bosun!
A 4-5 év biztonsági dolog, abszolút nem hozzáértőknek (értsd: szőke titkárnők, akik akkor is használják, ha akár az üveg is repedt, hiszen jól jár, stb). Ha az óra továbbra is pontos, jó, kitolhatod akár még néhány évvel. Viszont a tömítések is kopnak, az olaj azért csak öregszik, elszivároghat, vízálóság gyengül, stb. Ha elkezdett késni, valami nem az igazi, ˝vizes˝ sportóra, akkor legalább a nézessed meg.
Passionata!
IWC nem független, talan LVMH (?). A Porto automatic uj verzioja, a hatalmas 5000-es kaliberrel nagyon szep (es jo), de nagy (lenne nekem, h ezen kellene gondolkoznom), szoval ember kell hozzá karos... A többi darabjuk kevéssé érdekes, tokozott ETA és Jaeger - ez utóbbi meg eredetiben szebb.
APT!
Én még nem láttam órást, aki plexicserekor kieresztette volna... Amugy ha jó a méret (nem pl. 3 számmal nagyobb), akkor szerintem nm is igazán van jelentősége. Mire a feszültség hatása is előjönne, már úgyis karcos, kopott, stb. lesz.
Sziasztok.
Kerdesem lenne. Az elado azt mondta az automata oram vasarlasanal, hogy 4-5 evente vigyem vissza kitisztittatni a szerkezetet. Eltelt 4 ev, es az oranak semmi baja. Miert kell tisztitani egy legmentesen lezart szerkezet belsejet????
Nem vgyok hozzaerto, kosz a valaszt.
Tegnap megérkezett az IWC katalog, hát egy kicsit JLC utánérzés ez is tök fehér, tartalmilag nem rossz bár hiányolom ,hogy méret adatok nem szerepelnek benne, + a szíjakról sem sok.DE az egyértelmű ,hogy ezen márkától az eddig is csodált Portugese lenne a vágy tárgya, és érdeks ,hogy én aki nagyon szeretem a fekete számlapot csak fehéret vennék ebből, egyszerűn gyönyörű.
Az IWC tartozik valahova vagy independent, az árai alpján az másodikra tippelek.
Sziasztok,
éppen óravásárlás előtt vagyok. Nem igazán értek az órákhoz, ezért kérem a ti véleményeteket. Kinéztem egy órát: Auguste Reymond Ballad Automatic. Az ára kb.87e Ft. Mi a véleményetek róla? Előre is köszi.
Csuri
Ez az egyik álmom(sok más antik óra mellett), mellesleg ezt az órat viselte Tom Cruse a Vanilia égbóltban. Eléggé feltűnően veszi föl; és az autoban többször is meg nézi. Egy kis óra reklám. :)
BLC: A plexi bizony meg tud öregedni, és ilyenkor fátyolosodik, repedezik. Ezt felgyorsítja, ha túl nagy feszültség marad benne, ezért szokás a helyére tett plexit egy pillanatra borszeszégő fölött kicsit kiereszteni. De a cseréje nem egy ügy, apróbb karcokat pedig Poliwatch pasztával és egy puha ronggyal el lehet tüntetni.
- A könyv úton van.
TE_O: Több helyről is vannak, jött óra a Tangóról is.
J B: Összetörni jó a műanyag CASIO is, de én inkább, ha nem muszáj, akkor nem hordok ilyenkor órát. Egy rendes óra után nagyon lehangoló egy efféle..
Lenox
Avval igazolod a határon a vásárlást + a lepecsételt példányra fizetik vissza neked az osztrák áfa-t pld. az ibuszban.az olyan 10%.
,hogy érthető legyen
1.+veszed az órát ,100+ MwSt
2.elkéred a nyomtatványt.
