Keresés

Részletes keresés

whisper Creative Commons License 2000.10.03 0 0 245
VPS-PDC: Ahol ez a lehetőség él, ott a video ezt ki is jelzi, nálam legalábbis. Szerintem a Panasonic sem adja alább.

Scart: Műholdvevő video TV, vagy: veszel egy scart megosztót a TV-hez, és akkor minden direktbe belemehet. De szerintem egyszerűbb az első változat.

ShowView: Még nem használtam, mert nem veszek műsorújságot. Szerintem próbálkozzál.

Előzmény: zako (244)
zako Creative Commons License 2000.10.02 0 0 244
Kedves videó-őrültek!

Minap vettem egy Panasonic NV-FJ612EE videót, és lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatosan:

1. A ShowView-nál a műsorújságokban közölt csatornakiosztást hol kell megadni? Csak nem azt jelenti ez, hogy abban a sorrendben kell tárolnom a programokat, ahogy azt a ShowView táblázat tartalmazza?!

2. Mely adók esetében van értelme bekapcsolni a PDC/VPS-t? Gondolom Magyarországon nincs sok értelme... Német adók? Esetleg műholdon keresztül?

3. A másik egy kábelezési probléma: adott egy Grundig TV 1 scart csatlakozóval, egy műholdvevő 2 scarttal és a Pana videó 2 scarttal. Nomármost hogyan lehet összekötni normálisan ezt a hármat, hogy minden működjön? Ugye 1 scart a TV meg a videó között. 1 scart a beltéri meg a videó között. És hogyan kössem össze a műholdvevőt a TV-vel? Merthogy a TV-n csak egy scart van ugyebár...

Lehet, hogy kissé zavarosnak tűnt a dolog, de talán értitek... :-))

Előre is köszi.

Zako

Big Blaster Creative Commons License 2000.10.02 0 0 243
Szevasztok!

Egy Panasonic NV-G50 típusú videó újdonsűlt tulajdonosa vagyok. Nem egy mai gyerek a kütyü, de nekem egyelőre megfelel. Igazából az érdekelne, hogy ismeri-e valaki közelebbről az említett szerkezetet, vagy valami hasonlót. A problémám a következő: NTSC videó anyagot szeretnénk átmásolni. A videó le tud játszani ilyen formátumú anyagot, de nem tudom, hogy átt tudja-e alakítani PAL-ba? A hátlapon van egy háromállású kapcsoló, amivel PAL és SECAM rendszerek között lehet váltani, de NTSC állása nincs. Ezek alapján arra gondoltam, hogy át tudja alakítani a jelet. Viszont a próbafelvételek nem igazán sikerültek (finoman szólva). Lehet, hogy van valami másolásvédelem és ezért lesz élvezhetetlen az átvett anyag? Hogy lehetne letesztelni, hogy valóban tudja-e a konverziót? Aki tud valamit a dologról (NTSC->PAL konverzió), kérem ne folytsa magába.
Előre is köszi.

Bye!
Big Blaster

KTMSzepy Creative Commons License 2000.09.25 0 0 242
Hali

Mi is gondolkozunk uj video vetelen, de eleg keves Panasonic arat lattam idaig a neten. Nalunk meg lehet kapni a HD sorozatot, de a nyugatibb oldalakon mar csak az FJ-vel talalkozok. Mi a kulonbseg kozottuk?
Egy HD685-os es egy HS850-es kozul melyiket erdemesebb megvenni? (arkulonbseg kb 40e), igazabol az erdekel hogy tudasban az SVHS alapmodell mibent tud kevesebbet a VHS csucsmodellnel. Erre vonatkozolag csak eleg keves infot talaltam, abbol is inkabb a parasztvakitos reszt favorizaljak a gyartok.

Tulywa

whisper Creative Commons License 2000.09.12 0 0 240
Nálad is kábel vagyon, gondolom. So, a különbség oka az lehet, hogy a 7i7-es studiómúsor, tuti kamerákkal, beállított fénnyel és Nicam hanggal. Az Eraser meg egy mozifilm, amit előszőr "átírnak" Tv jelre, emiatt kicsit veszít a "fényéből". Meg egyébként is nem egészen fiatal film.

A Thomson szerintem jó választás, én annak idején nézegettem is, aztán valahogy a Samsungnál maradtam. A céghez azóta került egy olyan Thomson is. A képe talán kicsit jobbnak tűnik (igaz nem ugyanazon a Tv-n és nem ugyanazt a felvételt néztem), viszont a menürendszere és kijelzője nekem bonyolultabb volt a Samsung után. Viszont nagy előnye a 2 Scart csatlakozó.

