Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4364

Én Vácdukán.

Előzmény: murkel (4363)
murkel Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4363

Ejha!

1 hétig nem olvastam ezt a fórumot, mik történnek...

Mi van, elterjedt az explorer-vírus????

Üdv minden új feneketlen bendőjű pénznyelő suv-tulajdonosnak!

Egyébként feltűnt már egy ideje, hogy ősz óta egyre több explorert  látok az utakon itt Vác környékén is.

Valaki Vác közeli van-é?

(Egyik sorstárs Vácon lakik, azt is tudom hol, de nem olvas minket)

mutantattila Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4360

A "keményen jár a váltó" témához adalék.

A múltkor valamit matatgattam a kormány környékén és lebontottam a burkolatot. Alatta látszódik a váltó mechanikának egy darabja. Befújtam védénegyvennel és lényegesen könnyebben jár azóta. A bal oldali index-ablaktörlő-reflektor kapcsolót is befújogattam és az is komfortosabb lett.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4359

Jó a Rockautó, de nem dönthetsz, míg nem kérdezed meg Rick4-et! :))

Előzmény: norti2 (4358)
norti2 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4358

Halihó. Köszönöm az észrevételeket.  Ami biztos, hogy a váltórúd végigjárja a maga útját az is bizonyos, hogy a számítógépnek nincs baja és azt mutatja, hogy LÜKIBEN VAN. Most azt várom, hogy Brown tanult kolléga tapasztalatainak utána járjanak és megnézzék a rögzítő fék effektust.  J  Addig is nagyon köszönöm.  Suzuki FOREVER ..

Alkatrész tekintetében, ami nekem sokat segített ROCK AUTO. COM. Gyakorlatilag mindent megtaláltok. Amerikából te magad rendeled. Pl,  múltkor rendeltem 2db komplett első parkoló lámpa burát (az L alakút)  valamint egy hátsó lámpát. Mindez 30 pénzembe fájt szállítással együtt amit a fedex hajtott végre 1,5 hét alatt.  Üdv mindenki csoki puszi.

tamasistvan Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4357

nem hiszem, hogy ebből Rick4 komoly problémát csinálna..

többek között mert:

nem hiszem,hogy ebből a pár exploreresből élne meg:)

többünknek már bevált mint alkatrész beszerző és ugye járt utat járatlanért...

volt, hogy nekem is inkább más utat ajánlott maga helyett,mert az olcsobb és gyorsabb megoldást igért..

visszatérve még az angliai kenyérre, nekem a tesom is kint él, vele tudnék küldetni, de azt hittem neked van valami minden héten elérhető kontaktod igy az jo lett volna:) de persze erre ne pazaroljuk a dolgot, bár nekem fontos:D

Előzmény: inoxjewels (4340)
tamasistvan Creative Commons License 2010.12.07 0 0 4356

én is nézegetem a lehetőségeket,de eléggé gyér a kinálat..

ez jo lehet?

http://felniapro.hu/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=2&adid=7268&Itemid=31

Előzmény: Törölt nick (4355)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4355

Le vagyok nyűgözve! Tényleg hogy gyarapodunk, tudtam én hogy nem győzhetnek a Suzukisok! :)))

Nem tud valaki eladó bármilyen felniket az Exre?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4354

Próbálj ki valamit: egyszer hajnalban így jártam, akkor jöttem rá, hogy ha a rögzítőfék be van rúgva (és danol is...:), akkor a váltómban a védelem automatikusan kiiktatja a hátramenetet. Szóval bal kézzel húzd meg jól a kibiztosító kart, aztán bal lábfejjel koppanásig told vissza a pedált, (lehet ki van kopva, vagy sokat "felejtették" bent ez miatt nem megy vissza) és már működik is. Nekem bevált, nagyon boldog leszek, ha a tiednek is csak ennyi baja van, mert ezekben a hátramenet csak úgy nem szokott elmenni szarni.

Előzmény: norti2 (4342)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4353

Rá se ránts, a durva az volt, amikor Murkel V8-asát egyszer levéhatosoztam, na az durva volt, apukám, álmatlanul forgolódtam, miközben én voltam a balansztengely egy V8-asban! :))

inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4352

Nagy vagy ember, ezer köszönet a segítségért. Sajnos a leírásodban mindjárt az elején objektív akadály van, nincs aknám. Tehát a villanylift basztatása prolongálva, próbálok valami cimborát keríteni akinek van. Utána nekiugrom a dolognak, a leírásod alapján úgy érzem menni fog. Még egyszer köszi!

