Keresés

Részletes keresés

syssy48 Creative Commons License 2020.08.04 0 1 66230

Erre konkrét választ tudok adni. Mostanáig nem dolgozhattak a 65 éven felüli pathológusok. Sokáig csak a legsürgősebb szövettani vizsgálatokat végezték el a covid miatt. Ennek ellenére a maradék halálra dolgozta magát. Aztán enyhítettek a szigoron és egyszerre annyi vizsgálatot kértek, hogy nem mentek haza a munkaidő lejártával, sőt szombaton is dolgoztak, hogy valamennyire el tudják végezni az időigényes vizsgálatokat. Ugyhogy nem vakarják a ......., ilyen a magyar rendszer, nemrég mehettek vissza a 65 éven felüliek. 

Előzmény: virágszív (66229)
virágszív Creative Commons License 2020.08.04 0 0 66229

Ez azért nagyon gáz, hogy a szövettanok így elhúzódnak. Tényleg nem akarok bántani semmit és senkit, de csoda, hogy vezető halálok a daganat? Hát ennél a betegségnél az idő nagyon sokat számít. 

Előzmény: _chillout_ (66228)
_chillout_ Creative Commons License 2020.08.04 -1 0 66228

:-( Sajnálom nagyon!

Anyósom kétszer utazott fel habókra a szövettani eredményéért, mondták neki, hogy bocsi, sok a beteg, kevés a patológus. Most, közel 2 hónappal a műtétje után nélküle ült össze az onkoteam, tegnap tudta meg, hogy holnapután kezdi a kemót. Agyrém.

Előzmény: syssy48 (66227)
syssy48 Creative Commons License 2020.08.04 0 1 66227

Engem is elért a magyar egészségügy:( Múlt hét óta serceg az a fülem, ahonnan a tumort eltávolították. Múlt hét óta próbálok időpontot kérni, sikertelenül. Most már fáj is egy kicsit. A péntek és a hétfő az egész nap azzal telt, hogy megpróbáltam telefonon elérni egyrészt a járóbeteg rendelést, másrészt a klinikát, ahol műtöttek. Esélyem sem volt rá, mindig foglalt volt. Ma végre sikerült időpontot szereznem, de csak péntekre. Ez már tényleg elviselhetetlen. Régen adtak időpontot a recepción. Most azt sem lehet, csak a rendelőben, a doki nem gyógyít, hanem telefonon időpontot egyeztet. Röhej. 

Előzmény: _chillout_ (66225)
_chillout_ Creative Commons License 2020.08.04 -1 3 66226

Mindannyian kedveltük Fenyvesicet, pont ezért, én személy szerint szeretném, ha úgy maradna meg az emlékezetemben, ahogy ismertem, bármiféle privát info nélkül.

Nekem eleve nagyon furcsa, ahogy nullkilométeres nick-kel privát infókat akarsz megosztani egy elhunyt barátodról.

Előzmény: Jabbadehutt (66223)
_chillout_ Creative Commons License 2020.08.03 -1 1 66225

Helló magyar egészségügy...

Előzmény: GeriSoft07 (66220)
syssy48 Creative Commons License 2020.08.03 0 0 66224

Igen, szerettük, éltetője és segítője volt a topiknak, bár nem mindenki rajongott érte.

Előzmény: Jabbadehutt (66223)
Jabbadehutt Creative Commons License 2020.08.03 -3 2 66223

Nekem Fenyvesik öreg cimborám volt. Gondolom, sokan szerettétek olvasni, még ha megosztó is volt a személyisége. Hadd osszak meg veletek egy kis privát infót vele kapcsolatban. 

Jabbadehutt Creative Commons License 2020.08.03 0 1 66222

Annyira örülök, hogy Látans ismét ír. Nekem nem sikerült kiderítenem az eredeti nevét. :-( Pedig nagyon szeretnék vele levelezni. 

syssy48 Creative Commons License 2020.08.03 0 1 66221

Sajnos ismerem ezt a rettegést, ahogy sokan mások is közülünk. Még jó, hogy te erős vagy! 

