Keresés

Részletes keresés

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2018
Azért mértél 100 V-ot, mert a PC-t csak földelt aljzatba szabad bedugni! A készülék házát ( emi helyes esetben föld potenciálon van a dugaljon kersztül) egy-egy kondin zavarszűrés céljából összekötik a csatlakozó mindkét pontjával. Ezért mérsz rajta ugye mint egy feszültség osztón kb fél feszültséget (115 V). Ez csak feszültség, és csak csíp (tehát nem életsveszélyes), esetleg a géphez kapcsolt más perifériát agyonvághatja, De ehhez az kell, hogy NE földelt aljzatba dugjad! Hasonlóan viselkedik majd mindegyik földelt dugaljos berendezés, amit nem helyesen csatlakoztatsz. A legkellemesebb egy automata mosógép, aminek a csövét akkor matatod, amikr éppen centrifugálsz, és a vízzel érintkezve jóval kisebb elenálláson-rajtad-keresztül földelődik. Ebbe sem lehet belehalni, de egy életre megtanulod, hogy a földelést komolyan kell venni!
Előzmény: rainman (2017)
rainman Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2017
A földeléshez:

A soros porthoz csatlakoztatott eszközöket is célszeű földelt konnektorból üzemeltetni.
Egyszer megmértem egy földeletlen konnektorból üzemeltetett PC háza és a föld közötti potenciált.
közelítette a 100V-ot! Kész életveszély!

Ki tudja, milyen zavartatás keletkezhet ilyen esetben a gépen belül(is), ami lehetetlenné teszi az adatforgalmat!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2012)
rainman Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2016
Csupán azt a pár alvállakozót, aki(k) olyan minőségben szereltek az utolsó kifejtési ponttól:-(

Az előző hozzászólásolásomban az érpárat a központ számcsúcsától a NT csatlakozójáig (csoki, vagy RJ-aljzat) értettem, amiben benne van a kp. rendezőjétől kezdve az elosztókon keresztül az épületben a vállalkozó által kiépített vezetékig sokminden.

És még valamit elfelejtettem előzőleg. Lehet, hogy egyenáramúlag minden tökéletes, de ha maradtak párhuzamosítások az érpáron valahol, az nagyon meg tudjakavarni a dolgokat. Ezek reflexiós pontokat képeznek, amik leronthatják az átvitelt.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2011)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2015
Szia GP!

Az a 1440 igazábol csak 2400! És amai napig ez van :-)))

Üdv

mikimaus

Előzmény: GP (2013)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2014
Kértem a matávtól, hogy más neven is szerepeljünk a tudakozóban!!

Mennyi idő ennek az átfutása??

GP Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2013
>Gyanús, hogy az érpár minősége változott.
Igazad lehet, errefelé elég gyakran babrálnak az elosztódobozokban. Ha valaki bejelent egy hibát egyszerűen átkötik a vonalakat. Erről egy konkrét eset is eszembe jutott. Pár éve még az analóg modemmel kemény 48k ment stabilan. Nappal valamit szereltek, este látom hogy nem megy 28.8 fölé. 3 nap után hibabejelentő, erre semmi reakció. 1 hét után felhívtam a központot, ott mondták hogy örüljek a 28k-nak, mert nekik csak 14.4-et kell garantálniuk. (még nem volt MatávNET) Stílust váltottam :) mire kijött az ember, babrált valamit a dobozban (nem is csöngetett) 5 perc mulva jó volt megint...

Visszatérve az NT-re, köszi a segítséget, hétfőn elmondom nekik mit kéne csinálni, remélem kijönnek.

Apropó, ha az ISDN szerződés lejár, visszakérhető az analóg vonal? Ingyen? Régi szémmal?

Más: Érdekelnének az ADSL-el kapcsolatos tapasztalatok.

Üdv,GP

Előzmény: rainman (2010)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2012
Szia actsy_farang !

