...hogy újra visszacsempésszem Billyt, itt egy régebbi felvétele. A csodálatos zene mellett a showman is jelen van mint minde breszton előadáson. remélem nektek is örömet okoz.
Kedves kollégák ! A cipelésben sajnos kitört a leslie-m egyik műanyag fogantyúja ! A fényképen látható, hogy miről van szó. Tudna valaki segíteni , hátha valakinek van egy elfekvőben. A leslie egyébként Solton. Előre is köszönöm a készséget ! Üdv mindenkinek ! Posaunist
Ma elkészültem vele, hazahoztam, a héten meg kell szólalnia. Az orgonát még át kellene vinni egyik szobából a másikba, ehhez be kell majd izzítani pár barátot... :-)
én is külön vezérlést csináltam, 2 szilárdtest relével. egy kicsi beforrasztható 12V-os trafó, egy graetz, egy kondi, meg a két relé. egy xlr aljzatra hoztam ki a sebességkapcsolást, (a jelet is xlr-en viszem), így 2 db sima mikrofonkábellel össze tudom kötni az orgonát a leslievel. ha akarom, a halfmoon kapcsolóra kötöm, ha akarom lábkapcsolóra. szóval, tök jó nekem! :-)
Lesz egy külön motor vezérlése a hangfalnak. Két relay-jel lesz megoldva a három sebesség. Illetve csak két sebesség lesz, mert a harmadiknál áll a lezlizés:-)
Ma elvitték a Pro Line 815-ös erősítőjét tokkal-vonóval. Emiatt már ne írjatok!
Sikerült kivakarnom a lezlit a gumiragasztó fogságából. Nem semmi menet volt:-(((
Most a héten megkapja az erősítő polcát, és kerítek egy motor tekercselőt, hogy 230V ra megtekerje a motorokat. Amíg bíbelődik a motorokkal, elmegyek nyaralni egyet.
A háttérben az az irdatlan fémdoboz szerintem valamilyen frekiváltó lehet az orgonához és két lezlihez. Valószínűleg tud 230V-ról vagy 1000W-ot 60Hz-el, 117V-al. String bass is beépítve neki.
Nagyon sok videót tettek föl Cherry Wainer -ről, -el, -től...
Ez épp a Moanin'
Vagy 10 szerzeményt Jimmy Smith is játszott belőlük. Organ Grinder, Love For Sale, Moanin, Mojo Working, Back At The Chicken Shack... Az Unidentified meg a Wirginia Woolf.
Kissé más a stílusa, mégha komolyan is gondolja -hiszen végig vicsorog-, de paródia igazából, főleg 42 év távlatából.
Nem olvastam el alaposan, de a videó alatti hozzászólásokban a C1 előnyére fikázzák a szoftver emulációkat. Én nem vagyok biztos hogy a digitális megoldásnak ennyivel laposabbnak kellene lennie. Egy B4, VB3, Key-B program esetében lehet hogy más megítélés születhetett volna. Az ilyen tesztek általában elég felületesek és nem az igazi jellegzetességeket vetik össze, ráadásul gyatra hangminőségben.
Nemrég volt hogy végre valaki használható regisztrációval, használható zenei környezetben mutatta be valamely hanxer képességeit. Melyik is volt?
Jéé, hogy milyenek ezek a feleségek! Az enyém is kiszúrta. Azt mondta hogy "olyan sima" a hangja.
Mondjuk nekem a torzítója meg a műlacija nem jön be, de ez izlés dolga... Amúgy falacin szerintem a jobb megoldások közé tartozik. Ha már egyszer helyettesíteni kell azt a másfélmázsát...
Nem szar egyáltalán, csak nem annyira jó mint beállítják pl. a lejjebb található "hozzászólásokban". A lényeg, 17 kg. Az Electro gyengébb C1-nél hangilag.
Maceo hammondosai úgylátszik a szállításon spórolnak. Van egy '80-as évekbeli videóm, ott Larry Golding játszik. Hát annak a régi BX3-nak a hangja sem egy etalon.
Hát ez gyönyörű! Én elnevezném a világ lexebb lezlijének.
Most jön majd a hangja is gondolom :-)
Ja, egy összehasonlító felvétel a C1 - C3 közt. Csak annyi hogy amikor az első valamirevaló szekvenciát bejátszotta a srác, a feleségem háttal ülve azonnal kiszúrta a kópiát. C1 C3 Pedig mikrofonos a felvétel sokat elmos a különbségből
egyenlőre nem vágok bele új dobozba (ami késik...:-)
de valójában azért, mert ahhoz a géphez, amin meg tudjuk marni, nagyobb átmérőjű szerszám passzolna jobban, kb 160-170-es átmérő jobb lenne. (ez a szerszám 140mm átmérőjű, 30-as furattal)