De szép is volt az a meccs! Emlékszem Majlkovics az 1.negyed 8.percében kipontozódott. Emirt már a 2.perc elején kiállították és akkor zsákolta Rony azt az írdatlan nagyot! De szép is volt!
A szezon végét szerintem még megvárjátok. De hogy kinek kell egy ilyen idény után még itt Magyarországon - az érdekesebb kérdés... De lesz olyan csapat, ahol még tesznek egy próbát, abban biztos vagyok.
Nyugi, csak spontán :-) Mivel nem voltam tegnap Egerszegen, sokat nem tudok hozzáfűzni... csupán egy "kicsit" elkeseredett vagyok, és kínomban egy régi kaposvári örökzöldet emlegetek fel :-) /2000/01 Klíma-Olaj 100-73, Halimics-Walke incidens - máig csak úgy elöjön sokaból :-)/
Én mást mondok felölem akár 7 légióst is tarthatna egy csapat,de mérkőzésre csak
max 3 külföldit szabadna engedélyezni. Természetessen ez a hazai bajnokságra
nem pedig a nemzetközi kupára. Talán még a külföldiek igazolási határ idejét is
korlátoznám december végére mert ami ezen a téren folyik az már a vicc kategória.
Ebből kifolyólag mindenki meggondolná kit miért, minek igazol amikor olyan játékosokat hoznak melyek nem jobbak mint a hazaiak. A kosárlabda szinvonalának emelkedése a vállogatott jó szereplése másképpen nem várható ha ez a tendencia marad továbra is.
Persze, de lehet ezen változtatni itt, az EU-ban? Ha lehet, csökkenteni kéne mindenképpen (vagy növelni a kötelezően nevezendő magyarok számát, így talán). Ha nem, jobb ha megszokjuk. Akkor viszont szeptemberi stop.
Hát igen, ahogy mondtam, vissza oda, hogy 2 vagy 3 külföldi, vagy 5, de akkor szept. végén igazolási stop. Akkor talán beszélhetnénk csapatépítésről. Vagy legyen tényleg 2 légiós, akkor mindenki minőségit bírna fizetni, és biztos, hogy minden szurkoló jobban szeretné a saját csapatát, ennél meg nem nagyon lenne rosszabba színvonal esetlegesen.
Cseszlai: elmaradtak a szokásos hajmeresztő passzai, volt egy mák-triplája, meg viszonylag megbízhatóan áthozta a labdát egész pályás letámadásoknál. Ha ezt az átlagot tudná hozni (ami nem nagy elvárás), akkor sokat segíthetne mindig Hart: MVP. Nagyon okos játékos. Meg kell tartani, most már ÉN véglegesen megbizonyosodtam erről. Nagyon jól megbontja a védelmet, lábbal tarthatatlna volt mai is, s remekül oszt ki belőle. Nagyon jó 2-es, aki tud irányítani is. Ilyet kerestünk! Simmons: kicsit ritmustalannak tűnt most is, de képes hajtani, s bedobálta a helyzeteit - kíméletlenül. Ha mindig így játszik, akkor sokkal jobbak leszünk vele, mint Pattonnal. Edmonson: végre! Újra a régi Eddit láthattuk, aki nem erőlködik támadásban, csak rutinosan kihasznája helyzeteit, együtt él a játékkal. Védekezése is jó volt! Keresztes: ordenáré bekiabálásokat kapott kaposvári szurkolóktól, nem is értem, honnan az utálat. Volt egy két szép sapka, az átlagot hozta. Csaplár-Nagy: tőle többet várnék, főleg lepattanókban. Kiharcolt faultban őa az egyik legjobb, a színészkedésben már nagy a rutinja, bár ebben mindig is látszódott „tehetsége”. Látszik a sérülése, remélem egyenesbe jön majd, mert így sok az alibizett perc. Simon: örömteli visszatérése. Még nem érezte a ritmust, de volt 2 szép kosara. Csak így tovább! Mándity: nem rossz kezű, viszont védekezés, lepattanó nagyon gyenge. Nem tudom, hogy kellene-e vele számolni jövőre. Több játékperc kell a bizonyossághoz. Sajnos Bakinak kevés idő jutott, ugyanúgy Kováts-nak is. Vertetics kimaradt, Hofi sérült volt.