Azért én a helyedben legalább 2 dolgot megtennék:

1. A ház villámvédelmét (antenna rendszert is!) nagy gondossággal ellenőrízzétek (ha nincs, akkor meg kell csinálni - pl. az antenna árnyékolásokat a védőföldhöz csatlakoztatni, ha saját antenna is van akkor azoknak a szerkezetét földelni kell!).

2. Az ELMÜ (vagy ÉMÁSZ, DÉDÁSZ, DÉMÁSZ meg a nyavaja tudja kik vannak még áramszolgáltatók) felé kártérítési igénnyel kell élned! Mivel - ahogy leírtad - kimentek az energiatakarékos izzók (is), szép nagy tranziens jelenhetett meg a 230V-is hálózatodon. Önmagában az a tény, hogy izzó ilyenkor tömegesen megy el, elég bizonyság. Ha le akarják tagadni, akkor tessék a FVF-hez fordulni. és egyébként meg fel kell szólítani őket, hogy oldják meg a túlfesz védelmet (ez főleg kertvárosoknál tényleg időszerű lenne).

De lenne még egy - olcsó :-))) - tanácsom: a telefonvezetérre tegyél fel egy villámvédő-szerelvényt, aminek a föld-lemezelését egy legalább 0,5 kvadrátos sodrott (ajánlott a zöld-sárga színű) réz vezetékkel egy jó minőségű földelési ponthoz csatlakoztass! Ilyen szerelvényt pl. a Trendexnél kaphatsz. Magát a villámvédő patront - ha a mechaikai részt esetleg meg tudod magad oldani - szívesen küldök grátisz!

Légy üdvözölve!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: actsy_farang (2002)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2011
Szia Rainman!

Ugye ugye!
Nem kell szídni (lásd lejjebb) a MATÁV ISDN-t! Csupán azt a pár alvállakozót, aki(k) olyan minőségben szereltek az utolsó kifejtési ponttól:-(

Amúgy az U led villogás az Elcon esetében nem jelenthet mást is - mintha valami derengene alsó réteg tartással kapcsolatban. Nekem netMod-om van, nincs gyakorlati tapasztalatom Elconnal, de mintha üzemeltetői - Matáv - oldalról nem támogatnák megfelelően (sw kompatibilitás, NT specko).

Az meg egy külön szám, hogy agy tk. végberendezés egy nyári záport nem bír ki. Az esetet amúgy - actsy_farang hozzászólásából: ti az fénycsöves izzók is kimentek - nem direkt villámnak hanem 230V-os túlfesznek tűnik! és azért ezen a téren már sokkal védettebbnek kellene lennie.

