JAMES: Az ébresztős FORTIS kronók (ugyebár egyedüliként a világon) 7750-esek! A két Speedmaster egyébként tipográfiában szinte azonos csak az egyik majd' mindent tud és nincs rajta az a nagy buborék ami alapján egy vak is látja (pardon, érezheti) a különbséget :) Ja, és mindkettő sportos fekete! Bár akikre Te gondolsz azokból a Koksz utcában van több és főleg olcsóbb, bár két éve Strassburgot is majdnem ellepték :)))
Például mire gondoltál akár kvarcban akár automatában?
Ha jól emlékszem a Certinának van a DS Spel sorozaton belül automatája kb. 80 e az ára. Vagy ez túlságosan gagyi?
Asszem ez a seiko nem lesz prioritás, akármilyen jó is az óra. Igen az érdeklődés hasonló, bár szvsz az eredeti Cosmonaut a Lemania szerkezetes, a 7750-es csak egy divatóra :-), a teljes naptára Speedmaster meg annyira nem tetszik. A régi - Moonwatch - számlapja, és a tipográfiája tetszik nagyon. (nekem inkább a fekete, sportos modellek jönnek be...:-))
Összesen 4 típusban árulják gyárilag. Van két special edition (fekete, és fehér számlappal), létezik egy bőrszíjas, és egy acél változat. A 4 közül kizárólag a NEM special edition fémszíjas mellé írták ki, hogy chronometer.
Köszi a választ mindenkinek.
PASSIONATA: Biztosan chronometer volt (tehát certificat tanusítvány). Furcsa, hogy ugyan az a kaliber, csak nem special edition már nem kapta meg a chronometer státuszt. Köszi a linket megnézem az árakat...
J B: Elnézek ehhez a Waltherhoz. Azt tudom, hogy valahol a belvárosban van, de pontosan merre keressem?
CELEBORN: Az Omega nem nagyon szeret katalogust küldeni. Régebben hirdetett az ÓM-ban Szaniszlai úr, az ő telefonszámain lehet bármilyen katalógust kérni (térítés mellett!) árlistával együtt.
Egy szerkezet akkor lehet chronometer ha van ilyen tanúsítványa, azonban anélkül is vannak órák ugyanazzal a szerkezettel amelyek tudják ugyanazt de certi nélkül és így természetesen valamivel olcsóbban. Aminek van az azonban biztosan az.
A harmadik kérdésedre rengeteg lehetőség van amelyeket sajnos végig kell járni (és sokat kell itt helyben visszaolvasni) mert garantáltan tutti tipp nincsen ha olcsón akarsz kijönni. Ha gyorsan akarsz vásárolni a Walthernél biztosan kapsz jót de nem olcsón.
A gyakran de éppen nem használt automatáim többségét én automata felhúzón tartom, amelyeket pedig ritkán is hordom azok bizony lejárva pihennek.
Sziasztok.
Három kérdésem lenne.
1. Hol lehet (akár a neten is) olyan Omega katalógust találni, ahol árak is szerepelnek. (akár svájci frankban)
2. Gyakran nézem az Omega honlapját, mivel előbb-utóbb Speedmastert szeretnék vásárolni. Egyes típusokon belül pl: "Reduced", a különböző színű, csatú, számlapú órák esetében egyik mellé oda van írva, hogy chronometer, a másikhoz nincs. Mindezt úgy, hogy ugyan az a kaliber mindekettő...Ez csak a honlap készítőjének hanyagsága, vagy én értettem félre valamit nagyon?...
3. Nagyon szeretnék egy régi, és egyszerű kinézetű automata/mechanikus Omegát is. Hol érdemes keresgélnem? Mi az ajánlott mindennapos karbantartása egy ilyen órának? Ha valakinek több automata órája is van, mi az eljárás azokkal amiket átmenetileg éppen nem hordunk? Gondolom nem lehet csak úgy a fiókban felejteni őket...
Lyukas a schumacher cipője :) A 350.000 JPY nem 600 hanem 700 db ezres forintban. Fejből nem ment pontosabban és épp' most néztem a mai árfolyamokat. Így még szebb a helyzet. Nem létezik, hogy ennyiért nem mást választ bárki is, bár gondolom itt is van az árakban szórás rendesen. (Gondolok pl. az én 300 ezres Auguste Reymondomra, ami az USA-ban 4-5000 USD között van.)
a heuer addig volt jó amíg nem lett TAG , nézd csak meg a szponzorációt 70-76 ig timekeeper of Scuderia Ferrari, most + azt a béna coulthardot nyomják.Persze ez most egy teljesen más megközelítés.OFF vagy UFF
oyster
köszi ,beviszem , szvsz . mit kérhetnek érte ?és főleg ,mennyi idő?
