Keresés

Részletes keresés

tuktikka Creative Commons License 2019.08.25 0 0 99

Ma tényleg átlagon felül ettem, szinte mondhatnám telizabáltam magam.

Sült krumpli  rántott karfiol, cukkini, kelkáposzta. Alig bírtam leállni vele.

Mint aki 1 hete nem evett. 

Szégyen.:( 

MrJones512 Creative Commons License 2019.08.25 0 1 98

Még az sem kell. Elég a telefon: szépen levideózni a drágámot, miközben feltenni neki pár kérdést illemről, helyzetről, a követendő magatartásról, ilyesmi. És hát rákérdezni, hogy szerinte mit szól majd hozzá a közösségi média, vagy az a tévénéző, aki majd látja.

Oszt' ha nem ég szarrá, akkor addig biztosan le lehet zavarni a szertartást, amíg elszalad rendőrért. :)

Előzmény: Anyóca99 (93)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2019.08.25 0 0 97

Én gyorsan meggyőztem volna, hogy húzzon el :)

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 96
Az melléküzenet pl. dospapinak. :)
Előzmény: Virtualis Cloud (94)
quish Creative Commons License 2019.08.25 0 0 95

Elnezest, ez en voltam :-).

Előzmény: Virtualis Cloud (94)
Virtualis Cloud Creative Commons License 2019.08.25 -1 0 94

Nem fanyalogtam, csak nem tudtam rajonni, hogy mi van a tanyeron :-).

Előzmény: Törölt nick (83)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 93

Hogy nem tudta senki véletlenül felrúgni ....!

Vagy legalább ketten-hárman ráléptek volna magas sarkúban a lábára !

Ötlettelenek az emberek ....:-)

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 1 92

De itt nem a fotó volt a gond, hanem a gyászoló tömeg közepére beült fürdőruhás napozó kegyeletsértése. Benn ül a szertartás kellős közepén. Valami lépcső van ott, gondolom, a gyászolók nem tudtak arrébb menni, de a nő a homokban igen.

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 91

Akkor marad a photoshop. Asszem az  ötöstől van a content-aware kivágás, nyom nélkül kiszedi a banyákat. :)

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 90

Nálunk is, csak kell valami környezetvédelmi engedély.

Asszem, ez az eset a Tiszánál történt, de osztják agyba-főbe mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 89

Összesen 10 percről volt szó... és elég lett volna csak 2 méterrel arrébb húzódnia.

Sztem nálunk, Mo-on nagyon gyakori lett ez a “ki, ha én nem” mentalitás, hogy fittyet hányunk minden szabálynak, legyen az törvény által előírt vagy morális, csak ”mert megtehetem”.

Előzmény: Anyóca99 (87)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 88

Itt hajóról szórják a tengerbe, onnan a napozó asszonyságok már nem látszanak, legfeljebb a mederkotró zavarhat be. :) Jó kis témánk van így vasárnapra. :P

Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 87

Megáll az eszem néha , és csak ácsorog .... Milyen emberek vannak ?!

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 86

Épp most kering a FB-on egy poszt, a folyóba szórták a halott hamvait, kérésének megfelelően. A fia reggel szépen rendezte a terepet, de mire a szertartással visszaértek, addigra kiterült ott két hölgy napozni, és az udvarias kérés ellenére sem volt egyikük hajlandó arra a 10 percre odébb vonulni.

Ott áll a képeken a gyászoló rokonság, és mellettük ott ül fürdőruhában az érintett hölgy.

Előzmény: Anyóca99 (84)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 85

A kedvesemnek viszont az volt a rögeszméje, h ő egy géniusz, pluszban ha nem lett volna a balesete, akkor testileg is maga lenne a tökély. Ezért temetést kért, hha egyszer feltalálják, h reprodukálni lehet embereket a maradványokból, akkor majd meg tudják alkotni az ő csontjaiból a tökéletes embert. :) De mondjuk nekik családi örök kriptájuk van vidéken. Vidéken ez is olcsóbb... Szóval ő megmarad az utókornak. És tényleg csak ajánlani tudom, ha eccer tökéletes embert akarnak reprodukálni, akkor ő legyen a választott...:)

Előzmény: Anyóca99 (84)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 84

" Akkor még mindig a szórás a legkegyeletteljesebb szertartás. "

Szerintem is . Valahol , bele a világba .

Kölkeket nem kényszeríti temető látogatásra , ha  éppen nincs kedvük/idejük , és nem lesz tőle lelkifurdancsuk .