Azért ez nagyon elkeserítő. Hiába végeztetnek el mindenféle vizsgálatot, ha nem figyelnek oda eléggé az egyénre. Nem irígylem (nem is sajnálom) az orvosokat, az is lassan már olyan szakma lesz, mint egy ügyfélfogadósé. Csak éppen életekért felelnek. Ez a mostani 4 beteg 1 óra alatt javítana a dolgon, ha nem lenne mégiscsak buta kötöttség. Akinek nem szükséges a negyed óra, azt miért nem adhatják másnak. Arról nem beszélve, hogy ma egész nap nem tudok telefonálni, időpontot kérni, mert állandóan foglalt a vonal. 

Előzmény: virágszív (66218)
GeriSoft07 Creative Commons License 2020.08.03 0 3 66220

Glutén és laktózérzékeny vacsora, 2020 magyar kórház.

És ne mondjam hogy ba...ák meg a.......

Reggel 7:45-re értünk oda, covid teszt kötelező befekvéskor, 8:00. össze kellett várni mindenkit a földszinten, ez olyan 16 ember egy 20nm-es váróban. Nesze b+ 1,5m...

az orvos 9-re megjött, majd röhögve a mintavételes fiolával terel mindenkit az alagsorba, ahol leveszik a mintát, szóval röhögve mondja a portásnak mellettem, hogy "viszem túristákat, csak nincs nálam a színes esernyőm"

Lemennek az alagsorba, leveszik a mintákat, majd mindenki visszamegy a földszintre, ahol megkapják a papírt.

Tényleg én vagyok a hülye, ha azt gondolom, ez ÉRTELMETLEN???!?!?!??!?!

syssy48 Creative Commons License 2020.08.03 0 3 66219

Nagyon sajnálom, mert én a saját tapasztalatomról írtam, úgy látszik mi mindig kifogtuk a jó orvosokat. Az én két daganatom és férjem két daganatát is időben diagnosztizálták, jól kezelték, mindketten stagnálunk. Jól vagyunk. 

Ez a másik, minden pénzünk ráment az ingyenes orvosi ellátásra. Mert sajnos a jó orvosok sem képesek csodára, ha júliusban kérik a CT-t, azt szeptemberre kapnánk, pénzért pedig 5 napon belül. És még sorolhatnám. De bár csak ezen múlna. 

Előzmény: GeriSoft07 (66217)
virágszív Creative Commons License 2020.08.03 0 4 66218

Nagyon megértem az elkeseredettségeteket. 

A férjem egy nyaralás alkalmával nagyon rosszul volt. Fájt a mellkasa, gyenge volt, de közben kicsit meg is volt fázva, köhögött. Azt gondolta nátha vagy ilyesmi. Hazajöttünk, de már nem volt a régi, séta közben hát, mellkas fájdalom, mindíg meg kellett állni stb. Innentől másfél évig járt orvostól orvosig. Azt mondták jó a szíve, tüdeje, terheléses ekg is jó, majd kitalálták, hogy gerinc, de ott sem találtak semmit. Aztán egyszer nagyon rosszul lett, mentőt kellett hívnom. Stabilizálták és vitték az intenzívre, szívkatéterezést csináltak és kiderült, hogy épp a második infarktusa közepén van.

És bizony így már olyan mértékben károsodott a szíve, hogy se stent műtét, se baypass műtét sem semmi nem kivitelezhető. Egy fantasztikusan jó, hihetetlenül okos, családszerető, humoros emberről beszélünk, aki most több maréknyi gyógyszerrel működik, segíteni már nem tudnak, és a gyógyszerek mennyiségével is már elértük a plafont. A továbbiakban már a gyógyszerekkel sem tudják manipulálni az egyre romló életminőségét.

Minden nap hálás vagyok, hogy még itt van nekünk, hogy nem adta fel a humorát, és dolgozik és programokat szervez, és szeret minket. És közben rettegek minden nap érte.

Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, hogy átérzem a helyzeteteket, mert persze nem tökéletesen ugyanaz a két történet, de hasonló. 

Előzmény: GeriSoft07 (66217)
GeriSoft07 Creative Commons License 2020.08.03 -1 2 66217

khm khm

"Ennek ma már egyértelműnek kellene lennie, és felelőtlen az a nő, aki nem jár évente vizsgálatra."

Párom évekig járt nőgyógyászhoz, pontosan azokra a panaszokra jelezve, amiket utólag mind olvashattunk a méhtestrák kapcsán. Az orvosnak nem tűnt fel, és csak okoskodott, és amikor észrevették mi van, akkor 2 héten belül azonnal műtötték is.

