Sziasztok! Szeretnék venni egy motoros permetezőt. Az lenne a kérdésem, valaki használ akkumlátoros gépet? Sokszor este jutok el oda, hogy tudok permetezni, ezért is(meg a szomszéd miatt is) részesítem előnyben az akksisat a benzines helyett. Megközelítik nyomásban a benzineseket? Valakinek tapasztalat?
A Briggs-Tecumseh típusú gépek szabvány csatlakozással rendelkeznek! 1 dolog térhet el,a tengely hosszúsága! Az függ sok mindentől,például a ház magasságától,kiképzésétől. Továbbá ezek a motorok megtalálhatóak még sok más gépen is.
Hátha tudtok segíteni. Van egy elég régi fűnyíróm. Partner, tecumseh vantage motoros. Namost. Teljesen elrohadt az alja, a motor jó, így nem vennék új nyírót. Nézegettem ilyen fűnyíró házakat. Szerintetek az MTD 51 BC fűnyíró házán a motor felfogató csavarok stimmelnek a tecumseh vantage motorhoz? Mennyire szabványok ezek a csavar távolságok? Égen földön nyoma nincs már az én fűnyírómnak az interneten.
Egyenlőre én is igy vagyok vele. Trakiba kell két liter, évente a cserét kibirom. Az önjárósba meg kb kéthavonta lesz csere, szóval az ár nem nagyon játszik.
Van egy aggregátorok briggs vauntgard motorrar, a felirat szerint Mitsubishi. Az a gondom, hogy sima alapjáraton megígértem ingadozik a fordulatszám próbál a gép korrigálni, hullámzik. Ha a szivatót minimálisan rahuzum, akkor kisimul. Merre kutakodjak. Gondolom karbulalas és duguláselhárítás lehet. De a karbit kiszedni nagyon macerás. Alulról bontható a karbi.
Köszönöm a válaszokat! Bizony két motor felfogato csavart is kiszedtem, ami akár az olaj leeresztő csavar islehetett volna... Más szóba jöhető hely nincs.gondolom a motort nem kell leszedni egy olajcsere miatt a fűnyíró alvazrol.:D
Köszi! Alszom még pár napot a dologra, mert egy ismerősöm úgy néz ki tud baráti árat mondani HS82R-re. Nagyon túlzás lenne, de azt hiszem azzal a követkető 1-2 évtizedre elintézném a sövényvágó kérdést nálunk. :D
Más: Ti milyen olajat ajánlanátok egy 724 ccm-es B&S Intek V-Twin motorba a fűnyíró traktorhoz? SAE30 a gyári előírás, de azért az elég alap olaj, vannak nála bőven jobbak. Valamilyen kétértékűn is gondolkodom, hogy ősz végén még lehessen menni egy kört, ha kell. ACEA A3/B4 10W40 olajokat nézegettem. Szerintetek?
Már hogyne lehetne, de akkor szállást is kellene szervezni a környéken :) Nagy gépekkel is egész napos munka, minden nem látszik a fotókon. Termelékenységben ezekhez sehol sincsen a kis gép. A vágóél sokkal többet bír. A HS82T jelű 5000-et lök percenként, sokkal szebb, finomabb vele a vágás, mint bármi mással. Az igazi akkor lenne, ha 1 méteres lenne a vágóél :)