Bankváltásson töröm a fejemet.Kérdésem lenne hogy szeptemberi áremelést érdemes megvárni a bankváltással vagy már most is válthatok mert megmarad a gránit bank előnye(bajnok számla).Illetve még az hogy vidéki vagyok és 80km -re van a legközelebbi űgyfélközpont ez jellent e hátrányt ?Jellenleg otp -nál vagyok és van lakáshitelűnk is ,igy nembiztos hogy elengednek .
Üdv. Csak Forint lekötésre kell egy második számla. (díjmentes számlavezetés, nem kell bankkártya, a bankon kívüli utalási díj max 0,3%). Látára szóló kamat nem érdekel. Olvastam még az AXA-ról is, annyi különbséget említenék meg, hogy ott új pénzre adnak kamatot. Nálam ez nem gond, mert van egy másik számlám. Ezen szempontok szerint a Gránit vagy az Axa biztosít általában magasabb kamatot a lekötéshez?
Megy a trükközés a bankkártya éves használati díjának emelésével...mindez úgy, hogy a Mastercardtól 0,7% visszatérítést kapnak a bankok, ügyfeleik vásárlásai után.
Mindegy; legalább a bankkártyás vásárlás díjmentes maradt.
Szerintem ez a mondat azt jelenti (azt kene hogy jelentse), hogy:
dij 0.3% "visszatérítés feltétel teljesülése esetén": 0.2%
Az idezojelek kozotti resz szerint ha teljesul a feltetel (ami a 150 beerkezo penz) akkor 0.2% a dij, amugy 0.3%.
Mas kerdes hogy a "visszaterites feltetel" nyelvtanilag helytelen, illetve megint mas kerdes hogy ok mit akartak irni. Ha azt hogy alapbol 0.3% a dij es abbol 0.2%-ot visszaadnak akkor a visszaterites utan kellene egy vesszo.
A GRÁNIT Bank 2013. február 25-től megszüntette a GRÁNIT Magas Kamat-, Alap- és Diploma bankszámlák értékesítését. * A GRÁNIT Bank a 2013. szeptember 16-tól érvényes díjakból (az éves bankkártyadíj emelésének kivételével) visszatéríti a jelzett mértéket az adott bankszámla vonatkozásában abban a hónapban, amelyikben teljesül, hogy a számlára 1.) legalább 150 000 Ft összegben, legfeljebb két tételben érkezett jóváírás, VAGY 2.) a bankszámla nap végi záróegyenlege minden nap legalább 100 000 Ft. A Bank jóváírásként a bankon kívülről vagy harmadik személytől átutalásként érkező jóváírásokat veszi figyelembe. A Bank nem veszi figyelembe a jóváírások között a pénztári befizetéseket, valamint a GRÁNIT Bank hitelezésével kapcsolatosan a bankszámlára érkező jóváírásokat.
... illetve még a CIB-től kaptam ma e-mailben olyan választ, hogy a munkavállalói csomag díjmentes marad, amikor kértem a szeptembertől érvényes kondíciós listát. Meglátjuk.