Üdv mindenkinek!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: rainman (2010)
rainman Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2010
>majd az U led 2-3 percig villog
Gyanús, hogy az érpár minősége változott.
Az U led a központ és az NT közötti kapcsolat meglétét jelzi.
Ha leromlott pl. a szigetelés, az NT észleli a vonali jel minőségének leromlását. Bizonyos körülmények között ekkor az NT újraindítja magát.
Addig villog az U led, amig az NT U-interfész áramkörei beállnak a vonal aktuális paramétereinek megfelelően, majd helyreáll a központ és az NT közötti szinkronizmus.
Szerintem nem az adatforgalom leállása miatt kezd el villogni a led, hanem pont fordítva, szétesik a kapcsolat a központ és az NT között, és emiatt áll le az adatforgalom.
Javasolt az érpárat alaposan lemérni!
Szigetelési ellenállás párban és föld felé, hurokellenállás, szükség esetén csillapításmérés, zajmérés.
Ha jó lesz az érpár minősége, szerintem stabil lesz a kapcsolat a központ és az NT között, és nem fogsz villogó ledet látni.
Üdv!
Előzmény: GP (2003)
rainman Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2009
>a Matáv kicseréli nekem ingyen
Igen, az NT még a Matáv felelősségi körébe tartozik.
>-Hétvégén nincs 143?
Bejelenteni be lehet hétvégén is, de javítani valószínű, hogy csak hétfőn fogják. :-(
Bizony történt már hasonló mással is...
Előzmény: actsy_farang (2002)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2008
Nekem már csak egy évig kell kitartani :-)
Előzmény: wizes (2007)
wizes Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2007
MATÁV ISDN- ről Mindenkit lebeszélek!
Csapda!
Gané a reklám!
wizes.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2006
Mé? Te vagy ügyeletben? :-)
Előzmény: wizes (2005)
wizes Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2005
Tsak azt ne!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (2004)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2004
Ez sajnos egyáltalán nem normál folyamat. Viszont ezen látszik, hogy mi felhasználók mennyire ki vagyunk szolgáltatva ezeknek az ú.n. szolgáltatóknak :-(
Kb. fél-egy éve még volt némi mozgolódás a dologban, az Elcon - legalábbis látszólag - próbált tenni valamit, azóta néma csönd :-(
Senki nem foglalkozik azzal, hogy egy nagyobb file letöltését nem lehet megoldani, mert megdöglik az NT...
Mivel hallottam rémtörténeteket más NT-kről is, nem mertem belevágni, hogy lecseréltessem.
Ha valakinek van valami pozitív tapasztalata, esetleg jelezhetné... Azonnal hívom a Matávot, hogy cseréljék ki...
Előzmény: GP (2003)
GP Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2003
Sziasztok!
Az Elcon NT1+2a/b+V24-el lenne az a problémám, hogy az adatforgalom gyakran leáll. Tudom, hogy a probléma nem újkeletű, nekem is az NT felszerelése óta így van, de eddig csak egy héten 1x-2x jött elő. Pár hete viszont 2-3 óránál többet nem bír ki, és ugye nem is kell mondanom ez milyen ciki, főleg a 150Ft-os kevdezmény szempontjából. Sem a matáv sem az elcon nem tesz semmit. Az Elcon honlapján legalább foglalkoznak a kérdéssel, de a válasz: " Sajnos konkrét gyógymódot nem ismerünk. A legvalószínűbb, hogy az Internet Szolgáltató (ISP) lesz túlterhelt. "

Kérdéseim:
Ez igaz????
Más NT-is csinálja ezt?
Mi lenne a célszerű megoldás?
-NT kicseréltetése a matávval ugyanerre a tipusra
-NT kicseréltetése NetMod-ra
-belső ISDN kártya vásárlása

Egyébként az adatforgalom leállása megbolondítja az Elcont. Utána percekig tart míg bontja a vonalat, majd az U led 2-3 percig villog.
Ez a normál reset folyamat?

Minden segítséget és tanácsot köszönök!

actsy_farang Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2002
Milyen jó, hogy nem dobtam ki a modemet!
Most mérem fel a károkat az elvonult vihar miatt.
Egy taccsra ment vadiúj hifi video, egy sor takarékos fénycsö és az Elcon NT.
Olyan hirtelen jött, hogy nem értem el mindenhová kirángatni az antennákat. Az NT-t áramtalanítottam, gondolom a telefonkábelen érkezett az ajándék. Tavaly elött nyáron is így halt meg egy modemem. A TV-k, videok az antennán keresztül halnak meg.
A kérdéseim:
-Ugye az NT-t a Matáv kicseréli nekem ingyen és bérmentve, mert az nem is az enyém, és nem tehetek róla?
-Hétvégén nincs 143?
-Akkor ha péntek este 9-kor van kedve viharnak támadni, akkor hétföig semmi?
-Történt már valakivel hasonló?
-Hogy a ménkü csapjon bele. Ja ez már nem kérdés.
(A videót remélem jó áron megszámítja a biztosító és veszek egy másik fajtát, mert ez a Philips nem jött be igazán)

Geitenbeffer Creative Commons License 2001.08.10 0 0 2001
...a másikon a párod cseverész a mamával este hattól regel hétig...

