A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ma olyan 0.30 és 0.45 között láttam egy számomra érdekeset a Hungárián. A Stadionok és a Hős utca között (Pongrácz felé) vagy 10-15 db. 260-as és 280-as állt elakadásjelzővel, sötét utastérrel a legszélső sávba. Néhol a kocsik mellett talán a sofőrök? beszélgettek.
"te azt írtad, utasnak kuss, a jv azt csinál, amit akar, mert csak."
Én ilyet nem írtam!!! Jó a fantáziád, ami egyébként nem baj.
Egy példa: Ha vendéglőbe megyek, természetesen fizetek. Ám ettől még nem lesz jogom ahhoz, hogy beleszóljak abba, melyik irányba keverje a séf a rántottát a serpenyőben. Az az ő dolga! Engem az érdekel, hogy ehető abrakot tegyenek elém!
Amennyiben a T. Utas normális hangnemben kérdezi, hogy miért működik a fűtés, én is normális hangnemű válaszban elmondom azt, amit alább már leírtam. Ám, ha úgy kezdi, hogy: "Hé, te bunkó BKV-s f..z, nem tudod, hogy megy a fűtés??!!", csak egy bárgyú pofát vágok rá, mert nyílván nem hozzám szólt...
Egyes Volvo-k ablakai azért zártak, mert hiába mondja be az utastájékoztató berendezés, hogy ne nyissák ki, mert működik a klíma, mégis kinyitják! No comment!
Ezek nem meddő viták! Mindkét oldal védi a saját érveit, amelyek általában mindkét oldalon igazak is! Nehéz megtalálni a mindkét oldalnak megfelelő középutat.
Vitázni márpedig kell, mert talán mégis megragad belőlük valami a fejekben... Legalábbis remélem. :)))
Kompromisszumos megoldás esetleg még az lehet, hogy a 173-ast besűrítve kivisszük albertfalvára a 7-est meg kiritkíva beviszed az Etelére. A két expreszt meg szerintem össze is elhetne olvasztani.
Elnézést ha egy kicsit feledékeny voltam az előbb. Ha a Volvoknak is lenne akkora átlagsebessége, mint a 280-asoknak nem lenne semmi bajom az expresszen lévő alacsonypadlós szolgáltatással, de az egyszerűen abszurd, hogy ma is pl. a Keletiben 10-12 perc várakozás után egymás után jön egy Volvo 7E, mögötte egy 280-as 173E, és egy 280-as 7E... Hozzá teszem, ez csúcson kívül volt 13 óra magasságában. Reggel csúcsban 3 Volvo sztem feltorlaszt 7-8 280-ast... Ilyen egyenlőtlen követés mellett senkinek sem hiányoznak a Volvok és azt még hozzá teszem, hogy míg az egyik kocsin lézengenek, a másikon nyomrognak... Elhiheted, hogy nem az Ikaruson fognak többségében nyomorogni az emberek.
Isten őrizz :O Óbudán kívül bárhol máshol jobb helyük lenne. A vonalak több garázs általi kiadását viszont ellenzem, a 30-asban lassan visszatér a régi 08-as PK váltás utáni állapot -> 14 kőbányai és 5 óbudai.... Bár azóta sok minden válztozott.
Mondjuk hétvégén meglehetne azt csinálni, hogy a 8-as és a 112-es lemegy Bosnyákra (6 perc közösben), 7-es és a 173-as 107-esként 10 percezik Újpalota és Albertfalva között, a 173E 7-8 percezne, a 7E szombat délelőtt 7-15, délután és munkaszüneti nap 15 percezne és valahogy hangolva lehetne a 82-essel:)))