A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
azt aláírom, hogy üvöltözni, fenyegetőzni, stb. nem kéne (bár, emlékeztek: "ennyiért ilyeneket kapunk":), de a fotósok meg tartsák tiszteletben, ha valakinek ez nem fekszik.
attól még nem bunkó, meg barom, hogy nem szereti.
persze, jogod az van, hogy oda menj, és ennek ellenére a pofájába fotózz. más kérdés, hogy én nem tenném, mert jobb a béke.
(általánosságban beszélek a gkv-król és a fotósokról...)
Naponta fotózom őket, mert itt lakom a vonal mentén, de csak elvétve találkozok ilyennel, szerencsére.
A 23-as vezérei alapból normálisak (már akik itt szoltak lenni állandóan), elég sokokat személyesen ismerem a többit meg látásból, de van egy két gyökér is.
Az 54/55-ről átszerelő kocsik vezetői viszont már nehezebb esetek. Néha még a megállókban megállás is nehézségeket okoz, főleg ha garba megy az illető, az 'Ady-ról.
Akit emlitesz egy ritka nagy b..m, de nem kell komolyan venni, csak a szája nagy.
Legalább másfél-két éve történt ez, gőzőm sincs, hogy pontosan mikor, és hogy melyik buszt fotóztam le akkor. Kicsit lehetetlent kértél most. ;-)
(Am én nem a garázs felé fotóztam, hanem a Szentlőrinci út felé, ezzel nem is volt baja az őrnek).
Hozzám s kijött az őr karácsony napján és megkért, hogy a gar.-ból kijövő buszokat ne fotózzam mert ha felrakom a netre akkor a háttér miatt ami úgy a garázs belseje azért ők kapnának ...
(Azt a 198-as képet ha megkérlek este feltennéd? Kivácsi lennék ki volt vele)
Ilyen velem is történt már: Dp előtt fotóztam az érkező garimeneteket és a 198-asokat. Megérkezett az egyik 198-as, lefotóztam. Ezt megelégelte az egyik őr, majd odajött hozzám, odahívta a busz vezetőjét is, majd megkérdezte tőle, hogy megengedte-e nekem, hogy fotózzam a buszt. A vezér ilyet szólt: "Jaj, hagyjad már, nyugodtan fotózza a buszt, engem nem zavar!" Az őr csak pislogott, alig tudott mit mondani, aztán inkább visszasétált a portára és a békénhagyott. :-D
Sajnos vagy egy-kettő, nem sokkal a fagypont fölötti IQ-val rendelkező vezér, akinek nem megy át, hogy a kutya sem kíváncsi rá, csupán a busz a lényeg....:-))
Egyszerűen utálja a fotósokat... (valószínűleg azért mert a múltban valami rosszat vétett és lefotózták)
Nekem is volt elég sok olyan esetem, hogy végállomáson nem is az adott buszt fotóztam, "a barom" mégis odajött és elkezdett magyarázni, mire a fotózott busz sofőrje mondta, hogy nyugodjon már le, semmi rosszat nem teszek. :-P
Azért a vonalon fotózás annyira sosem volt para... (bár ami a múltkor be lett írva, hogy megállt és kiszállt, ilyet még nem tapasztaltam)
De a végállomáson megvan a lehetőségük, hogy odamenjenek hozzád és szebbnél-szebbeket mondjanak, DE ez tettlegességgé nem fajulhat egyik oldalról sem! :S
Amúgy ilyen típusú emberek mindenhol vannak, csak érdemes Őket nagy ívben elkerülni, de ha mégis megtalálnak higgadtnak kell maradni.
Ez valami döbbenetes, hogy néhány sofőr mekkora cézárnak gondolja magát...
Én ma szóltam egy kőbányás vezérnek, hogy szeretnék lőni egyet-kettőt, annyi volt a válasz, hogy Ő ne legyen rajta, és kész....
Elmeséltem egy-két "rémtörténetet" innen, Ő csak mosolygott rajta, és azt mondta, hogy,ha Ő van, természetesen bármikor, máskor is használhatom a fotómasinát, ha szeretném, Őt nem zavarja:-))
Így is hozzá(nk) lehet állni...
De azért remélem, hogy a nagy többség inkább ezt a mentalitást képviseli, mint tt. által leírtakat....
A délpestesek ennyire idegbetegek, vagy van más terület is, ahol óvatosabbnak kell lenni? Nem tudok gyorsan szaladni, inkább elkerülöm a veszélyes övezetet, ha tudom...:-))
Szerintem ugyanazzal a vezérrel találkoztál, akivel én is találkoztam a 123-on 3 éve. A mögötte lévő treffen álló üres buszt fotóztam, amiért ő úgy érezte, hogy ezzel megsértettem az ő személyiségi jogait. De akkor csak fenyegetőzött a rendőrökkel, de nem hívta ki őket. :-)
Gondolom feltűnt sokaknak, hogy mostanában egyre inkább a sulinetesek "uralják" az Indexes buszos topikokat, ennek következménye, hogy egyre kevesebb régi tag látogatja ezeket a fórumokat.
Amiért mégis írok, az a 23-as járaton egyre inkább előforduló fotósok ellen irányuló atrocitások miatt van. A tegnapi napon a 04-73 sofőrje tett tanubizonyságot arról, hogy Dél-Pesten nem egy dolgozó van akinek a vérnyomásával nincs minden rendben.
Mivel olvastam a rendszámos topikban, hogy tegnap az egyik 18-xx rendszámú kocsi sofőrje ismét produkálta magát, így egyértelmű, hogy az adott vonalon több aberált idegbeteg szállítja nap mint nap az utasokat. A haveromat tegnap este a 04-73 vezére támadta le, vérvörös fejjel üvöltözés és fenyegetés közepette, miközben a tenyerével folyamatosan hadonászott. (ütésre emelt kézzel) Az egész Ady Endre tér a hangjától zengett este 10 óra körül. A letámadást követően visszaült a buszra és az AVM-en keresztül rendőrséget és egyéb szerv segítségét kérte, mert szerinte az ő személyiségi jogait a sárba tiporták, miközben nem is ült a buszon mikor a fénykép elkészült. Engem nem érdekel, hogy neki milyen magánéleti problémái vannak, kötelessége a munkáját a lehetőségekhez képest megfelelően elvégezni, és nem jogosítja fel semmi, hogy azért üvöltözzön és fenyegetőzzön mert valaki a közforgalmú BKV buszt le merte fényképezni közterületen. Gondolom a diszpécser kiröhögte és a hősünk a lehiggadást követően táblák nélkül a garázsmeneti utasszállítást mellőzve távozott a helyszínről. Mindenki legyen óvatos aki a 23-as vonal környékén fotózgat mert bármikor betalálhatja 1-2 ilyen gyors vérmérsékletű, a jogszabályokkal tisztában nem lévő idegbeteg kezelésre szorult sofőr.
A másik hősünkkel is volt már szerencsénk találkozni kb. 1,5 hónapja akivel már többen találkozhattatok. A tegnapi figura is 55 körüli nagyobb darab, őszes, gyors vérmérsékeltű személyiség. Mindenki legyen óvatos!