Kaposvár
Marculiunis: semmit nem mutatott híréből, nagyon bután játszott. Olyannyira, hogy megkockáztatom egy igazi – magyar szinten – klasszisnak ilyen gyenge meccs nem fér bele. Az 5. fault kérdéses volt, a többi abszolút nem, butaságok. Green: húú, mi lett ezzel a játékossal?! Se küzdőszellem, se védekezés, se dobás, teljesen zavarodott volt, mintha most játszana először magyar pályán. Számomra a legérthetetlenebb dolog volt a mai meccsen. Biztos, hogy ennél több van benne, még most is! Maxey: eldobálgatott, de nem komoly játékos – egy újabb bűntény az 5 légiós ellen. Hozzáteszem, hogy ő volt így is a legjobb somogyi külföldi ma. Sanders: no comment, középtávolról veszélytelen, védekezésben súlytalan, s vergődés, erőlködés. Leggyengébb láncszem, de ezt már év elején is lehetett látni. Konare: semmi. Gráczer: bedobálta helyzeteit, tőle többet nem lehet tőle elvárni. Szőke: nagy küzdő, az egyedüli mohikán volt. Nem volt könnyű neki, mert a többiek csak nézték, hogy szenved szegény. Nem egy géniusz, de hajt, s ezt becsülni kell! Hendlein: az előző ellentéte. Ő géniusz is lehetne, csak nem hajt eléggé. Jót tenne neki, ha 30 perceket kapna valahol. Ez lehetne nyugodtan Kaposváron is, csak pár tucatlégióst el kéne hajtani… Trepák: most már értem az elégedetlenkedő hangokat. Ezek után már nem fogja hívni az ASE… Filipovics: Kaposváron gondolom ő legenda, de nem kéne rombolni az imidzset.
Dzuniccsal kapcsolatban nem lenne etikus minden véleményemet leírni, de hasonló fejetlenséget érzek, mint itt az utolsó hónapjaiban. Talán ma ő volt a legszomorúbb, nagy elégtétel lett volna a győzelem, ehelyett csúfos zakó lett.
Szólni kell a bírókról is, akik megfújták a hazai pályát, de biztos vagyok benne, hogy nem ezen múlt. Ha ugyanígy fújnak a Kaposvárnak, akkor is győzünk, csak mondjuk 20-szal.
1 meccs volt, messze menő következtetéseket nem lehet levonni: a ZTE idegenben nem képes sajnos ilyen játékra, viszont kezd beérni Hart és Simmons, s remélhetőleg a sérültek is lassan egyenesbe jönnek. A Kaposvárnak mentálisan rosszul jött ez nyílván, de lesznek jobbak is, sőt, megkockáztatom, ennél csak jobbak lesznek.
Hajráá Kaposvár!!!
Ma is sikerülni fog!!!!!!! Bár a játékunkat még most sem értem de nyerünk!!! :-)
(utobbi két meccsre értem) Ma megint szép játék kellene Pl. Pécs,Fehérvár elleni.
A Paks meg csak dühöngjön. Idén még játszunk velük!!!!!!!!!!! :-)
Ma 85-91! HAJRÁ KAPOSVÁR!!!!!!!!!!!!!!
Az összefoglalóban a nyilatkozatában én is csak hallgattam, hogy miket beszél, mert én ilyenekre a meccsen nem emlékszem! Monroeba nem rúgott bele senki! Csakis arra gondolhatott, hogy a gödörben lévő csapatát megvertük meg szerinte őket sújtották a bírók! Szerintem nem!