Lehet...nekem is van rajta...a szélzajt tekintve nem veszélyes (persze többfajta terelő is van a piacon, én Daewoo-szervízben tetettem fel), viszont esős időben is nyugodtan lehet lehúzott ablakkal menni, semmi sem jön be...Egyedüli hátrány vele az autómosás a terelő alatt.
Ha minden igaz akkor májusban és is Kalos tulajdonos leszek.Képzeljétek nekem jár 13% kedvezmény az autóra. :)
Szeretnék rá tetőcsomagtartót,hogy bicajokat szállíthassak.Valaki már vitt vele bicajt? Milyen stabil ilyenkor a kocsi?
Üdv:Ging
A még kapható G Astra (most már classic) 1,4-es 16 szelepes motorja a katalógus szerint 90LE.
Ez elég közel áll a Kalos 1,4 16V katalógus szerinti 94LE-jéhez.
Nem hiszem, hogy a korábbi F Astrában lévő 1,4 16V erősebb lett volna a G-snél, a Kalos viszont újabb, tehát hihető, és akkor a G-hez áll közeleb mindenképp.
Persze mindez azon a feltételezésen alapul, hogy minden motoron évről évre fejlesztenek valamit, és az csak ritkén jelenti azt, hogy gyengébb lesz általa...
(Az 1.4 8V mindettől függetlenül is származhat az F Astrából, csak egy kicsit elkalandoztam 16V felé...)
Számomra az elég garancia, hogy a GM vette át a Daewoo-t és az Opel Corsa technológiája alapján készítenek Kalosokat.
A Daewoo költségcsökkentő stratégiát folytat, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódni az árak miatt. Arra törekszik, hogy azonos kategóriában náluk legyen legolcsóbb az autó, az alkatrész és a kötelező szervíz. Így próbálják elhódítani a vevőket a konkurenciától.
Mit jelent az hogy megbízható.? Tudod Te is hogy már mindenen az áll, Made in Taiwan, függetlenül a márkától.. :-)
Lassan féléves a Kalos és (kopp-kopp) semmi gondom vele a tankoláson meg az ablakmosó-utántöltésen kívül. Mi kell még.? Egy pár év múlva úgyis el kell passzoljam, addig amíg ér valamit és akkor megint jön valami új.. Maximum akkor tudok érdemben nyilatkozni..
Szerinted ugyanolyan megbízható egy Daewoo akár egy japán márka, attó függetlenül hogy Dél-Koreai?
Ill. nem vagyok képben az alkatrészárakkal, mennyire drágák?
Sziasztok!
Nemsokára gépkocsit szeretnék vásárolni és megfordult a fejemben egy Daewoo Nubira vagy egy Lanos.
Kíváncsi lennék mi a véleményetek, mert olyan 3-4 éveset vennék. Milyen hibákat tapaszaltok,mennyire megbízható,mire
figyeljek esetleg kiemelten a vásárláskor.
Előre is köszi,
Úgy látom, azóta történt 1-2 kisebb fejlesztés a Kaloson, mint pl. elektromos napfénytető, hátsó spoiler.
Valaki tud esetleg képet csatolni, hogy nézhet ki egy ilyen kalóz?
Hogy bántak velem.?
Mivel tudták hogy már égen-földön nincs 1.4-es, 8szelepes, ötajtós hát biztosak voltak benne, hogy megveszem és ennek megfeleően.. :-) :-)
Magyar Daewoo Klub találkozót szervez a hét végén a kaposújlaki repülőtéren. A hivatalos gyülekező Kaposváron, a helyi Tesco parkolójában lesz 10:00 és 10:30 között, ahonnan a résztvevők konvojban indulnak a találkozó helyszínére. A programok közt szerepel egyebek közt a GM-Daewoo új modelljeinek tesztelése, gyorsulási és ügyességi versenyek, KRESZ-teszt és autó-szépségverseny, de a helyszínen eseti alapon sétarepülésre is lehetőség nyílik. További részletek a www.daewooclub.hu címen találhatók a Találkozók menüpont alatt.
Grg: asszem opció a 6 hangszórós kiépítés "deluxe"="kicsit jobb" hangszórókkal, de azt tutira csak a gyárból lehet rendelni. Élőben itthon még én sem láttam.