Nem fizetsz sírhely megváltást , amiért még egy szál gazt se húznak ki még akkor sem , ha közvetlenül a sír mellett burjánzik . Pedig az már nem is tartozik a te fizetett sírhelyedhez .

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 83

Ja, nem láttam tegnap. A kedvenc éttermünkben kipróbáltam a Topfsülzét. Azt hittem, kocsonya lesz, de igazából incifincire vágott sonka/csülök (valami jó piros sertéshús) aszpikban. És nagyon is finom volt, hiába fanyalogtok. Bár elsőre fura volt, mert az aszpikos pulykafelvágottat kenyérrel szoktam enni, nem tepsisburgonyával. :)

Előzmény: quish (57)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 82

Szerintem nem gáz. Amikor keresgettük, hogy hova jöjjünk, volt egy csudaház a temető mellett, nagyon csalódott voltam, hogy kútba esett. Szép kilátás zöld területre, csendes szomszédok. Jó, ez olcsó poénnak hangzik, de engem nem zavarna a tudat. :) A legjobban azt az ősrégi almafát szerettem meg, ami annak ellenére gyönyörű volt, hogy szarul bánt vele a kerttulaj, nem volt szépen megmetszve évtizedek óta, és némelyik ága mézgásodott. :(

Előzmény: Anyóca99 (62)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.25 0 0 81

közös sírba temetik a halottakat és a temetőben elvileg pontos nyilvántartás van arról, hogy ki hova került. de soha nem keresi őket senki, azok már évtizedek óta elhagyott, nem gondozott, nem látogatott sírok.

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 80

Akkor még mindig a szórás a legkegyeletteljesebb szertartás. Legalábbis, ha az embernek nincsenek milliói a sírjára... Már az ükük unokák nem fogják fizetni azt a rengeteg felmenői sírt... 

Szóval akkor a temetési szertartás tulképpen egy képmutatás... Örök nyugalomba helyezzük 25 évre... Aztán kidobjuk a kukába... Na jó, legyen egy lemenő, aki mégeccer megváltja, akkor 50 év múlva kerül a kukába...

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 79

Fel szokták a sírt számolni. Szép kegyeletteljesen kidobják a francba.

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 0 0 78

Mit csinálnak a nem örökre (20-30 évre) kiváltott sírokban lakókkal, ha nem fizetik tovább a lemenők a sírhely díját?

Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 77

Ez meg tök jópofa . Még orgona hangversenyt is rendezhetnének (ha működik , vagy rendbe hoznák) .

Vajon az igazán hívők simán belenyugszanak az ilyen világi felhasználásba ?

Előzmény: Vevegyő (71)
Neingang Creative Commons License 2019.08.25 0 0 76

Mai 'bitesize' angol, hogy mentsem a trécset (ami nem tré-cset :P):  food for thought: komolyan megfontolandó dolog. :P

Neingang Creative Commons License 2019.08.25 0 0 75

Elnézést, lemaradt: Church of England a rövidítés megfejtése.

Előzmény: Vevegyő (73)
Neingang Creative Commons License 2019.08.25 0 0 74

Azzal kezdik, amint az egyház kiadja a kezei közül az épületet (van rá járatos magyar szó? deszakrálás, leszentelés talán?), de valószíneg az írek ebben a jövőbeni használat terén megengedőbbek lehetnek.

Előzmény: Vevegyő (73)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.25 0 0 73

nem tudom, mi a cofe, de a cikk szerint ez egy anglikán templom volt és már régen visszavonták a szentségét.

Előzmény: Neingang (72)
Neingang Creative Commons License 2019.08.25 0 0 72

Hogy engedélyt miként kaptak rá, rejtély, a CofE jellemzően nem engedi immorális vagy alkoholközeli felhasználásra az eladó épületeit, ám lehet, hogy több tulajdonosváltás után állnak, és az önkormányzat nem engedte nekik a beleszólást a használati funkció megváltoztatásakor.

Előzmény: Vevegyő (71)
Vevegyő Creative Commons License 2019.08.25 0 0 71
Előzmény: Neingang (69)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 70

Jáááájj .... akkor inkább tanyára költöznék .:-)

Úgyis tudom , hogy egyszer vége ....nem kívánnám , hogy mindennap emlékeztessenek rá a sírok .

Gondolom az exhumálás egy halom engedély , meg nem kevés font kérdése is . De hogy egy temető kellős közepén élni/gyereket nevelni .... hááááááááát nagyon messze áll tőlem a gondolat .

Előzmény: Neingang (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!