3.határ lepecsételteted az osztrák vámossal
4.órát papírt eldugod
5.beérsz Mo. ,aztán valamelyik IBUSZba bemutatod a
TF ,visszafizetik az MwSt.-t.
j b ! Megértelek, én is ilyen vagyok. Sőt én szeretem azt hordani az adott napon amelyik épp örömet okoz (mind örömet okoz amúgy).
Úgye nem én vagyok az egyetlen aki hordja is a "drágáit"!
Koszi az infot. Azert van kerdesem, a tax free nyomtatvany az mire kell? A hataron adnak vissza afat, vagy mar a boltban sem kell fizetni? Es mekkora a vam?
POTYORO és BLC: Akkor már inkább leteszem arra a kis időre! Nem bírnám ki, hogy közben a vitrinben meg ott vannak a nagy "Ő"-k :) Egyébként is úgy vagyok egy kicsit mint APT, mikor elmentem nyaralni 3 órát vittem magammal, de nekem még így is hiányérzetem volt!
Kérdés, mivel lehet a régi mechanikus órák műanyag részén(plexi üveg) a kisebb karcolásokat eltüntetni ?
Egyetértek j b-vel, de szerintem is a keményebb munkához mondjuk simán elmegy egy gagyi Casio is.
De mondjuk te extream spotokat űzöl. Azért oda már meggondolnám mit vegyek föl.
Volt róla szó de ez egy kedves topic-nem mint a digitfoto-így szívesen válaszolok , tehát +veszed az órát majd kérz egy TAX FREE nyomtatványt- EUR 100 fölött adnak csak- azt szépen kitöltetted majd elindulsz , ha repülsz akkor nincs gáz a vámnál pecsételsz és kész , ha autó akkor már más mivel nagyobb értéknél az osztrák kollégák átszólnak a magyar vámosoknak ,hogy ez meg ez nagyobb értéket hoz és akkor bukta-fizeted a vámot +25% vámot- ,ezt elkerülndőgyere Szlovéniának ,vagy a Szlovákiának.
jb! Szerintem sövénnyíráshoz kiváló az ötezres Casio, abból is a digit. De jó még vakoláshoz, trágyahordáshoz, etc.... Utána fürdés, majd jöhetnek az ÓRÁ-k.:-)))
Pardon! Még mielőtt nagyon... Szóval kvarcot, de nem az ötezres Casiot meg nem is QQ-t, inkább hőkompenzációsat, pl. egy Emergency Mission-t, azzal legalább biztonságban lennék ha eltévednék a sövények közt :)
Hét végén a motoros sövénynyíró intenzív használata után rá kellett döbbennem, hogy bizony sportórának, ill. extrem körülmények közé a legjobb a kvarc! Az én napi max. 2 mp-re beszabályozott strapabíró óráim is ilyen "megpróbáltatások" (vagy inkább megrázkódtatások) után bizony jónéhány mp-et összszednek pluszba és valószínüleg nem is nagyon értékelik a kitartó rázogatást. Nem mintha számottevő lenne az eltérés vagy különösebb problémát okozna egy robusztus órának, azonban Uraim, hajlok afelé, hogy ilyesmire kvarcot! Viszont végsőkig kitartok amellett, hogy klasszikus órában a kvarc egyszerüen szentségtörés! Egy gyönyörü konzervatív tokba és hasonló stílusú számlaphoz semmiképp sem passzol egy modern elektronika, annak ketyegnie kell! Ugyanígy anakronizmusnak hat számomra amikor egy sportóra számlapján római számokat látok. Nem oda valóak. Mit szóltok ehhez?
BLC: Ecseri vasárnap kivátelével mindig van, bár legnagyobb nyüzsi szombaton van, én akkor nem is megyek oda (pedig akkor célszerű, de tömegiszonyom van). No és délelőtt kell menni!
KÉKSZEMŰ: Bizony, krák-krák... A CYMA rugóját kicseréltem, de egy új alsó billegőcsapágyra vadászok, mert a meglevő nem az igazi.