Múltkor faggatóztam pár rolex-es infó felől (DATE típusok ügyében).
Nos, egy-két dolog közben kiviláglott :
- A 150-es kezdetű típus szerkezete (ami a legjobban érdekelt) minden 3130 és 3135 gondolat ellenére teljesen más. A 1570-es, ami ha minden igaz végerdeményben a 1560-as Microstella-s változata. Tehát : HURRÁ, nem a mára átlagosnak mondható (és legnagyobb tömegtermelésű) werk ketyeg benne !
- És sikerült rájönnöm a "cyclops" óraüveg jelentésére is. Ez bizony nem csak a páncélplexi neve volt, hanem ma is alkalmazott, mégpedig a dátumablak feletti nagyítós változatok neve. (Á la egyszemű óriási Küklopsz az Odüsszeiaból. :)
Ha már rájöttem, gondoltam megosztom Veletek is.
De a további két kérdésem-kérésem (7551)továbbra is él...
Igen, akkor mások voltak az árak... De akkor a 180 Ft 450 db zsömle árával volt egyenlő, én most megkaptam 215 zsömléért ;-)
Az Eby-on néztem tegnap, rákerestem a "Molnija" szóra, adott ki többek között ilynet is, újonnan Serkisof felirattal de ugyanezzel a szerkezettel-tokozással 19,99 USD +10 USD szállítás-csomagolás és az már nem is kékített mutatóval szerelt, hanem valami aranyszinűvel. Mindenesetre én nagyon örültem neki mikor megvettem.
APT: nem felújított a számlap, legalábbis ránézésre. Ahol a számlap takarva van (lünetta) ott világosabb, máshol "érettebb" a színe. Ez a vastagabb szerkezetes (3602) 18 köves werk, órás cimborám szerint a 60-as évek terméke, ő úgy ismeri, hogy a vasutas-Molnija. Nekem 2500-at megért :))
Online lap: egyetértek, nagyon is!
OYSTER: Köszi! A Tudor aranyszíja amúgy nincs lerövidítve, a szokásos 140mm középméret hosszúságú! Az én feleségemnek szerencsére jó, szereti is, csak mindig a frász tör ki, amikor az aranyóráiban mosogat...
P126FUN: Ez ugye felújított számlap! Ránézésre P.Kiss gyanús! De szép ám!
Más: mit szólnátok, ha megpróbálánk összehozni magunknak egy magazint az Óra Magazin példájára? Egyenlőre nyilván on-line formában, de lehet még idővel nyomtatott sajtóorgánum is belőle. Órás szaklapokat többen vásárolnak, jómagam is járatok egy párat, a cikkeket le tudnánk fordítani, azért mi is írhatnánk egy párat, és amíg ingyenes lap, a saját örömünkre írjuk, addig nincsenek copyright problémák sem (az Óra Magazin jó része is általában Armbanduhren, stb... fordítás). Elkelne egy jó kis antik piaci rovat is, sokan járogatunk a különböző "lelőhelyekre", kerülne ide is muníció. Egyéb ötletekkel amúgy is szolgálnátok bőven, például végre össze lehetne gyűjteni mondjuk a Rolexxel kapcsolatos infókat. Van ebben a topicban több olyan Rolex, Omega stb.. "fan", aki a típusokról, werkszámokról, sorozatszámokról tuti többet tud, mint bármelyik órás az országban! Én első nekifutásra elvállalnám a lektorálást és a gondozását a dolognak. Némi konkurencia az Óra Magazinnak sem ártana, az olvasók (mi) meg csak profitálhatnak ebből. Nos?
Az új omegáknál igenis van egy kis pros festékcsík a hátlap és a tok találkozásánál ami megsérül a hátlap lecsavarásakor, tehát Passionata: A hír igaz!
