Aki nem látta a tegnapi meccsünket, az képzeljen el egy csapatot, ahol:
Szikó vezeti a labdát, Trepi szedi a lepattanót, Green "küzd", Gordan érkezik frissembernek, És Gráczer akarja feltenni a ziccert Edmonson mellett! (mekkora sapka volt, apám!)
De szép is volt az a meccs! Emlékszem Majlkovics az 1.negyed 8.percében kipontozódott. Emirt már a 2.perc elején kiállították és akkor zsákolta Rony azt az írdatlan nagyot! De szép is volt!
A szezon végét szerintem még megvárjátok. De hogy kinek kell egy ilyen idény után még itt Magyarországon - az érdekesebb kérdés... De lesz olyan csapat, ahol még tesznek egy próbát, abban biztos vagyok.
Nyugi, csak spontán :-) Mivel nem voltam tegnap Egerszegen, sokat nem tudok hozzáfűzni... csupán egy "kicsit" elkeseredett vagyok, és kínomban egy régi kaposvári örökzöldet emlegetek fel :-) /2000/01 Klíma-Olaj 100-73, Halimics-Walke incidens - máig csak úgy elöjön sokaból :-)/
Én mást mondok felölem akár 7 légióst is tarthatna egy csapat,de mérkőzésre csak
max 3 külföldit szabadna engedélyezni. Természetessen ez a hazai bajnokságra
nem pedig a nemzetközi kupára. Talán még a külföldiek igazolási határ idejét is
korlátoznám december végére mert ami ezen a téren folyik az már a vicc kategória.
Ebből kifolyólag mindenki meggondolná kit miért, minek igazol amikor olyan játékosokat hoznak melyek nem jobbak mint a hazaiak. A kosárlabda szinvonalának emelkedése a vállogatott jó szereplése másképpen nem várható ha ez a tendencia marad továbra is.
Persze, de lehet ezen változtatni itt, az EU-ban? Ha lehet, csökkenteni kéne mindenképpen (vagy növelni a kötelezően nevezendő magyarok számát, így talán). Ha nem, jobb ha megszokjuk. Akkor viszont szeptemberi stop.
Hát igen, ahogy mondtam, vissza oda, hogy 2 vagy 3 külföldi, vagy 5, de akkor szept. végén igazolási stop. Akkor talán beszélhetnénk csapatépítésről. Vagy legyen tényleg 2 légiós, akkor mindenki minőségit bírna fizetni, és biztos, hogy minden szurkoló jobban szeretné a saját csapatát, ennél meg nem nagyon lenne rosszabba színvonal esetlegesen.