Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 62

Ti vennétek majdnem a temetőben lakást sokmillióért ?

Igaz .... innen már nem kerül sokba az elszállítás ha lejár az idő , de akkor is morbid .

 

https://dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2019%2F08%2F24%2Fgyor_temeto_tarsashaz_epitkezes%2F

quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 61

Ez igaz.

Mascarpone, nem vanillia pudding.

Az allaga nagyon hasonlo, azert kevertem ossze.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 60

*mascarponéból van a krémje

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 59

Mi csak simán rumba mártjuk. :) Nem gyerekdesszert. A tiramisun maskarpone van nem puding. És nem szeretem. :D Csak étteremben vagyok bevállalós, amúgy legendásan válogatós, elég sok sztorija van a családomnak erről és sajnos terjesztik is. :P

Előzmény: quish (58)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 58

Hat azt hiszem ha meggybefott (es a leve) helyett kavet hasznalsz, akkor tiramisut kapsz :-).

Bar abban nincs rum.

Előzmény: Törölt nick (53)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 57

Ez mi? :-)

Előzmény: Törölt nick (52)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2019.08.24 -1 0 56

tiszta szerencse, hogy már vacsiztam :)

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 55

Remuládszósz. Adtak hozzá Bratkartoffelnt (szalonnás-hagymás tepsisburgonyaszerűség), de azt a fiúk ették meg, mert utálom. :)

Előzmény: Aurelius Respectus (54)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.24 0 0 54

Jól néz ki. Mi volt abban az üvegtálban ? 

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 53

Meggy nélküli változatban ismerem.

Előzmény: quish (51)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 52

Egeret szültek a képszerkesztő hegyek, sikerült lekicsinyíteni. :)

Előzmény: Törölt nick (37)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 51

Vittem be ilyet munkatarsaknak, nem panaszkodott senki :-).

(ja nem az en otletem, valamikor nagyon regen tanulta a nejem egy ismerostol)

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (49)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 50

Ja, vanilia puding. Szoval nem az a hig valtozat, de amikor megfozod, akkor kell raonteni a retegelt cuccra.

Előzmény: Anyóca99 (48)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2019.08.24 0 0 49

húúúúú, ez jól hangzik, ki fogom próbálni

Előzmény: quish (45)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 48

Persze hogy kell ! Ki tudja mikor lesz rá szükség .

Én vanília pudinggal szoktam rétegezni a babapiskótát , de egészben hagyom .... tetejére ugyanígy tejszínhab .

Előzmény: quish (45)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 47

Anyam csinalt retest meg a hetvenes, nyolcvanas evekben.

De teljesen alapbol, o nyujtotta a tesztat a nagy asztalon (az akkori macskaja a lelogo teszta szelet kapkodta a karmaval es azt ette).

 

En a cseresznyeset szerettem.

Előzmény: Aurelius Respectus (28)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 46

Ez jol nez ki.

Előzmény: Törölt nick (9)
quish Creative Commons License 2019.08.24 0 0 45

Kell valami egyszeru? :-)

Szoval az ugy van, hogy egy nagy talba osszetorod a babapiskotat (olyan falatnyi meretre), kozben locsolod meggybefott levevel es teszel a meggybefottbol is bele.

Aztan igazabol rummal kene locsolni, ahogy retegesen  haladsz, de rum aroma is hasznalhato.

Mikor tele a tal, akkor felontod fozott vanilia sodoval, vagy kremmel, vagy minek hivjak.

Be a hutobe, mikor lehult, porcirozhato. Tejszinhabbal a kistanyer tetejen.

Előzmény: Anyóca99 (18)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 44

Regina ! Jók a csajok .:-)

MrJones512 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 43
A legrosszabb akkor is az, ha a réteslap megszívja magát a krémből.
Brrr...
Előzmény: Aurelius Respectus (41)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 42

Tudtam ám, csak vicceltem. :) 

Előzmény: Aurelius Respectus (41)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.24 0 0 41

Azt én sem szeretem :)

Arra gondoltam, hogy a cukrászok egy része elrontja, a krémes rész túl tömör lesz ezért nem olyan jó az íze vagy a tetején  a lap nem finom ropogós hanem ilyen íztelen valami.

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 40
Például akkor is, ha franciakrémest csinálnak belőle. Pfej! :)
Előzmény: Aurelius Respectus (39)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.24 0 0 39

Amúgy ezt is el lehet rontani.

Előzmény: Törölt nick (35)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 38

Papa ha nem lennél , ki kéne' találni !

Szerintem néha azt hiszik a macsekjaim , hogy meghülyültem ... magamban röhécselek .

Előzmény: dos48 (36)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 37
Akkor nekem nem jót hoztak mi. :) Telefonról nem enged képet beszúrni, de majd megmutatom. A kaját. :)
Előzmény: dos48 (36)
dos48 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 36

 

    A Topfhülle az a fazék csomagolása, teee.  Puhára főzve.     :))))

 

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 35
Egyszerű, de nagyszerű. :)
Előzmény: Aurelius Respectus (17)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.24 0 0 34
Nekem a kardinális a Kristálycukiban (József krt-Baross u sarka). :)

Tök érdekeset ebédeltem, Topfhülle volt a neve, talán főtt csülök vagy sonka volt aszpikban, pici ecettel és finom salátával hozták. Az első falat fura volt, de aztán mind megettem, mert jó volt. A Matjesnél mindenesetre sokkal jobb. :D
Előzmény: pamacska a migráncsmacska (14)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.24 0 0 33

Fogalmam nincs gyárilag hogy csinálják a rétest , de rettentően utáltam órákig körbetáncolni az asztalt , ha anyámra rájött a rétes sütés . 

Pocsék egy meló , mert nagyon óvatosan kell a kézfejen nyújtogatni/lobozgatni .... hamar szakad .

Előzmény: Aurelius Respectus (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!