Ezt mondom én is, szept. 25 volt az utolsó határidő, éppen belefértem. De az USA-ban még hívják csak azért már fizetni kell (tehát nem a kodak állja az előhívás költségeit) + postaköltség oda-vissza. A többi formátumot nem tudom, ezek szerint azokat már azokat sem, bezár a bazár. :(
Úgy tudom a k40 ff-ben nagyon ütős, szóval nem veszett el teljesen ha valaki arra forgatott és lecsúszott a határidőről...
Tudomásom szerint már k40-est nem hívnak super 8-ban, de a többi formátumot még azt hiszem igen (s16 ds8 talán stb.) Azért érdemes rájuk keresni a neten és e-maiul írni vagy ilyesmi.
Nem emiatt hallgattam igazán, sajna semmim sincs, ami érdeklődésed felsorolt tárgyait képezni...kp-ben gondolkodhatunk, de most kellően vissza kell fognom magam, ugyhogy esetleg darabokban (hosszába felezve :)).
Pont most szombaton lesz a megye legnagyobb vására Dorozsmán! Itt nincsenek gagyi árúk fóruma, csakis ócska piac a szószoros értelmében! Rengeteg cuccot vettem már itt régebben - kár, hogy mostanában a számítógép lett a biznisz(külföldről hozzák a dolgokat), de ki lehet fogni bármit ,ami super8 & akármi mást! Minden van. Reggel 5-től már lehet nézelődni, 13-14-ig nyitva.(havonta egyszer van)
Ahol a böliőt vettem az pedig egy kicsi ócska piac, minden nap nyitva hétfő kivételével. A lengyelpiac(mi szegediek így hívjuk) területén van. Nagyon ritkán ki lehet fogni vmit-Nekem hatalmas szerencsém volt...
AF-es Minolta fotóobjektív, Minolta D rendszervaku (3600 HS, 5600 HS), esetleg egy jobb fotoállvány, diaszkenner, DiviX-es DVD lejátszó, autóba való CD lejátszó, tükrös távcső, szóval sok minden lehet cserealap értékegyeztetéssel.
Nagyon kedves vagy a tiszteletjeggyel, de azt hiszem én már kihagyom a banzájt. :))
Beszélhetünk róla. De csere is szóba jöhet. Fotós cucc persze.
Két olyan hangos is van a filmek között a 70-es évekből, amelyeket mi szinkronizáltunk a klubban.
Hát az nagy szám volt, összedőltünk a röhögéstől. Ugyanis a filmek tulajdonosa gazdag, de kétbalkezes pali volt. Bécsből(!) meghozatta a filmeket az osztrák haverjaival és a mafla lejátszáskor benyomta az Eumig Dual hangos vetítőjén a hagy piros felvétel gombot. Persze hosszabb-rövidebb szakaszokban végigtörölte a hangcsíkokat, teljesen érthetetlen és élvezhetetlen lett az egész film. Aztán jött, hogy nézzük meg, mégis mi lehet a baj vele. Elmondtuk neki. Mit lehetne csinálni? Semmit. Illetve... hát.... éppenséggel mi csinálhatunk hozzá magyar hangot, ha akarja. Józsi boldogan belement, nálunk hagyta a klubban a két nagy tekercset. Mi meg két klubestet rászánva, abszolút rögtönözve, az adott jelenetekre ott kitalált szövegekkel és hanghatásokkal szinkronhangosítottuk a filmeket. Annyi baromságot, annyi geget nyomtunk bele - némi borozás-sörözés adta meg a munka alaphangulatát - hogy néhányunk alig ért ki az illemhelyre, annyira röhögtünk.
Szegeden hol van az ócskapiac? Én eddig Pápán szereztem be a gépeim, de most, hogy hétvégente újabban Szegedre is járok, megnézném egyszer. Vagy kétszer.
Kedves super és normál 8as mozgalmárok! A következő, VI. Super 8 mm Fesztiválra (2007. szeptember 6-9.) saját gyártású és gyűjtött filmeket is várunk! Részletesebb információ hamarosan a honlapunkon lesz olvasható. www.super8mm.hu Itt jelentkezhettek hírlevélre is, így friss, ropogós anyagokat küldhetünk minden érdeklődőnek. A super 8 volt, van és lesz! ((8-)
Eszembe jutott erről, hogy 77-ben a Nagykanizsai országos amatőrfilmfesztiválon az előzsűrizés is nyilvános volt és ott láttam egy filmet, amelyik álló formátumban volt felvéve és persze vetítve is. Ennyi volt a különlegessége, mert kiesett, nem volt egy nagy durranás.
Abban az időben nagy divat volt a kihaló mesterségek és a lila köd minden mennyiségben való megörökítése. :)))