Előzmény: rizo (239)
rizo Creative Commons License 2000.09.11 0 0 239
No, akkor liftezzünk... :)
Nemrég megszületett a válasz a topic-indító kérdésre...
az utolsó körben JVC HR-J711 és a Thomson VPH 6950G versengett, aztán a topic elején irtak, valamint a piszkos anyagiak a Thomson javára billentették a mérleget. Majd meglátjuk...
Az első amit tapasztaltam, hogy LP-n felvéve a film (svarci:eraser) nem olyan szép mint a stúdióműsor (hetihetes): ha 2m-nél közelebbről néztem, akkor időnként foltos-homályos lett a kép... persze 2m-nél messzebbről nézve ez nem igazán látszik.... A hetihetes pedig olyan mintha nem is videóról menne.
Gyanítom, hogy az eltérő jelszint is közrejátszhat.
Na, egyenlőre ennyit, további tapasztalatok később...
Rizo
whisper Creative Commons License 2000.06.17 0 0 238
Kicsit megsüllyedt a topic. Tehát: előre fuss!!! 8-))

UPC tapasztalat: az ügyintézésük borzalmas! Márciusban csomagot váltottam (bővitettről alapra). Ezt akkor be is jegyezték, az ügyintéző állítása szerint. Aztán áprilisban kaptam egy számlát a bővitett csomaghoz. Reklamáltam, utánanéztek elnézést kértek, jött egy javított számla. Májusban megint jött egy rossz számla. Reklamáltam, utánanéztek, átírták a csomagot (?), elnézést kértek, számlát küldik. számla nem jött meg. Június. Számla mindig nem jött meg, viszont jött egy aktuális, persze megint rossz. Reklamáció, asszondja az ügyintéző, hogy a szolgáltatás szüneteltetése van beírva a nevemhezm nem kell fizetnem. Felvilágosítottam a helyzetről, erre: túlfizetésem van, ne foglalkozzak a számlával. Majd ha aktuális lesz, küldenek egyet. Mozt várok türelmesen, és azóta is kapom a max. (bővített) csomagot. (más kérdés, hogy nem nézem, max 2 adót, átl. heti 8 órában).
Hát így megy a nyílvántartás és az ügyvitel az UPC-nél.

Macika Creative Commons License 2000.04.18 0 0 237
Bocsika, akkor Ti még nem vagytok átkötve az optikaira.

Nincs a UPC-nek olyan kerülete, ahol optikáról ne sztereóban adjon.

Lehet, hogy még csak az optikai kábel van lefektetve, de a jelet még a „régi jó”, ezerszer erősített koaxhálóról kapod.

Majd valamikor az idei év folyamán..... talán......

Előzmény: morpet (236)
morpet Creative Commons License 2000.04.17 0 0 236
Vannak olyan kedvesek UPC-ék, hogy küldenek időnként tájékoztatót a műsorokról, és a csatornanevek mellett van egy olyan oszlop, hogy hangsáv (azt hiszem), és végig ki van írva minden egyes csatorna neve mellé, hogy mono, majd a legalsó HBO mellé, hogy sztereo.
Ezen kívül 1993-ban még sztereóban nyomták az MTV Europe-ot, akkor a videónk jelezte, hogy sztereo.
Előzmény: whisper (235)
whisper Creative Commons License 2000.04.15 0 0 235
Morpet, mihez csatlakozik a bemenő kábeled? Hol látod azt, hogy mono az adás?
Macika Creative Commons License 2000.04.15 0 0 234
Érdekes, mert az elvileg plusz ráfordítást jelent nekik.
Ugyanis az üvegszálas kábelen az egész országban (ahol van UPC háló) sztereóban megy.
Lehet, hogy abban a dobozkában vagy a kutya elásva, ahol átalakítják az optikai jeleket a lakásonként bemenő koaxszá.
Előzmény: morpet (232)
jbt Creative Commons License 2000.04.15 0 0 233

morpet Creative Commons License 2000.04.14 0 0 232
De nálunk 2150-ért minden mono! A UPC diszkriminál minket! Tüntetek!!
Előzmény: whisper (230)
Macika Creative Commons License 2000.04.14 0 0 231
Akkor erre a 2150-re jön még rá a majd 2.000 HBO.

Ott lesz ez az 5.000 körül :-(((

Előzmény: whisper (230)
whisper Creative Commons License 2000.04.13 0 0 230
Az ár pontosan 2150Ft. Épp most váltottam az eggyel kisebb csomagra, az 1150Ft. A napi átl. 1 óra tévézés nem ér meg annyi pénzt. Igaz így elvesztem az angol nyelvűek nagy részét. Ígértek telefont, internetet, de eddig még egyik sem valósult meg. Van a háztömbnek saját kábelrendszere 300-ért, csak az egyik sem sztereo. Akkor már inkább az 1150, de legalább élvezhető hanggal.
Üdv, Macika!
Macika Creative Commons License 2000.04.12 0 0 229
Az nem is sok. Nálunk még nincs átépítve a hálózat, és most kerül HBO-val együtt 3.400-ba.

Mi lesz, ha átépítik? 5.000 ????