Szóval ja, tök jó a rendszeres orvos látogatás (pénzért maszekban ugye) tényleg! Ja, nem...

Előzmény: syssy48 (66214)
GeriSoft07 Creative Commons License 2020.08.03 0 2 66216

Mi megvagyunk, egyre idegsebben, de megvagyunk.

Remélem már jó hírekkel hamarosan :)

Darazsak: csak szakember! ha lódarázs tényleg, mert az többszázas/ezres kolóniában él. Ha hozzá hasonló de kisebb papírdarázs (padlásdarázs) annak kisebb fészkei vannak, 20-50 max 100-as lélekszámban, de sok kis fészek lehet.

És panel szinte élhetetlen klíma nélkül igen. 

virágszív Creative Commons License 2020.08.02 0 0 66215

A hűvös jó lesz 🤗 Hamarosan a darázsírtó is megérkezik, és akkor végre tudok szellőztetni. 

A szűrésre visszatérve, most utánaolvastam, hogy állítólag csak a 30%-unk jár rendszeresen. Ez borzasztó kevés szerintem. 🙁

Előzmény: syssy48 (66214)
syssy48 Creative Commons License 2020.08.02 0 3 66214

Ennek ma már egyértelműnek kellene lennie, és felelőtlen az a nő, aki nem jár évente vizsgálatra. Nem csak ő halhat bele, de a családját is tönkreteheti. Nagyon jót teszel azzal a bloggal!!!!! 

Küldök egy kis hűvöst:)

Előzmény: virágszív (66213)
virágszív Creative Commons License 2020.08.02 0 3 66213

Ahhh!  Mit nem adnék most egy klímáért...

Amúgy készítettem egy blogot, hogy felhívjam a figyelmet a méhnyakrákszűrésre. Már ha egyvalakit meggyőz a szűrés fontosságáról, megérte. 🤗

Előzmény: syssy48 (66211)
virágszív Creative Commons License 2020.08.02 0 0 66212

Kiderült, hogy a szobaerkély zsalu és a fal közé fészkeltek be, úgy egy emeletnyi hosszan. A gondnok azonnal intézkedett, délután jön az írtó, nekünk viszont most teljesen bezárva kell lennünk egy panelbe. Kibírhatatlan a meleg. Mondtam is, hogy ma rántotta lesz az ebéd mert én így biztosan nem főzök csak majd este, ha lesz itt levegő.

És tényleg lódarazsak... 

Előzmény: Boszorka (66210)
syssy48 Creative Commons License 2020.08.02 0 1 66211

Köszönjük, mi jól vagyunk, szerencsére van klímánk, így élvezzük a hűst a lakásban. 

Darazsakkal mi is kínlódtunk, nem kevés pénzért, de kiírtották őket, mert nem lehetett másképp megoldani, rossz helyre telepedtek. Sajnos ugyanez történt egy méhcsaláddal is, nem tudták kicsalni a királynőt.

Ami a paradicsomokat illeti, már túlzásba viszik a terméskészítést, nem győzöm szedni a kis golyókat:) viszont gyümölcsfákkal is próbálkozni kellene, a nappaliban még van hely:DDDDDD

Előzmény: virágszív (66209)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.02 0 0 66210

Nézz körül a redőnyszekrényben. Nálunk oda fészkeltek be egyszer.

Előzmény: virágszív (66209)
virágszív Creative Commons License 2020.08.02 0 1 66209

Sziasztok!

Nagy itt a csend. Remélem ez jót jelent. :-)

Kedves GeriSoft! Hogy vagytok, hogy viselitek ezt a meleget?

Syssy! Mi van veletek?

Chillout (remélem jól írtam), nálatok mi a helyzet?

Mi az éjjel ebbe a kánikulába, teljesen becsukott ablakok mellett kényszerültünk átozzadni az éjszakát, mert valami lódarázsfészek költözött a közelünkbe, és egyszercsak elkezdtek berepkedni a nyitott ablakon, vagy 4-5 darad. Jó megtermett, ilyesztő zümmögők voltak, úgyhogy éjjel fél egyig csatáztunk velük itt a lakásban, aztán mindent becsuktunk, hogy ne jöjjön több. Ma majd megnézem az utcáról honnan jöttek és szólok a gondnoknak, hogy tegyenek valamit.