JAMES: Elég hasonló e területen az érdeklődésünk úgy látom (a szőke nagy mellüek is bejönnek Neked is?:)) De én két éve kb. ennek a Seikonak az áráért a teljes naptáras Speedmastert és a FORTIS cosmonauts kronót is megkaptam EGYÜTT!
Némi tévedés vagyon ám abban, hogy a Seiko-ról "Az ember nem tudja elhinni, hogy mindjárt egy kiforrott kronóval lének a színre".
Ugyanis Ők sem most léptek le a falvédőről, hanem az első automata kronográfjuk épp csak egy kicsit maradt le a világelsőségért azóta is vitatkozó Zenith ElPrimero - Breitling-Hamilton-Heuer Cal.11 megjelenéstől. Azóta meg már eltelt egy pár LUC fejlesztésnyi idő, tehát minimum kiforrottnak tekinthetjük a kronográfjaik szerkezeteit...
Igen, felújítható. Sőt, elképesztő szépülés érhető el a tok és a számlap együttes felújításával (no, meg új üveggel, illetve a szerkezeti nagyjavítással).
Mint Atyesznak is említettem tegnap - az átadható Poljot DeLuxe-szal kapcsolatosan - mindez a Népszínház utcai P.Kiss Istvánnál egy helyütt meglesz. (Először én is APT tippje szerint fodultam hozzá apám Jungans-sza ügyében, hát csodát tett vele. Azóta már másikat is bíztam rá ugyanezért. Tehát tapasztalatból mondom, hogy sikerrel járhatsz. Csak szánj rá egy jelentékeny kivárásnyi időt.)
hááááát nem tudom, tényleg lehet valami a presztízsben, illetve annak hiányában, egyszerűen nem adnék ennyit egy seikóért, még ha annyira tetszik is. nem felvágás miatt, hanem mint már írtam, az "igazi" óra sokáig a Speedmaster volt a számomra - igaz, akkor még nem tudtam, hogy hogy hívják - egy Moonwatch lenne a választásom (ha már megvan a Fortis).
tényleg jó lenne tudni, mennyire frankó ez a szerkezet
Köszönöm a tanácsokat a Tag Heuer-el kapcsolatosan. Én is sejtettem ezt az érték-arány problémát, fel is merült bennem, hogy hol tarthatna a Tag a Forma-1 nélkül?
Nem vagyok egy kapkodó típus, de ezek után - nektek köszönhetően - még inkább "lelassulok" Tag ügyben.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
http://kep.tar.hu/printek/images/pic1299531.jpgˇ">
szerintetek egy ilyen számlappal ,lehet még valami csinálni? egyébként az óra teljesen kész fel kell újítani a tokot ,üveget, számlapot,szíjat viszont a mutatók gyönyörű kékítettek az átmérő 41 mm.
van olyan hely bahol az egészet +tudják csinálni ,mondjuk nem teljesen horror áron.
Amygdalus: Tegyél mellé még 50e-t, és annyiért már órának látszó tárgyat is vehetsz. A TAG kvarcot ha megveszed és utána kiviszed a boltból, majd ugyanazzal a mozdulattal azonnal visszaviszed, és megkérded az eladót, hogy mennyiért venné vissza érdekes természetes számot fogsz hallani, valószínűleg meg kell majd kapaszkodnod a pult szélében. Megkímélendő ettől ideírom Neked: tízezer forint. APT majd ajánl 250e körül arra érdemes órákat.
APT: Drága a Seiko, ne szépítgessük! Az ember nem tudja elhinni, hogy mindjárt egy kiforrott kronóval lének a színre (hacsak nem lopták a terveket valahonnan, de ez nem valószínű). Ennyi pénzért 2 db Bulova vagy Certina szinten tokozott 7750-est lehet venni (amiről azért annyi biztosan tudható, hogy strapabíró, és 25 év múlva is menni fog, műanyag kütyük ide vagy oda). Most olvastam el a LUC 1.96 fejlesztésének a történetét és ott beismerték, hogy az első prototípus 2,5 év munka után ment a kukába, mert egész egyszerűen megbízhatatlan volt. Nagyobbra vették az átmérőt és újratervezték az egészet (óra, perc, másodperc, dátum). Most akkor mégsem úgy van ez, hogy leülsz egy délután kedves APT, és megtervezed a kerékrendszert? Vagy a kifejlesztés története a marketing része, és maszlag az egész?