Előzmény: morpet (228)
morpet Creative Commons License 2000.04.11 0 0 228
Az ár a bővített (asszem így híjják), vagyis az HBO nélküli legnagyobb csomagra vonatkozik, nem mintha az átlagembernek megérné bármelyik (1. vagy 2.) kisebb programcsomag.
Előzmény: morpet (227)
morpet Creative Commons License 2000.04.11 0 0 227
2100 Ft felett van havonta, pontosan nem tudom.
Előzmény: Macika (226)
Macika Creative Commons License 2000.04.11 0 0 226
És az ára?
Előzmény: morpet (225)
morpet Creative Commons License 2000.04.11 0 0 225
UPC. Szóval nálunk már megvolt a fejlsztés (IX. ker, József A. ltp), a légikábeleket föld alá vitték meg minden (98 őszén), de mégis minden adás mono, benne is van a prospekutusaikban. Nálunk is elég sok csatorna van, de rengeteg nézhetetlen van közöttük, míg pl ORF nincs.
Előzmény: klinger (222)
klinger Creative Commons License 2000.04.09 0 0 224
Hello!
Bocsi, tenyleg nem mentem visszafele eleget. Ugy tenyleg nagyon magas az ar a nyujtott szolgatatsert.
Előzmény: Macika (223)
Macika Creative Commons License 2000.04.09 0 0 223
Ha elolvastad volna amit írtunk.....

Szóval arról volt szó, hogy úgy emelt árakat a még nem átépített területeken, hogy semmiféle pluszt nem nyújtott az előző árérért szolgáltatotthoz képest.

A VIII. ker tudtommal át van építve, ott már optikai kábel van végig.

Előzmény: klinger (222)
klinger Creative Commons License 2000.04.08 0 0 222
Hello!
Kulonosebben nem akarom vedeni az UPC-t, de nalunk 45! db. csatorna van es ebbol 41 sztereo.
A legtobb A2, de az RTL-K. es TV2 Nicam. Rengeteg a zenei csatorna, es egy EXTREM nevezetu sport is van, ami eleg jo szerintem. A VIII. keruletben lakom es nekem semmi bajom veluk. Remelem igy is marad :)
Előzmény: morpet (221)
morpet Creative Commons License 2000.04.07 0 0 221
Az UPC minőségéről csak ennyit: a legnagyobb HBO nélküli csomag (amiben néhány kevéssé nélkülözhető, és egy halom sosenézett csatorna van) ára havi 2120 Ft körül van, és VALAMENNYI CSATORNÁT MONOBAN SUGÁROZZÁK!!!!
Ja, van még egy trükkjük: a középső csomagban (a 3 közül) az adások többsége az ún. kábelsávokon jön, amit régebbi televíziók nem tudnak fogni. Nesze nektek nyugdíjasok...
Kicsi offtopic téma, bocs.
Előzmény: Macika (215)
Dr_Hengelhoffer Creative Commons License 2000.04.07 0 0 220
Bocs SE-80
Dr_Hengelhoffer Creative Commons License 2000.04.07 0 0 219
És mi a tapasztalatotok a Sony SLV SE-85 magnóról?
Dzsabb Creative Commons License 2000.04.07 0 0 218
Talán ma :))
"Segítséget kérek, a Thomson VPH6810C videoról kellene info, egy teljesen laikusnak.
Jó vételnek tartjátok-e /55e Ft/, ha nem ilyen áron mit ajánlatok helyette?
Előre is köszi."
Előzmény: Dzsabb (217)
Dzsabb Creative Commons License 2000.04.06 0 0 217
Segítséget kérek, a Thomson VPH6810C videoról kellene info, egy teljesen laikusnak.
Jó vételnek tartjátok-e /55e Ft/, ha nem ilyen áron mit ajánlatok helyette?
Előre is köszi.
jbt Creative Commons License 2000.04.05 0 0 216
Köszi! Van valami határidő erre?

jbt

Előzmény: Macika (215)
Macika Creative Commons License 2000.04.05 0 0 215
A UPC az összes olyan kábeltévés-társaságot felzabálta, akik nem voltak előtte elkötelezve más cégeknek (Matávnak, stb.)

Emiatt teheti meg, hogy bár még csak szűk 1 éve van a magyar piacon, de azóta már kétszer emelt árakat úgy, hogy semmi minőségi változtatást nem csinált, sőt még a programok számát is csökkentette, ill. hogy a csatornaszám ne változzon hozzáadott nézhetetlen csatornákat.

Magyarázták is, hogy ez nem csak az infláció miatt történt (az áremelés), hanem a szolgáltatás minőségének növelése miatt. Minőség akkor fog nőni, ha valamikor (talán az idén még) átteszik a jelet optikai kábelre. Természetesen akkor ez ismét jelentős áremeléssel fog járni.

De akkor talán az összes olyan adó, ami „eredetileg” NICAM, az nálunk is Nicamban fog jönni.

Előzmény: jbt (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!