Hú, én amúgyis félek minden bogártól... 

virágszív Creative Commons License 2020.08.01 0 5 66208

Drága, kedves emberek!

A tegnapi napot azzal töltöttem (persze a munka, kis túlóra, család közt fel-fel bukkanó szabadidőmben), hogy valamennyire megismerjem ki mivel küzd közületek. Úgy érzem tartoztam ezzel nektek. Természetesen nem hiánytalanok a visszaolvasásból származó infóim, mert ez így egyben borzasztó tömény.

Pozitív gondolkodású vagyok, de nagyon emocionális alkat, úgyhogy az érzékeny kis lelkem egyenlőre még fel sem tudta dolgozni az olvasottakat. Olvastam ugye a fórum első 8 évét, és mélyen érintett az is, de mindenképp más, hisz az benne van a kis agyacskámba, hogy azok a dolgok már megtörténtek. A tegnap olvasottak nagy része viszont épp most történik, most élitek meg. (Idecsöppenve, és a nagy befogadóképességgű lelkemmel pedig egy picit én is...) 

Megerősített viszont abban, hogy, amit mind a doki megteszem, gyorsan-hamar, vágják ki vagy mit tudom én, és aztán letudom, nem lesz bajom, mert én úgy érzem számomra csak ez a megoldás, mert én feleannyira sem lennék képes mint amiken ti, vagy szerettetek átmegy. 

Kicsit most meg kell nyugodnom. 

De minden virtuális erőmet küldöm felétek. 

Nekem most megtáltosodva nagyon sok van. 

Syssy! 

Ha a paradicsomtermelést tönkretesszük, akkor jövőre a paprikatermelést is meg kell céloznunk 😁

Boszorka Creative Commons License 2020.07.31 0 2 66207

Ezért szokták lehetőleg bent hagyni a petefészkeket.

Előzmény: _chillout_ (66206)
_chillout_ Creative Commons License 2020.07.31 -1 3 66206

A csontritkulás inkább a petefészkek inaktivitásához köthető, a méhnek nincs szerepe a hormonháztartásban.

Előzmény: virágszív (66202)
irmike Creative Commons License 2020.07.31 0 2 66205

Èrdekes, amit a paradicsomról irtál. Amikor megkaptam a nyavalyámról az itéletet, volt egy alig élö virágom, egyetlen száraz levele volt. Egy lyukas kétfillérest nem adtál volna az életéért. Elhatároztam, hogy ez az életvirágom. minden nap cseppenként öntöztem, simogattam és most már szép növény lett belöle. Tehát sok sikert a paradicsomhoz és sikeres, teljes gyógyulásat kivánok!

syssy48 Creative Commons License 2020.07.31 0 1 66204

Ez is biztosan igaz, de én itt vagyok, 18 évvel a műtét után se stroke-om, se csontbajom nincs. Nekem is vannak mini bogyóim, mi már ettünk róla:) Állítólag ez télen is folytatja a tevékenységét. Tönkre fog menni a paradicsom kereskedelem:)

kovarek Creative Commons License 2020.07.31 0 2 66203

Ne feltételezz mindenben rosszindulatot. Többeket érdekel itt a sorsod, én örültem, hogy láttam, posztolsz máshol. Jobbulást és kitartást a küzdelmedhez.

Előzmény: Törölt nick (66177)
virágszív Creative Commons License 2020.07.31 0 0 66202

Na ezt például nem is tudtam. Érdekes info. Viszont az oszteoporózis is hasonlóan köthető a méh inaktivitásához. 

Na, én ilyenkor készülök a dolgozóba. Iszom a kis kávém, és az ablakomba megjelentek az első koktélparadicsomok 😁 Akkorák még mint egy borsószem, de úgy megörültem nekik. Az első panelban nevelt paradicsomaim. Azt hiszem azt jelzi ez, hogy nem lesz semmi baj.

Mindenkinek hasonló szép napot kívánok (amikor majd felébredtek) 🙂

Előzmény: _chillout_ (66199)
syssy48 Creative Commons License 2020.07.30 0 0 66201

Köszi, érdekes. Erre nem gondoltam. 

Előzmény: _chillout_ (66199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!