Szervusztok. Tapasztalataim az említett O+A óraszíjjal:
1.Bőrdíszművesek elhajtottak.
2.O+A szakszervíz (Baross u.) – 11500Ft csat nélkül, 19000Ft csattal.
3.Tempora (Üllői út) – csat nélkül 22000 Ft !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tekintve, hogy gyári szíjat mk. cég az Omegától szerez be, csak azt mondhatom, hogy Óvakodj a Temporától!
4. 41 angol font csattal, szállítással.
BÁRÓ: Csak becsülni tudok. A Monterey kronó - nagyon hasonló, szintén acélszíjas, ugyanezzel a 7750-es szerkezettel 1450 Euró. Az 1948-as jubileumi holdfázisos, teljes naptáras kronográf 2000 Euró. Az acél-arany Kon-Tiki szerintem a kettő között lehet, ergo a hazai, másodkézbeni árára a 3-350eFt körüli összeg tűnik reálisnak.
GLASHUETTE: Tudod mit, igazad van. Sőt, és nem is tennék szívesen különbséget a régi Tissot és Certina között, mindkét cég remek darabokat csinált, és mindegyiket nagyon szeretem. Mi több, az áruk is hasonló.
Ha jol emlekszem mar volt ilyesmirol szo, de nem birtam megtalalni, hol, szal uzenetszammal is valaszoljatok nyugodtan. Szal azt szeretnem kerdezni, hogy mit kell tennem, ha Ausztriaban szeretnek orat vasarolni, szal hogy s mint kell a vam es afa ugyeket intezni?
az imént találkoztam APT-vel aki felújítgatott nekem két nem túl értékes, de szép órát! Most örvendezem csendesen, gondoltam megosztom veletek az örömömet, hogy levehettem a casiót a kezemről.
Már korábban is írtam, de most elég sürgőssé vált az ügy.
Eladó egy TAG HEUER S/EL automata bőrszíjjas chronometer.
Ára 100e Ft.
Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
Érdeklődni az emilemen lehet.
APT: A Certina "gyökerei" pedig 1888-ba nyúlnak vissza és Alfred Kurth-ot tartják az alapítónak.
Számomra sokkal nagyobb név, mint a Tissot, márcsak a DS2-es sorozata miatt is (természetesen a 70-es évekbeli kiadásról beszélek). Elnyűhetetlen darabokat csinált a Certina!
DREMPEE: Az előbbit. A TEMPORA-nál, vagy a Baross utcai szervízben talán nem kizárt, hogy tudnak ilyet rendelni, de valószínűleg igen húzós áron és nagyon hosszú határidővel. A bőrdíszműves valószínűleg célravezetőbb megoldás.
Egy barátom a Baross utcai O+A szervízben rendelt egy u.i. szíjat. A képen nem látszik, hogy ez női v. férfi, mert a barátomé női. De te is megpróbálhatod ott.
APT - A „nem reális” azt jeleneti, hogy nagyon drága, vagy hogy nem lehet hozzájutni? Amúgy nekem is az első gondolatom a bőrdíszműves volt, csak reménykedem, hátha valakinek van "felesleges".
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
BLC: No például ezen óráimmal igencsak meg vagyok békélve:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
POTYORO: Csak alátámasztani tudom a véleményedet. Sajna túl messze vagyunk Frankfurttól, a DCF térerő gyenge, az olcsóbb DCF órák már nem fogják biztosan meg a szignált. És mivel ezekben nagyon egyszerű, "unadjusted" kvarc segédóra van, ezért szignál nélkül nagyon pontatlanul járnak. Nálam itthon például az emeleti dolgozószobán falán egy jó minőségű DCF óra megfogja a szignált, de a földszinten bizonytalankodik, egy olcsóbb fajta csak a házból kivive, a kert egy részén fogott szignált. Idehaza nem érdemes ezt erőltetni. Alternatív javaslatom egy jó kis SATTLER ingás regulátor.... ;)))))
Szabó Miklós! A Casio-nak és a Citizennek is léteznek DCF karórái, valamint a régi NDK-s Eurochron-nak is. Vannak digitális és analóg órák, Frankfurtból kapják a jelet. Kb. 1200 kilométer az adó hatótávolsága, de sokminden befolyásolja a vételt. Nekem három db. asztali órám van, de néha nem tudnak az adóra hangolódni, sőt van úgy, hogy kerek órákkal eltérnek a pontos időtől. Érdemes olyan helyen megtekinteni az órákat ahol sok db. van egymás mellett!/Pólus Center, Westend City/ DCF ide vagy oda, az órák össze-vissza járnak. Bocsi, de ez a téma off!!!
BLC: Szép. És nem is drága. Bár valahogy nem az én ízlésem.
Szabó Miklós: Létezik, rengeteg fajta. Egész gagyi műanyag digitális fajzatokat lépten-nyomon kaphatsz már pár ezer forintért is (a Tempora-nál például legutóbb 2000Ft körül láttam DCF karórát). A Junghansnak igényesebb kivitelű darabjai is vannak, de az egész technológia nagyon steril, ezek nem igazi "órák".
En arra lennek kivancsi, hogy letezik e radios ora (ami radios jellel van kapcsolatban egy atomoraval, igy mindig a letezo legpontosabb idot mutatja) karora kivitelben?
Elore is kosz az infokat.
PASSIONATA: Persze, én csak ecseteltem a "worst case" eshetőségeket. Valószínűleg minden gond nélkül lehet szép dolgokat venni. Mindenesetre ha Neked sikerült, osszad meg velünk a tapasztalatokat!