Az tuti lenne. De sajnos a másikon még apám fog beszélni a nagymamámmal :)))

Most így latolgatva 2 évig még kibírom itthon ISDN-nel... aztán irány albi, ott meg ficcen majd a kábel, vagy ADSL...

Előzmény: rainman (2000)
rainman Creative Commons License 2001.08.10 0 0 2000
>hogy a rokonok pl. a már ismert számon hívjanak minket

A régi számod csak akkor maradhat meg, ha digitális köztonton vagy jelenleg is, és "migráltatod" a számodat!

Egyébként azt hiszem, a Mindenkinek csomag ISDN esetén a vonalra érvényes, nem az egyes számokra.
Tehát kifizetted egyszer (a vonalra), és élhetszt vele egyidőben kétszer is az ISDN mindkét csatornáján! (Dupla megtakarítás) Te netezel az egyiken, a másikon a párod cseverész a mamával este hattól regel hétig, mindezt az egyszeri átalánydijért.

De biztosat az ÜFSZ mond.

Üdv!

Előzmény: Geitenbeffer (1999)
Geitenbeffer Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1999
És ha most rendeljük meg, akkor lesz ugye egy másik számunk is. Ha arról akarok internetezni (hogy a rokonok pl. a már ismert számon hívjanak minket), ahhoz meg tudjuk rendelni a Mindenkinek csomagot (hogy továbbra is átalányban nyomhassam a netet)?
Vagy alapból ugyanaz a csomag jár a másik számhoz is?
Előzmény: Latya (K.L.) (1998)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1998
Az előfizu kb duplája. A percdíj azonos. De ha egyszerre netezel meg telefonálsz, akkor ugye mindkettőre egynekét számít a percdíj. A MATÁV honlapján szerintem mindent megtalálsz.
Előzmény: Geitenbeffer (1996)
rainman Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1997
>marad a régi előfizetési díj/percdíj a régiben?
"Matáv ISDN Net csatlakozás havidíja pont-multipont szolgáltatáscsomaggal: 4875 Ft/hó
A pont-multipont szolgáltatáscsomag az alábbiakat tartalmazza:2 db hívószám, Hívásvárakoztatás, Hívástartás, Hívószámkijelzés, Hívásátirányítás foglaltság, "nem felel" esetén, illetve feltétel nélkül, Készülékhordozhatóság."
Tehát ezért az árért -ami valamivel több, mint az analógé - kapsz két hívószámot amit egyidőben, egymást nem kizárva használhatsz, és még némi kényelmi funkciót is.
A percdíjak azonosak analóg és ISDN eseténen.
Az akció keretében viszont kapsz négy hónapon keresztül 2500-2500 Ft forgalmi díj kedvezményt.
Azt hiszem, adatforgalmi díjszortzó már jóideje nincs.
>ha úgy néz ki, hogy jan. 1-től megszűnik az átalány
A jó ég tudja, hogy mi lesz itt Jan.1-től átalány szempontjából.
>- meg hát jan. 1-től beindul a nagy harc, ilyesmi...
Csak az a kérdés, hogy Pista bácsi, Juliska néni, avagy pl. Geitenbeffer kegyeiért fog-e ringbe szállni a konkurencia. Avagy más célcsoportot fognak maguknak kinézni???
>- tényleg ennyit kell rá várni?
Ez a te esetedben kétesélyes: vagy igen, vagy nem. :-)
Döntés előtt azt azért tisztázd, hogy az akciós kedvezmények nem zárnak-e ki más kedvezményes díjcsomagok igénybevételének lehetőségéből.

Akárhogy is: magadnak kell döntened, aztán majd magadat dícsérheted, vagy szidhatod a későbbiekben, ha belevágsz.