Amygdalus! Nekem volt Tag-om, ráadásuk kvarc. Én is cak azt tudom mondani, előbb nézz körül, mert egg mezei Tag áráért sokkal komolyabb Certinát vagy Tissotot kapsz, vagy hasonló "alap" órát jóval olcsóbban! Üdv:Tamás
AMYGDALUS: A TAG Heuer designja igen kedvelt, de rettenetesen túlárazottak az órái, főleg a kvarcok. Ha tetszik megveheted, de szerintem alaposan nézz körül a Petőfi S. utcában, a Váci utcában, a Régiposta utcában, aztán vásárolj csak!
APT: Őszintén megmondom Neked, nem hiszem, hogy most igazad lenne. Elhiszem, hogy nagyon jó lehet egy ilyen óra, de nagyon kíváncsi lennék a járáspontosságára, hőkompenzáltságára, stb. Kizárt, hogy jobb legyen pl. az én Omegámnál Fortisomnál, mert ezek szinte tökéletesek! Ha pedig a Seiko is ugyanilyen jó - mivel nincs ellenkező tapasztalatom kénytelen vagyok elhinni - ezért az árért akkor is komolytalan. ( Ha a Mercihez nagyon hasonló adottságokkal rendelkező noname autót gyártana valaki, akkor sem kérhetné el a csillagért járó pluszt. Nem mindenki olyan szerencsés, mint G.R. Lang. A NOMOS is normális áron adja az óráit, szerintem a Seiko is kénytelen lesz ezt tenni, különben valóban nehéz sorsra juthat. Lehetnek bárkinek királyi ambíciói, de amíg nem király, addig ne legyenek királyi allürjei ;)
Sziasztok! Csak olvasom-olvasom ezt a topikot, és meg kell mondjam hihetetlenül tetszik! Hihetetlenül! Tetszik a hozzászólások kultúráltsága, humora, tetszik az a hihetetlen hozzáértés ahogyan itt egyesek megnyilvánulnak. Még (időhiány miatt) nem sikerült teljesen végigolvasnom ezt a néhány ezer hozzászólást, de előbb utóbb végzek vele. Azt mondhatom, hogy itt ÓRA témában csak tanulni lehet, nem is akárhogyan…
Nemrég valaki megemlítette, hogy amíg a fia az utcán az autókat figyeli, addig ő az emberek csuklóját. Nos azt mondhatom, hogy ez nálunk is pontosan így van: a 3. éves fiam a kamionokat várja szembe jönni én pedig az órákat… Szerintem ez abszolút normális! Nem?
A hét végén a West End-ben jártam. Mivel vidéki vagyok ez esemény számba megy nálam, hisz több órás üzletbe is benézhettem. Egy modell nagyon felkeltette az érdeklődésemet:Tag Heuer 2000 Classic, csak kvarcot láttam belőle 190 e-ért, az automata még +50 e.
Szeretném kikérni a véleményeteket a fent említettekről. Ha tetszik, megéri-e egy ilyen Tag-ért ennyit adni, úgy értem megbízhatóságra, tartósságra felveszi-e a versenyt a hasonló árfekvésű, de más márkák óráival? (Azt nem kérdezem tőletek, hogy kvarcot v. automatát mert a választ sejtem...)
Előre is köszönöm!
Bocs ha hosszú voltam.
J B: Elsőre nagyon húzós a SEIKO, de ha végiggondolod, hogy ezért a pénzért egy, a legjobb Breitlingekkel-Omegákkal-Fortisokkal minimum egyenértékű (ha nem jobb!) minőségű órát kapsz (háromkörös kronó + járástartalék!), de mindezt egy garantáltan "manufakturális", abszolút saját werkkel, nem egy testreszabott ETA 7750-el, akkor nem is olyan irreális. Más kérdés, hogy épp ezért került mára kissé lejtőre a Japán óraipar: nem bírt presztízsre szert tenni, és az igazi nyereséget biztosító prémium kategóriában bizony semmibe veszik (vesszük ;)) ) őket, akárhogy is igyekeznek.