PASSIONATA, OYSTER: Ha ez a HEUER az a HEUER, akkor ez Val7734 (echte Poljot :) ). És ennyiért meg is éri! (Még szép eredeti HEUER koronája is vagyon neki, láttam a szerkezetét, sőt én állítottam be, mert volt nálam két napig, de végül is mást vettem. De tömítés nincs a tokhátlapban, a tömítéseket pótolni kell, de ez filléres ügy lesz.)
JamesTKirk: Zsebórát szerintem is csak régit szabad venni. A maiak nem "igaziak". Egy letűnt kor epigonjai, hiába vannak jó minőségűek is. Viszont egy jó tömör sterlingezüst tok egy hibátlan porcelán számlappal, egy Breguet spirál aranycsavaros bimetál billegővel... Nyamm... Ilyet ma lámpással sem találsz, nem túl régi Enicar-Unitas konstrukciókat kapsz ETA tömeggyártásból (kivéve az Orosz zsebórákat), és hát ez olyan, mint a guminő...
Lesliev: Próbálkozz a POEN-nál (www.poen.hu), ha kerek üveg kell rájuk, akkor talán menni fog. Ha alakos üveg kell, akkor szinte reménytelen.
MÁS: A MAKA GYURInál árult járástartalékos ORIENTET magamévá tettem, ha még valakinek fájt rá a foga, akkor bocsi, de már nem menjen érte... ;))
T. Topiclakók !
Volna hozzátok egy félig off kérdésem-kérésem. Valszeg régebben írtatok már erről, de most nem szeretném végigrágni a topicot, annál azért lustább vagyok :-).
Nos, van nekem egy (off) Seiko Sports 150 (on) órám, valamint a nejemnek egy Certina (nem tudom fejből a típusát) kis méretű női órája, amikre szeretnék zafir üveget rakatni (gyárilag egyik sem az). A (off) Seiko (on) márkaszervízben azt mondták, hogy csak olyan típushoz tudnak rendelni zafírüveget, ami eredetileg is avval készült :-( , a Certinát már meg sem mertem említeni ...
Ha tudna valaki pontos helyet mondani, ahol érdemes próbálkoznom, az ossza meg velem ezen tudományát plíííz ! Az sem volna baj, ha nem csillagászati mértékű ára volna ... Egyáltalán milyen nagyságrendbe kell gondolkodni egy ilyen műtétnél ? A sportórám vízállóságát ez remélhetőleg nem változtatja meg, mert azt nem szeretném ?!
Bocs a hosszúságért, előre is köszönöm a válaszokat ...
Sajna nem láttam a belbecsét, de alighanem a Val.7734, vagy valami ehhez közeli szerkezettel ellátott (dátummentes) volt. A hátlapja levétele pedig amolyan erős tokprést feltételezett volna a visszatételhez, úgyhogy nem kísérleteztem.
A lünettája kopott, meglehet, hogy inkább fényesítendő, mint festendő, de egyébként szép állapotú óra volt (csak randa sárga szíjon fityegett, de ezt minden kuka beveszi :).
A gazda pedig a bejárattól éppen balra (szemben) trónoló harmadik sorbéli nagyszakállú pipázó öregúr, akit délelőttönként (néha d.u. is) el sem lehet téveszteni.
Passionata !
Nekem pedig van egy másik tippem (ha még fogékony vagy az eredeti ötletedre).
Ugyanis régi, kerek HEUER Autavia (még a Cal.11 előtti, tehát valószínűleg a hatvanas évekből származó) kronográf árusíttatik Szedlacseknél az Ecserin. Úgy sacc/kb. 100 pénzért.
Némileg használtas, de ezt egy megbízható iparos könnyen az ellenkezőjévé teheti...