Üdv: Rainman

Előzmény: Geitenbeffer (1996)
Geitenbeffer Creative Commons License 2001.08.10 0 0 1996
Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem a szereld magad akcióval - meg úgy általában a Matáv ISDN-nel kapcsolatban.
Ami most nálunk van: mezei telefonvonal, Matáv Mindenkinek, Axelero Mindenkinet. Ergo este 6-tól és hétvégén 3-tól pörög a net, és nem lehet minket felhívni -> család ideges, meg kell oldani ezt vhogy.
Ez a 20.000 forintos Szereld magad egész szimpatikusnak tűnik, de az ügynök libák fejükön a fülhallgatóval-mikrofonnal annyira sötétek, hogy szinte semmilyen komolyabb kérdésre sem tudnak válaszolni. A Matáv meg sehol nem képes normálisan összefoglalni az árait.
Szóval ami engem konkrétan érdekelne, az a következő:
- Ha megrendelem a cuccost, akkor marad a régi előfizetési díj/percdíj a régiben?
- Külön forgalmi díj ugye nincs?
- Megéri-e ezt egyáltalán megrendelni, ha úgy néz ki, hogy jan. 1-től megszűnik az átalány -> itthon internet full stop?
- meg hát jan. 1-től beindul a nagy harc, ilyesmi...
- tényleg ennyit kell rá várni?

Válaszokat előre is köszönöm

Geitenbeffer

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1995
Hansen! Neked kötélből lehetnek az idegeid! Minél több lépcsőben folyik az ügyintézés, annál több hiba csúszhat be, de hogy mindegyik lépcsőben becsússzon valami....Én műszaki oldalról tapasztalom nagyon gyakran ezeket a dolgokaT: akárhol legyen egy új piros valami balra felszerelve, akkor előfordúlhat, hogy máshol,kettő régi jobbra lesz leszerelve.
Előzmény: Hansen (1993)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.08 0 0 1994
Szia Hansen!

csak azt az egyet nem értem, miért kellett ehhez egyáltalán bármilyen megrendelőt faxolni? Mivel a "Szereld magad" csak meglévő analóg vonalra kérhető, simán a 1212-őn szóban meg lehet rendelni sé ott kapsz egy megrendelési számot amire (is) hivatkozhatsz a későbbiekben!

Amúgy NEM a szerződés megkötésétől HANEM a megrendelés visszaigazolásától számít a 30 napos kötbér határidő, úgyhogy teljes nyugalommal küldj egy faxot a 1212-nek (06 80 443323 BP /24 Sopron?/ 25 Nyíregyháza? nerm biztos a sorrend), amiben bejelented a kötbérigényt - annak idején kemény 3 hónap várakozás után így kaptam meg az NT-t 3 napon belül (és utána mégegyszer 1-2 hét múlva, mert az volt a "listás" ! :-)))

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Hansen (1993)
Hansen Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1993
Sajnos nekem is hasonló a tapasztalatom.

A médiában két hete reklámozták a szereld magad akciót amikor rászántam magam az ISDN megvételére.
Elösször az internetről próbáltam letölteni a megrendelőt, de csak a régi akció megrendelője volt fent.Aztán megpróbáltam faxon lekérni, de ott sem frissítetek.Felhívtam az 1212-t, ők szabadkoztak és azt mondták , hogy megkeres az egyik ügynökük, aki másnap fel is hívott.Elmondtam neki ,hogy ISDN-t telefonnal együtt szeretnék vásárolni.Faxon elküldött egy RÉGI megrendelőt.Felhívtam és elmagyaráztam neki, hogy ez nem jó megrendelő,mert ha én szerelem fel a készüléket akkor 5000 ft-al olcsobb, de nem nagyon értette mit akarok.Két nap múlva megkaptam a jó megrendelőt , amit faxon visszaküldtem. Teltek a napok, én folyamatosan érdeklődtem ,de azt mondták ne aggódjak az ügy folyamatban van.A 29. napon megkaptam a szerződést.Hibásan.Én telefont is rendeltem , de ők nem akartak adni.A hibás pontot áthúztam és beírtam az igényemet a telefonra, majd bevittem a Duna Plaza-ban lévő MATÁV PONT-ba.Ott az ügyintéző aláírta, lepecsételte és átvette.A szerződéshez kaptam egy papirt amin az volt, hogy a beérkezése után két nappal küldik a készülékeket.Ennek ellenére 8 nap múlva sem kaptam semmit.Felhívtam az 1212-t és ekkor ért a sokadik hidegzuhany.A nő azt mondta "a szerződés érvénytelen ,mert belejavítottam", de menjek be a MATÁV PONT-ba , ott kinyomtatnak egy másik szerződést.Bementem és megkérdeztem a nőt aki átvette a szerződést, hogy miért nem szólt hogy hibás a szerződés, de csak állt bambán.Kitőltöttem az új szerződést és megint leadtam.Azóta eltelt 3 hét és én csak reménykedek, hogy a hátralévő időben nem fog ideérni a készülék és beperelhetem a MATÁV-ot.
Ilyen felháborító, trehány ügyintézést egész életemben nem tapasztaltam.Remélem jelentős piacot fognak veszíteni jövőre.

