Mi csak simán rumba mártjuk. :) Nem gyerekdesszert. A tiramisun maskarpone van nem puding. És nem szeretem. :D Csak étteremben vagyok bevállalós, amúgy legendásan válogatós, elég sok sztorija van a családomnak erről és sajnos terjesztik is. :P
Szoval az ugy van, hogy egy nagy talba osszetorod a babapiskotat (olyan falatnyi meretre), kozben locsolod meggybefott levevel es teszel a meggybefottbol is bele.
Aztan igazabol rummal kene locsolni, ahogy retegesen haladsz, de rum aroma is hasznalhato.
Mikor tele a tal, akkor felontod fozott vanilia sodoval, vagy kremmel, vagy minek hivjak.
Be a hutobe, mikor lehult, porcirozhato. Tejszinhabbal a kistanyer tetejen.
Arra gondoltam, hogy a cukrászok egy része elrontja, a krémes rész túl tömör lesz ezért nem olyan jó az íze vagy a tetején a lap nem finom ropogós hanem ilyen íztelen valami.
Nekem a kardinális a Kristálycukiban (József krt-Baross u sarka). :)
Tök érdekeset ebédeltem, Topfhülle volt a neve, talán főtt csülök vagy sonka volt aszpikban, pici ecettel és finom salátával hozták. Az első falat fura volt, de aztán mind megettem, mert jó volt. A Matjesnél mindenesetre sokkal jobb. :D