Ami az itthoni árakat illeti, hadd jegyezzem meg, hogy hét végén kíváncsiságból megnéztem a két és fél évvel ezelőtti hivatalos svájci Omega-árakat és összehasonlítottam az ez év aug.1-től érvényes árakkal. Egy huncut frankkal sem emelkedtek két és fél év alatt! A forint meg ugyebár ezalatt jócskán erősödött. Akkor ugyebár itthon csökkennek az árak. Úgy gondolom átlagban a két évvel ezelőttihez képest legalább 20 %-kal feljebb vagyunk, van ahol még inkább. Erre ki varr gombot?
Passionata: Az Omegánál két piros folt azt jelzi, ha nem új az óra, ti. az eladó elpirul, mikor azt hazudja, hogy új. Persze az Interneten ez nem látszik, ezért is kockázatosabb ott vásárolni.
Egyébként a 390kFt-ra fizetsz vámot meg ÁFÁt? Mert akkor már az itthoni árnál vagy.
Én az eltelt pár év alatt sem csináltam titkot belőle. Ha észrevették, akkor legfeljebb egy élménnyel gazdagodhattak Ők is. (Jómagamnak is öröm még más kezén felfedezni egy "rokon" példányt :)
Nekem mindössze tán cak azzal van bajom, amikor az illető azt követően, hogy - nagynehezen rászánva magát - elolvassa a márkajelet, utána könnyen átesik a ló túloldalára és elkezdheti a "kulák"ozás gondolatát minden alap nélkül. Ezért (meg mivel én ezzel nem csillantani kívánok) olyankor, amikor feltűnőbben kiszúrná mások tekintetét, tehát a rövidujjú időszakban inkább már nem is hordtam az idén, hanem felcsatoltam az ElPrimero-t.
Amivel aztán vegyes tapasztalataim voltak. Egyrészt plaque volta miatt féltettem a kopástól, de szerencsére nem okozott látható eredményt az izzadságom. Másrészt ez egy bőrszíjas darab, úgyhogy egy szíjnak immár annyi. No, meg a megjelenése folytán sokkal feltűnőbb darab, de szerencsére a márkaneve a jó magyar átlagpolgár számára semmit nem mond, így végülis mégis tovasiklik a tekintetük. De mindent összevetve alig várom már a holnapot, hogy önkorlátozásomnak véget vetve visszatérjek a - Daytona szerkezetét biztosító príma - kronográfról az igazi kedvencre, ami még jobban nyúzható is.
Üdv!
APT!
Köszi a technikai jellegű segítséget is! Nemrég kezembe került egy szép állapotú Strela, eredeti orosz, sajna bele nem nézhettem... :( Tényleg nagyon finom a kronorész működtetése, hála az oszlopkeréknek.
oyster!
Érdekes a sztori, igaz egyébként amit j b mondott, h. a legtöbb embernek csak a név jelenti a különbséget... Szerintem a főnökeidnek sem fog feltűnni, annyira elkoptatták már a formát ott Távol-Keleten...
panerai!
Nem hiszem h. bárki megszólna egy "kisebb" termetű Rolexért. Vagy nem a mérete miatt... (A Glashütte sem volt olyan nagy... ;) ).
Oyster: Köszönöm jó kivánságodat!
Datenél és Air Kingnél az a 2mm nem számít ök is normál méretűek (én a mid. sizera és a ladykre gondoltam), egyébként én a Date méretet jobban szeretem, mert sokkal arányosabb, de azért Datejustot hordok, mert azt nem cikizik le, hogy női méret, bár a mai óriás divat hullámban (min. 40mm a férfi óra) a Datejust is kicsi pár embernek. A 3135-ös az alapwerk, erre jön a plusz nap ld. day-date alias president, vagy a 24h-s mutató ld. explorer, gmt, vagy semmi,ld. submariner, seadveller és date, a tok miatt ne keverd a datet és az airkinget, hiszen a legnagyobb különbség a dátum hiánya ami miatt "más" werk van bennük bár van egy olyan érzésem, hogy nem sokkal, de air kingem még nem volt. Sőt az új Daytona szerkezetet is úgy tervezték, hogy nagyon hasonlítson a 3135-ösre.
