Pár napja végre láthattam élőben gyermekkorom nagy példaképét, Brian Wilson-t. Brilliáns zenekart kovácsolt össze magának. Sokkal jobban szólnak a dalai ma élőben, mint a korabeli Beach Boys előadásában... A lényeg, észrevettem (az első hang után), hogy Korg CX-3-at használnak, egy kis Motion Sound-ra kötve.
Ha érdekel valakit, találtam egy YouTube videót, ahol 2.53-tól meg lehet hallgatni az orgit a Good Vibrations-ben. Szépen hozza a krémes "Beach Boys" orgona-hangzást.
most ott tartok, hogy bekerült az orgona a helyére, rá van akasztva a leslie, és szobahangerôn szépen szól.
´
ilyen zajra eddig nem emlékszem, valószínû, hogy eddig nem volt ilyen hangja, bár eddig csak a 31H erôsítôvel, és traf´s mélyhangszóróval hallottam, és annak is volt egy kis alap brummja.
tehát a scanner lesz a hibás? ez a mélylüktetés akkor is megvan, ha nem játszom rajta.
a chorus, vibrato hangja viszont hibátlan, nem bugyog.
Ha valaminek több oka lehet és az egyiket elhárítani 3 perc, a másikat meg több óra, akkor a három percessel célszerû kezdeni, ami egyébként sem felesleges munka.
A folyamatos dobogás minduntalan eltűnt a scanner teljes szétszedése és megtisztítása után. Van, ahol kétszer kellett megcsinálnom. Ha fogcsikorgatva is, de másodszor is kiszedtem, utána viszont szuper lett.
Egy óvatlan túlolajozás, vagy idővel elkerülhetetlen kristálylerakódás a rézlemezkéken idézi elő. Enyhébb esetben a vibrátó csak dadog, bugyborékol.
A hozzávezetések rendbetétele kb annyi munka, mint egy emelt díjas sms elküldése. Errõl LittleBig olvtárs tudna mesélni. Ezt tehát a scanner szétbombázása elõtt mindenképp érdemes megcsinálni.
Szia Zsolt ! Köszönöm a segítőkészségedet ! A képen látható solton ugyan nem az enyém, csak ''mintának'' tettem be. A fogntyú kivágásának méretei : 7X12 , de a tényleges takarási méret csakugyan 15x10. A lesli-oldalnyílásait én is beszoktam fedni, de az álltalad említett 800 Hz-re való levétel nem az én világom, nem értek hozzá. Üdv, Gábor
Először is, le kellene vinni a hangváltó frekvenciáját 800Hz-re a jelenlegi 1200-1300 helyett.
Utána három oldalról 90%-ban lezárnám a hang útját mondjuk egy nyílás mögé helyezett, csavarozott vékony fa lappal. Elég ha 1-1cm marad a nyílásból. Ezáltal hasonlóvá válik a 145-ös kialakításához.
Ezzel az egyszerű tuninggal öblösebb, hammondosabb lesz a hangja, kevésbé fog pulzálni.
felbillentettük (a biztonság kedvéért a bátyámat megkértem, hogy segítsen), meglepően könnyen ment, pikk-pakk átdobtuk egyik szobából a másikba, így végre össze tudtam kötni az új lesliemmel.
gyorsan rájöttem egy szarvashibára... felcseréltem a magas hanxórót a méllyel... összekötöm, bekapcsolom, recseg, mint állat. -na, gondoltam mégsem sikerült teljesen a V21-es magas membrán-tájolása? kipróbáltam egy zsírúj monacor magassal, (ami nem recseghet), azzal is csak recsegett. még jó, hogy csak halkan póbáltam. a mély ment a magasra, magas ment a mélyre. könnyen szétszakíthattam volna a magasamat, de szerencsére túlélte.
a leslie szépen, kiegyensúlyozottan szól, semmi hallható zaja, viszont az orgonából jön egy mély, lüktető búgás, plusz valami kontakthibára utaló magas-zaj.
Az oldalra billentésről... mint egy kocsinál is, itt is érdekes látvány alulról a hanxer.
Elég jól nyomonkövethető az előélete során hogy folyton úton volt, vagy néha költöztették, vagy szinte kiállítási darabként tartották.
Ez látszik ezen a hibátlan állapotú Hammond C3-ason:
Fölülről gyönyörű, gyakorlatilag alig játszottak rajta 1973 óta. Alulról meg annyira makulátlan hogy az önmagáért beszél. Ilyen kivételes állapotút még szülőföldjén is lámpással kell keresgélni, szinte a már nem is létezik kategória.
Természetesen belül ugyanezen állapot van mindenre vonatkozóan.
Egyébként eladó, aki bolti, szalonállapotút szeretne.
Kis segítség azért kell, a teljes fefektetésnél a kíméletes fékezéshez. Ezen a képen az akkor még nálam jóval alacsonyabb fiam volt a segítség. (most egy fejjel magasabb)