Tiberius: Nem vagyok zsebóraszakértő (sőt semmilyen óraszakértő). Én személyesen nem vennék modern zsebórát, nekem pont az a poén bennük, ha 80-90-100 évesek, minél régebbi, annál jobb. A legkherájabbak a kulccsal felhúzhatóak! Azt a "...nem is mertem venni [...] mert még leszólod..." dolgot meg remélem viccnek szántad, mert ha nem, fordulj pszichológushoz. Ha egy Internet fórum virtuális résztvevője kezdi el irányítani a tetteidet, az nem sok jót jelent!
Úgy szeretnélek megszólítani, mint zsebóraszakértőt (de hátha másnak is lesz véleménye).
Valamiért erős késztetést érzek, hogy legyen egy zsebórám, bár nem tudom, hogy fogom-e hordani.(ilyen molniját nem is mertem venni, pedig volt olyan változat, ami teccett, mert még leszólod...)
Alapvetően ezüst (színű), duplafedeles, kevés csillivillivel tarkított modellek tetszenek.
A pár éve mindenhol megjelent Tissot zsebórák nagyon tetszenek, csak nem tudom, hogy mennyire lehet tartós és megbízható ... (van valakinek ilyen ?)
Az általad tervezett (:-)) itt belinkelten kívül, ami az abszolút favorit, az a Sinn zsebórája. Nem tudja valaki véletlenül, hogyér adnak egy ilyet ?
Passio: Most teljesen elkeseredtem... :) Sok sikert az alantas üzelmeidhez :) remélhetőleg APT online magazinjának első számában a rovatodban már beszámolhatsz a sikeres tranzakcióról!
Messer,
csak,hogy elkeserítselek a legrosszabb ami történhet ,hogy a vámot ki kell fizetnem , mivel cégre veszem úgy visszaigénylem az ÁFAt mint a huzat.
A bíztosítás nélküli ügylet kizárva, + egy futárszolgálatnál nagyon sok csomag megy keresztül tehát elvileg lehetséges ,hogy elcsúszik viszont ahogy továbbgondolom a dolgot szvsz. a futár nem fogadja el ekkora eltéréssel.
conclusion;
390helyett lehet ,hogy 448 lesz.+ mindig jó bár így már nagyon közelít a nulla rizikós bécsi 490höz .
Passio: APT, a harcedzett igazságügyi szakértő meg a "Hogyan fogjunk óracsempészeket" rovatot fogja vezetni, így mindenki talál érdekes cikkeket a magazinban...
Szerintem rá fogsz faragni erre, hogyha elvész az 50USD-nek deklarált óra, vagy a vámosok beléd kötnek, és kijelentik, hogy ez nem lehet csak ennyi. Szerintem csak akkor érdemes órát importálni, ha a biztosítással, az ÁFÁval meg az esetleges vámmal együtt is megéri (többszázezerrel kevesebb), vagy olyan óra, amit itthon nem kapni.
Egyébként is végzetes hibát követsz el, hogy nem egy eredeti '67-68-as Speedmastert veszel. A cal.321
- oszlopkerekes
- Breuget tekercses
- aranyozott hidas, sokkal szebb mint a mostani
- történeti értéke van
Messer,
Kösz a hasznos tanácsot.
Természetesen a deal csak akkor áll ha DUTY FREE , úgy néz ki evvel nem is lenne baj a probléma a biztosítés,mivel a csávókám elküldheti nekem egy számlával USD 50-60at deklarálva ám a fuvarlevélen fel kell tüntetni ,hogy a küldemény bíztosított-e és ha igen mekkora összegre, namost ha ráír usd 60at és az órát ellopják akkor ugye el van bukva a péz, ha ráír usd1540et akkor az a veszély ,hogy feltünik a helyi vámhivatalnak és fizethetem a közterheket amitől az üzlet megint csak értelmét veszti.
Az élet nehéz.
Igen, most hogy mondod az enyémen is mintha lett volna valami piros kis folt hátul. DE eltünt!!! Pedig bizony isten egyszer sem nyitottam/nyitották ki. Leázhatott?