Nekem most már 186 km van a kocsiban,és észrevettem-természetesen-néhány dolgot.Még mindig ég a motorról a vaxos cucc.Legalábbis remélem az,mert ha megyek vele 15-20 km-t akkor elég erősen égett szaga van még a motornak.
Másik:ha motorféket használok 1-es illetve 2-esben,akkor valami mellékzörej is beugrik,nem csak motor normál hangja.Ezt Ti is tapasztaltátok?Harmadik:Néha érzem-itt írta is valaki-hogy 3-asban nagyon picit valóban rángat,de alig észrevehetően.
Egyenlőre ennyi a fontosabb.Azért még most is ilyet vennék...
Sziasztok. Már egy éve Kalos tulajdonos vagyok és sokszor előfordult velem, hogy kiszállás után vettem észre, az ablakok letekerve maradtak. Tegnap beszereltettem a riasztóval vezérelt ablakemelőt. KIRÁLY ... mindenkinek ajánlom. Különben az autót nagyon szeretem, élmény olvasni a hozzászólásaitokat.
Az elmúlt pár napban a Kalosom sikeresen teljesítette eddigi legnagyobb próbatételét. Belgimuban voltam vele, beletettem 2.850 km-t (így már ötezer van benne). Az úton semmi gond nem volt vele, a hátsó ülésen ülők is elfértek. A fogyasztását nem mértem, mivel négyen voltunk cuccokkal és nyomtam is neki szépen, de szerintem olyan 7,5 liter körül lehetett. Ez talán soknak tűnhet elsőre, de olyan 140 körül mentem vele végig. Az egyik lejtőn padlóztam is a gépet és a mutató szerint 170-nel mentünk (tudom, hogy csalnak a mutatók és lejtő is volt, de jól nézett ki). Szóval tegnap éjjel mikor hazaérkeztünk, teljesen megnyugodtam, hogy jó vásárt csináltam.
Ha nincs kedvetek másolni az előbbi hosszú linket, akkor kattintsatok ide!
Továbbá nem azért a két fillérért, de az új VW/Skoda Fox nagyon hasonlít a Kalosra. Igaz 3 ajtós, de állítólag a Kalosból is lesz olyan hamarosan. Nézzétek meg a Fox-ot itt!
Amikor a Kalosom új volt, az első 20 km-en olyan égett gumiszag terjengett még az utastérben is, hogy öt kilométerenként megálltam, mert azt hittem ég az autó.
Szóval, nyugi! Elmúlik rövidesen...:))
Most hoztam el 1 órája a Kalosomat,kicsit megmerevedtem kb 2 km megtétele után.Szerencsére nem volt semmi gáz,csak füstölt az eleje egy picit.Visszahívtam a szervizt,ott azt mondták,hogy a vaxos cucc ég le a motorról.Kb még 5 Km és abbamaradt.Pedig kérdeztem az elején,az eladó azt mondta,hogy nem fog lesülni róla semmi.Na mindegy...Most már csak örülök neki!
195/50 R15-ös felniken elég brutális a gép. Majd ha jobb idő lesz és le tudom fényképezni tisztán, lehet felnyomok egy képet róla.
Szóval elég stabil, bár én ezeket a nagy kereket inkább kényszerből tettem rá, majd ha lekopnak róla, legközelebb kisebb gumi megy rá, 185-ös méretben. Ráadásul pár mm-el kijebb is van az ET méret miatt, de hát ez nem nagy különbség.
A Kalos szerintem csöndes. A Lanos is az. Én viszonylag alacsony fordulaton járok velük, amikor más típust vezettem, többször is előfordult, hogy önkéntelenül feljebb akartam váltani, pedig már ötödikben voltak. De próbáld ki rendes körülmények között.
Ötajtós, egynégyesem van, nem vettem észre hogy billegne akármilyen sebességnél is.. Száz körül a Hankook gumi tényleg hozza a hangját, de úgy kell menni, hogy százharmincnál például már fullra elnyomja a szélzaj.. :)
Azt hogy nem zajosabb egy p206-nál, lehet úgy is érteni, hogy mai kategória-mércével a Kalos csendes?
(Nemtom milyen a p206, ezért attól még, hogy nem zajosabb, akár kifejeyetten zajos is lehet, ha a p206 traktorszerű 100 fölött.)