Előzmény: mojoska (4350)
4.0V6 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4351

Az murkel kollega lesz az 5 literessel

Előzmény: mutantattila (4349)
mojoska Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4350

Na szóval akna, pótkerék le, jó steklámpa és máris meglátod hátul a két dundi lökésgátlót amiben a levegő is dolgozik. Belemegy egy egy kis vékony műanyag cső amit ha követsz az alváz és kasztni között "eltűnik" a kompresszorba. A jeladó mechanika pedig a hátsó hídon felülről van rögzítve.

Gondolkoztam azon, hogy mivel csak egy jelfogó van mindkét rugóba ugyanannyit nyom holott nem biztos hogy mind a kettőbe egyforma mennyiség kell. (nem biztos hogy egyenesen áll az autó mikor leterheled). Elég elnagyoltnak tűnik nekem ez a rendszer. (Rangen kerekenként van jeladó).

Nem tudom, nekem jól működik, de ki van kapcsolva mert ritkán terhelem az autót komoly súllyal. Hátul nekem egy IFA laprugó van pluszban betéve (egyszerű művelet) és pá.

Előzmény: inoxjewels (4344)
mutantattila Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4349

Ma délután elmentünk drájvingolni a kedvesemmel és két Explorert is láttam. Az egyik szembe jött a Vác és Váchartyán közötti úton a másik a Cora parkolójában áldogált. Jó statisztika egy 20 kilóméteres úton. :)

4.0V6 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4348

De sokan lettünk hirtelen. Te is legyél üdvözölve.

Szvsz. azt kell beazonosítani, hogy minek lehet baja. Váltóbot, elektronika, mechanika.  Egyszercsak mit csinált ? Vagy mit nem ? Az enyémben nagyon nem puha a váltó, ha más kipróbálja úgy kell győzködni, hogy bátran, tegye fokozatba. Lehet, h nem reteszel az R-ben ?

Előzmény: norti2 (4342)
Rebel #70 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4347
Vagyis én kérdeztem :) ( a régi felhasználónevemet már elfelejtettem, most meg reflexből azzal jelentkeztem be, tökjó)
Laci#95 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4346
Sziasztok!

Asszem kérdeztem már de nem tud valaki olyan bontott Explorert amibe benne van még a szintező??
inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4345

A kontakt baráti, azaz ha megszorulok tudok tőle szívességet kérni. Ezt ha nem bánod a kenyérre nem pazarolnám el, de tudom helyette ajánlani itt a falunkban a sarki pékséget. Olyan irgalmatlan bandzsa az ember, hogy már csak azért megéri minden reggel ott kezdeni, mindig röhögve jövök ki tőlük. Mikor kettévágja a 3 kilós kenyeret, gyakran felizgatjuk azzal az ősrégi poénnal, hogy vajon oda szúr-e ahová néz, mert akkor helyet cserélek a veknivel. És ehhez nem kell se repülő, se Csalagút, se komp, elég ha kirándulsz reggelente a Dunakanyarba :o).

Előzmény: tamasistvan (4341)
inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4344

Értem, és bár tök zöld vagyok a témában, valamiért ösztönösen egyszerűbbnek érzem a "jeladó- koszos, sérült pálca" vonalat csekkolni, tehát ezzel fogom kezdeni. Persze csak akkor, ha segítesz a tájolásban mert halvány sejtelmem sincs merre keressem. A kis kompresszor helyét sem tudom, de ha mégsem az a fránya pálca lesz a ludas akkor annak kellene következnie. Előre is köszönöm!

Előzmény: mojoska (4343)
mojoska Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4343

A légrugós Range Roverokon állandó probléma forrás. Volt egy 4.2 Lsei-m egy rövid ideig azon egyszerűen ki lett szedve és sima tekercsrugó lett beépítve. Na mindegy a lényeg, hogy a rendszer tömítetlenség miatt ereszt le. Gázszerelő kontrolspray vagy szappanos víz mindenhova ahol megy a levegő a kis kompresszortól elkezdve és biztosan megtalálod a hibát. Vagy a szlntszabályozó jeladó beteg, koszos, a kis műanyag "pálca" sérült....

norti2 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4342

Tisztelt mindenki. Nemrég léptem be a mozdonyvezetők világába (megjegyzem élvezetes). Viszont van egy csekély problémám méghozzá Ford Explorer 1998 4011 cm automata váltós gépjárművemben egyszer csak eltűnt a hátramenet . Kérném azon a sokat tapasztalt kolléga segítségét aki már találkozott hasonló jelenséggel. valamint kérdés hogy a kormányváltónak mennyire kell puhának lenni amikor kapcsolgatom?.

