A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Én ugyan nem vagyok ráállva a járművekre, hanem csak néha "kellékként" használom őket egy egy régi hangulathoz a kompozícióban, többnyire öreg villamosokat.. de ugyanezt szoktam látni mondjuk nosztalgia különmeneteken. állok kinn mondjuk kőbánya hízlalón, jön az UV.. megáll, leszáll róla 72 srác.. megállnak köztem és a villamos közt.. kb 2 méterre a villamostól precíz félkörben, és telefonnal "fényképeznek" de ha nem is mind.. de legalább 2 bambabéla simán bebóklászik a képbe minden alkalommal.. ezzel nem lehet mit csinálni, csak szolídan üvölteni.. ez sajnos ilyen.. marad az hogy addig kell meglőni, és olyan helyről ahol nem próbálkozik senki..
De az itteni képeket elnézve is azt kell mondjam sajnos hogy NULLA fantázia van az ilyen képek legtöbbjében.. klikk klikk.. annyira közelről hogy még a környezet sem látszik.. gyakorlatilag dokumentáció folyik semmi több.
Egyébként legtöbb esetben ha ilyen van, akkor direkt olyan távolságból lövöm meg hogy véletlenül se zavarjon senkit.. mégcsak kimondott teleobjektív sem kell hozzá, csak a nagyobbik kit-obi. egy kis zoom, bennehagyni a helyszínt is kicsit utólag mindig lehet vágni, hozzátenni már nemigen.. és klikk.. 50-100 méterekről simán lehet dolgozni.. és akkor nem érzi a jv sem hogy belemásznak az intim szférájába..
KB egyszer kellett eddig durván közelmennem, amikor egy régi szocreál kockaABC-t lőttem úgy meg életkép-szerűen hogy bennevolt egy ráncajtós ikarus, és a túl modern buszmegálló bódétól egyszerűen nem lehetett rendesen megcsinálni a képet messzebbről, de affér ott sem volt.. mikor felnéztem a gépből, csak nézett rám az ember ilyen "sikerült?" tekintettel, intettem neki egyet amolyan kétujjas tisztelgésfélét köszönetképpen, és elment.
Javaslat? Pl. Tóalmásnak mondtam már párszor, hogy figyelje a Napot, mely lehetőleg a háta mögött legyen, ha épp fotózni akar. A képeit láttán ezt tök feleslegesen írtam le neki, többször is... Valahol ott kéne kezdeni, hogyha adunk nekik egy-egy jó tanácsot, azt fogadják meg, és ne az legyen, hogy az egyik fülükön be, a másikon meg ki... :-(
Nem megyek át BKV-figyelőbe, de egyre gyakrabban kapok buszteszteredményeket. Legutóbb a wifiről küldtetek hírt , most Attila írt villámposztot egy kis ma reggeli lerobbanásról: Szia Dá, Mai észlelésem: átmeneti rossz hír a 86-os vonalán tesztelés alatt álló új EU-s busz[...] Bővebben!Tovább »
Pár éve még egy knorrozáson akadt kb. 4-5 fotós. Amit most a héten egyesek műveltek többek között a 14-eseken az teljesen elszomorító. (átlag 17 év, telefon, 1 méterről fotózás stb...) Minden nap állt kint a Kosztolányin legalább 5-6 ilyen sulinetes gyökér. Ezek után senki ne csodálkozzon ha egyre több az idegbeteg sofőr... Ezt a hobbyt a közelmúltban teljesen normálisan lehetett űzni, voltak határok és a régebbi emberek többsége nem divatból csinálta. Tönkreteszik és szégyenbe hozzák ezt a "műfajt". :((( Neveket nem kell gondolom említenem.
Tudtommal két szólónak is kell lennie. Egyik, ami KöKi-Rév-KöKi távot jár (utolsó hosszú a révtől), a másik, ami globálisan az utolsó KöKi-Rév-Nagykőrösi-t jár. Mindkettő 136E-ről.
Vasárnap este megvan még a 148-asra szóló átszerelés? Mert tegnap este Csepelről 23 óra körül a 02-55 ment Köki felé, mint 148-as. Pontosan 2-en voltak rajta... :o)
én ma a Kosztolányinál fotóztam, jött a 02-25. amikor le akartam kapni, rázta a fejét a sofőr, hogy ezt nem kéne. kiszállt, azt mondta: a buszt fotózhatod, de ne legyek benne. meg is köszöntem neki, így nincs a sofőrről kép. meg lehet ezt így is oldani, nem leüvölteni szegény fotós fejét...
(valószínűleg azért mert a múltban valami rosszat vétett és lefotózták)
én majdnem egy ilyen fotót lőttem le Gazdagréten a 04-85-ről, de szólt a sofőr, hogy bocsi, de ne akkor fotózzam, amikor Ő más dolgot végez. (tudjátok, miről van szó.) mondtam: oké, kitörlöm. ki is töröltem, így nincs képi bizonyíték tettéről.