APT !
Részemről pedig a májnövelő elismerés a női TUDOR alapján zengedeztetik. Én is sokáig kacérkodtam vele (sőt, több, mint kacérkodás volt), azonban nejem őnagyságának a csuklójára kicsinek bizonyult. (Ugyanis sajna a fémcsatot az idők viharában valaki lerövidítette.)
Egyébként akár aranyként, akár márkás óraként is tökéletes és igen ritka, megbecsülendő befektetés volt. (Én sajna a használati értékét tartottam szem előtt.):
ULRICH: Arizona Kft (Szeged vagy Budapest) kb. 350 körül lehet az arany-acél és 300 ezer körül a tiszta acél. Pompás darab!
SZAPPAN: Annyiért teljesen oké!
SÜKÖSDG: Mint már többször utaltam rá, szerintem is a POEN a király.
És a POEN mostanában miképpen viszonyul ahhoz, hogy az általuk nehezen elfogadtatott, sőt szépen fényezett márkanévhez tartozó órákat hipp-hopp felvette választékába a lábütikszvisz ??? (Ők most az eddigi folyamatnak mindössze a hasznát fölözik.):
De addig is, azért a DATE nem az átlagos "normálméretű roller" , mivel kisebb az átmérője. Épp akkora, mint az Air King. Amiben viszont 3130 van, mint a mögöttes link is árulkodik róla. (Én eddig az ilyen jelekből tényleg azt hittem, hogy a 3135 a DATEJUST-ok olyan sajátja, ami már a dátumgyorsállítás tudományával is bír. :)
Ja, és sok boldogságot, "füled érjen bokádig", így Panerai napján.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Sajnos elég leharcolt állapotban volt, a hátulja (a mozdonyos :)) olyan karcos volt, hogy le kellett polirozni az egészet fényesre. Tudja valaki, hogyan lehetne visszamattitani? Igy sem csúnya, csak ugye nem ilyen volt.
Hogy svájci órákról is essen szó, órás cimborám egy keddi találkozóval kecsegtetett, alig várom már...
Elkezdtem katalogizálni az óráimat, hát minden elismerésem APT topiktársé. Nekem (sajnos) jóval kevesebb órát kellett lajstromba vennem, de igy is elvoltam vele egy egész este és még negyedénél sem vagyok.
Pár hete szó volt a járástartalékos Orientről. Nos láttam árulni ilyet kék számlappal, a Bajcsy 45 alatt Maka György Órásnál azt hiszem 27.500.- Ft volt.
Oyster: a rengeteg kérdésedre majd személyessen, mert ennyire nem vagyok grafomán. Röviden annyit, hogy a 3135-ös van szinte mindegyik normálméretű rollerben kivéve Daytona, Cellini.
J B: Az a 200 $ most le van ertekelve 89 re es tokkal vonoval 101 re jon ki.(Mivel itt vagyok, ahol eladjak igy a szallitas csak 10$)Igy cirka 25 ooo ftba kerul, ami mar jol hangzik.
OFF
A 7526 hozzászólást nem tudom szó(írás) nélkül hagyni. A Poljot-International bevezetésében nagyon sokat segítenek a POÉN mesterei. Nem mint konkurenciát kezeltek, hanem partnerként adt(n)ak értékes tanácsokat. Nagyon nehéz egy ilyen kicsi piacra új márkákat behozni. Nekik sikerült a Fortis, Oris, Nomos nevet ismerté tenni. Az Óra Magazin cikkeit mint sokat tapasztalt órások írják és nevükkel aláírva vállalják véleményüket. Sokan vagyunk akiknek óráit ők hozták rendbe és tanácsaikkal segítettek mániánkban. Ezen sorokkal is szeretném megköszönni! A magazin megjelenését követően mindenki kialakíthatja(és leírhatja) a véleményét.....
ON