Segítséget előre is köszönöm üdv mindenkinek.

tamasistvan Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4341

az angliai kontaktod milyen?

nekem heti szinten kellene 2 csomag szeletelt kenyér:)

Előzmény: inoxjewels (4329)
inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4340

Ajjaj, akkor nála asszem elég jól "bekezdtem". :o) Természetesen eszem ágában nincs senkinek a pályáját keresztezni, meggondolatlan voltam mert nem számítottam erre a lehetőségre itt a fórumon. Mindössze a segítő szándékomat akartam kifejezni és nem másoktól üzletet elorozni.

Tehát ismeretlenül is bocsi Rick4, remélem nincs harag! Visszatérve a bejelentkezésem okára, továbbra is érdeklődve figyelem a kommenteket hátha tud valaki tanácsot adni a szintezési nyavalyámra.

Előzmény: tamasistvan (4338)
tamasistvan Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4339

a környéken dolgozom, igy csak meloban parkolok ott.. 

de megdumáljuk:)

Előzmény: Tomdet13 (4333)
tamasistvan Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4338

Rick4 a mi udvari beszerzőnk..

Tőle tudunk joárasítottan alkatrészeket szerezni.

És nem mellesleg borzalmasan segítőkész. Én tegnap, vasárnap, ebédidőben hívtam, hogy nem indul az autom, mit tegyek és baromi segítőkész volt, felsorolt csomo megoldást... Ismeretlenül..

Előzmény: inoxjewels (4337)
inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4337

A Rick 4-re vonatkozó utalást még nem értem, nem ismerem őt (sem, meg a többieket sem). Ha konkrétan szüksége van valamire keressen és igyekszem segíteni. Hozzáteszem mégegyszer, a jószándékot akartam jelezni nem üzletből hanem márkatársként. Nem szeretnék és nem is tudok ebből komoly beszerzési csatornát szervezni, inkább olyasmire gondoltam hogy ha valaki elakadt, megszorult valamivel és nem tud jól kijönni belőle, ilyesmi.

Előzmény: 4.0V6 (4335)
inoxjewels Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4336

Szia, köszönöm a választ. A vételár nem lenne támpont, mert mint írtam barátok közötti üzlet volt. Rengeteget segítettünk már egymásnak az életünk során ezért nem a piaci árviszonyok, hanem elsősorban a kapcsolat döntött. Neki örömet okoz hogy tudja, jó kezekbe került a járgány, nálam az döntött hogy jól ismerem a régi gazdit és az autót. Abban bízom hogy tudom mit vettem meg, az árra akár azt is írhatnám, hogy ajándékba kaptam. Bocsánat hogy nem írok összeget, de valóban nincs értelme, ha ez mégis támpont: az ár nem érte el a félmilliót.

A szintszabályozás kérdése nem izgatna különösebben, de gyakran fogok vele megrakott középnehéz, vagy nehéz futót húzni és a terep sem kifejezetten ideális. Tehát továbbra is szeretnék segítséget kérni, merre induljak a hibakereséssel.

Előre is köszönöm és üdv!

Előzmény: 4.0V6 (4335)
4.0V6 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 4335

Üdv itt.

Mennyiért sikerült beszerezni a kicsikét ? Csak, hogy ne aludjunk nyugudtan, mert a válság miatt mennyire inflálódott el a seggünk allatt a gép.

Az autómata szintező betegségét nem könnyű megtatálálni, ha sokat megy akkor vélhetően valahol ereszti a nyomást. Szerintem kapcsold ki, akkor nem idegesít, hogy szar.

Rick 4 külön örülni fog Neked :-)

Előzmény: inoxjewels (4329)
4.0V6 Creative Commons License 2010.12.05 0 0 4334

Kis odafigyeléssel ezek a nagy vasak rengeteget bírnak. Talán már elmlítettem volt egy 260as Patrol-om azt 550 kmel adtam el vagy 6-7 éve, a mai napog látom mozogni a városban, munkára vették, legalább 1millió km, már lehet benne.

Ezek sem kevésbé tartósak abban biztos vagyok, csak győzzük tankolni.

Előzmény: Törölt nick (4327)
Tomdet13 Creative Commons License 2010.12.05 0 0 4333

Szia!

Itt laksz,vagy itt dolgozol a környéken? Egyszer összefuthatnánk???!!!

Én a Madách tér 5.-ben vagyok!

Üdv.: Tomi

Előzmény: tamasistvan (4331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!