Sajnos nem ültem autópályán egyik általam lentebb felsorolt típusban sem (sőt, Kalos-ban sem, csak városban, de macskakövön!!), most meg a korrekt megítéléshez az kéne, hogy mindben üljek... vagy ha nem én, akkor valaki közülünk.
Ezért gondoltam, hogy össze kéne szedni, ki-ki szerint melyik kategóriatársnál halkabb, és így összejöhetne majdnem az összes.
Szinte mindenhol azt olvastam a 4 ajtós kivitellel kapcsolatban, hogy billeg, meg szélérzékeny.
Az 5 ajtós is? (Biztos hogy kevésbé, de a korábban említett kategóriatársakhoz képest ez is billegős? Mondjuk a p206-ról azt hallottam, hogy városban elég fapados. Nem túl jó ajánlat cserébe azért, hogy ne billegjen 120 fölött. Szerintem.)
Főleg mi van az eleve szélesebb papucsokon guruló és nehezebb 5 ajtós 1.4 16V SX Prémium kivitelekkel?
(Bár ebből annyira kevés van, hogy szerintem én fogom ezt az infó megírni ide a fórumba, ha megjön a járgány...)
Mert ugye egy 5 ajtós alap 1.2-es és egy szintén 5 ajtós de kitümött 1.4SX prémium között van kb. 100 kiló (kb. 9%) deficit (saccperkábé), ami nem tudom javít-e, vagy ront a stabilitáson, de abban biztos vagyok, hogy befolyásolja.
Van valamelyikőtöknek tapasztalata arra vonatkozóan, hogy mostani kategóriatársaihoz képest mennyire hangos a Kalos? (Nem korábbi vagy mostani de nagyobb daewookhoz, hanem pl. P. 206, VW Polo, S. Fabia, F. Fiesta, T. Yaris, O. Corsa, F. Punto, stb.. képest?)
Ez elsősorban autópályán merül fel, mint probléma. Szél, motor, futómű ill. gumik?
Van itt valaki, aki már lecserélte az eredeti Kumho vagy Hankook gumikat? Csökkent valamennyit a kb. 100-as tempónál halható gördülési zaj?
Mikor voltam az ezres átvizsgáláson, akkor mondták, hogy ha akarom akkor a szerelő mellett lehetek és kérdezhetek, de én - mivel nem vagyok egy műszaki ember - inkább a büfét választottam.
Megvolt az éves szervíz, 28008 huf volt, motor és váltóolaj illetve szűrő csere, ez olyan 20 körül volt + ~8000 a munkadíj. Végig ott voltam, dumálgattam a szerelővel, átnéztünk még pár dolgot. Azt hiszem mondhatom, hogy már saját szerelőm van :) Ti hogy vagytok ezzel? Általában ragaszkodtok egy adott szerelőhöz, vagy sem?
Köszönöm a könyöklős tippeket, megnézem őket.
Azért a hátsó italtartóért kár lesz, azt jobban szerettem használni, mint az elsőket.
Kalóz, pkri:
amiket írtatok, az márkaspecifikus termék, vagy csak a szokásos, "univerzális-ami-igazán-semmihez-sem-jó" típus?
(Azért kérdem, mert a dunakeszi Auchanban láttam egy ilyet, de eszembe sem jutott megvenni...)
Köszönöm szépen.:)
Továbbítom a telcsi számot. Még egy kérdés. Úgye számlára is dolgozik, mert céges tütüről van szó, és itt sajna nem lehet jól járni.
Szerintem ugyanazt vagy hasónlót a sztádába is kapsz ugy 4500-huf környékén.
Köztudott hogy a szalonokba nem árulnak hanem rabolnak.
06-23-430-977,
06-23-430-979,
Budaörs Kinizsi ut--a Kika mögött kék épület.
Bp xlll.ker Spirálnál dolgozik a Nándi
Nekünk a családban 98 ota Daewook vannak és
ő nagyon ott van szakmailag.
06-20-955-75-04
Fusizik is igy klasszisokkal olcsóbb.
Sziasztok!
Tudom, hogy ez egy Kalos-os fórum, de a kollegámnak kellene segítség, és hátha tudtok ötleteket mondani. Neki egy Dawoo Lanos 1.3-asa van és a problémája a következő: Az alapjárata időnként indokolatlanul magas fordulaton marad magasabb sebesség fokozatba kapcsolás után, de gázadás nélkül. Ha nem tudtok segíteni, mert nektek még ilyen nem volt, egy megbízható szervíz ötlet is nagy segítség lenne.
Tis