Kisbuta Creative Commons License 2001.08.01 0 0 1992
Sziasztok!

Esetleg valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mit is kéne tennem. Nagyon vágytam Matáv ISDN-re és nem átallottam megrendelni a Szereld magad csomagot.

Ennek már lassan egy hónapja... Azóta náhányszor már érdeklődtem, először azt mondták két hét. Nem vagyok agresszív, kivártam a két hetet. Ezek után felhívtam őket, mikor is mondták, hogy 30 nap... Na mondom ez szép, de csak nem bírtam. 28 nap eltelik, felhívom őket.. No? Jövő héten megkapja. Következő héten semmi, hívom is őket, a jövő héten megkapja. Na most van ez a hét, fel is hívtam őket így szerda délután, hogy mi van... Hát napokon belül megkapja... Erre naívan megkérdeztem, hogy elküldték már egyáltalán? Mire a válasz: NEM.

Nesze neked szolgáltatás. Én fizetném, ha kapnám, és használnám is, de nem kapom.

Van ezzel valakinek valami tapasztalata?

Várd ki magad csomag...

szasza_hungary Creative Commons License 2001.08.01 0 0 1991
Mi történt velem ma:

Sajnos nem tudtam, hogy a MATÁV már eladta a régi vonalamat.
Szóltam a 143-nak, hogy nem mondják be, hogy megváltozott a szám, amikor kiszámlázzák.
Hát ő visszaállította 10 perc alatt.

1 órával később.
- XY vagyok apukámat keresem!
- Hát nálunk nincs ilyen nevű..
- A 54444444 számon mondta be, hogy megváltozott.
HOPPÁ!!!

Szóltam a MATÁVnak, a srác meg nem értette, hogy mi a probléma.

De még mindig nem tudom, minek számlázták ki a hangbemondást! Az majd holnap elválik.

Kola Creative Commons License 2001.07.29 0 0 1990
ISDN-em van Netmoddal.
Ma végeztem egy formatot és egy Windows telepítést.
Az előbb ellenőriztem le az Origon az adatforgalmat, és 41.9 kbps-t dobott ki...
Lehet ezen valahogy gyorsítani?
Mit javasoltok?
Hallottam régebben a Netsetterről, illetve van egy új site, a https://www.marketscore.com címen.
Segít ez a gyorsításban?
rainman Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1989
Én köszönöm a téma felvetését, legalább volt apropó rá, hogy ebbe a témába is belemásszak.
Eddig jól megvoltam nélküle. Ha hasonló panasszal találkoznék a napi gyakorlatban, már kézenfekvő lesz a válasz, nem az, hogy majd utánanézek...

Üdv, és jó száguldást! (na jó, tudom, létezik még ennél is gyorsabb technológia...)

Rainman

Előzmény: kpete (1988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!