A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
nem. Holnap felteszem ezeket a képeket eredeti színminőségben, csak kellene keresnem egy üzemképes, jól működő képszerkesztő programot. Ugyanis a Microsoft Office 2010 Picture manager mentés közben nem gyengén átállítja a színeket a sajátjára és nem tudok rájönni miért. Összesen átméretezem 1024x768-ra és mire elmenti, már ilyenek a képek.
Amúgy halkan megjegyzem, hogy tegnap a Thököly úton úton szenvedtem egy sort. 16 óra után a Keleti felé haladó buszokat akartam volna, a fasorral fotózni. Hát nagy vonalakban fizikai képtelenség volt. Annyira " lennt" volt máer nap, hogy a Dózsa György úttól a Stefániáig nem sikerült egy jó képet se csinálnom, de javaslom a Stefánia-Thököly sarkát. Ott aztán este 18 óráig tökéletesen lehet fényképezgetni.
az első képnél valóban nem lehet mit tenni. a második képnél ha egy kicsit visszaveszed a zoom-ot, akkor ha megfelelő pillanatban megnyomosd az exponáló gombot, a háttérben lévő 435-öst ki lehet takarni a te buszoddal, révén hogy sokkal kisebb tárgy, mint ami előtted van. És valószínű, hogy addigra a személyautó is továbbállt volna.
A nap az délután álltalában türhető lenn Keresztúron. A 3. kép az télleg nem lett a legjobb készerkeztővel próbáltam a fényen csiszolni de nem lehetett sokat. Most így kicsit elgondolkodtattál és már 'találtam' egy jobb helyett ...
Igazából ezekre Én oda szoktam figyelni, bár én mindíg is tökéletes képekere trekszem, lehetőlweg a környezet és a busz legyen benne, de más ne nagyon.
Az alsó sorban a jobb oldali kép, ahol a 01-54-es mappás kolléga van. Hát az a profilkép a hölgyről a busz mellett. Szerintem ha a hölgy tudná, hogy le lett fotózva, elkérné facebook-ra. Ott azért lehetett volna várni vagy 2 másodpercet, hogy ne legyen benne utas vagy gyalogos.
A Mostani képeken látszódik, hogy nagy vonalakban megtalálta a topiktárs azt a helyet, amikor a hátát melegíti a nap, csak vagy túl sokáig vár a gomb lenyomásáig, vagy rossz helyen volt rossz időben. De mindegyik képen látszik, hogy a nap már jó helyen volt, csak valahogy nem az igazi.
"Minden képen van valami kivétel nélkül, hol egy oszlop, hol autó, hol volánbusz, stb."
Az első képnél valóban zavaró a lámpa, kisebb zoomal 1-2 óra elteltével az talán normális fotóhely lenne.
Az meg hogy egy autó, vagy egy volánbusz van a háttérben... Nem állok neki őt védeni, de arról hadd ne tegyen már, hogy közben mi fordul ki éppen a háttérben. Mellesleg nem is zavaró.
Nem hinném, hogy a fényekkel lenne baj, én inkább a gomb lenyomásának a pillanatát nem látom. Tehát a 435-ösből az eleje alig látszik.
Minden képen van valami kivétel nélkül, hol egy oszlop, hol autó, hol volánbusz, stb.
Én keresnék egy olyan helyet Vrtualbus topiktárs helyében, ahol viszonylag jól fotózhatóak a Keresztúri buszok. Például ebből az irányból ilyen a Bakancsos utcai megálló után, Rákoskeresztúr, Városközpont felé, vagy a Szent Kereszt tér előtti hoszú egyenes szakasz.
Mivel ha átjön a Bakancsos utcaai lámpán a busz, mire beáll a megállóba, mire ott utast cserél, addigra tilt a bakancsos utcai lámpa és szimplán a busz lesz benne. A Szent Kereszt térnél pedig mire odaér, addigra az összes autós leelőzi a buszt, ezáltal megint autómentes képeket lehet lőni.
Én is hasolóképpen jártam a Volvo-szervízben, amikor a műszerfalizzók cseréjéhez szerszámot vettem. Kérdezte a fazon, hogy mire kell? Mondtam, hogy izzót cserélni! Értetlen ábrázatot vágva, azt mondta, az öltözetedről ítélve, BKV-s vagy, minek neked az a szerszám, nincs a műszakiaknak? Van, mondtam, fizettem és eljöttem. Van a műszaknak szerszáma, csakhogy attól még a műszerfal világítása hiányos marad, márpedig azt kifejezetten utálom. No comment!
Vehettem volna ablaknyitó szerszámot is, de nem vettem... -(((